Dno formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem, pokud jsou rovné, vyložte je také pečicím papírem.
2
Troubu předehřejte na 160 °C.
3
Na základ rozmixujte v robotu sušenky s máslem na drobenku, vsypte do formy a rovnoměrně ji utlačte. Pečte 10 minut a nechte vychladnout.
4
Arašídy mírně opražte nasucho, 200 g v mixéru mixujte tak dlouho, až vznikne máslo, zbytek nasekejte nahrubo. Tvaroh vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem, pak do něj postupně pomalu vmíchejte vejce a žloutek, nakonec arašídový krém. Uhlaďte ve formě.
5
Na dno trouby předehřáté na 180 °C vložte pekáč s horkou vodou. Formu položte na mřížku vsunutou těsně nad pekáč a pečte 20 minut.
6
Pak teplotu snižte na 160 °C a pečte dalších asi 40 minut.
7
Koláč nechte vychladnout, stále zůstává ve formě. Před podáváním jej minimálně 2 hodiny nechte tuhnout v ledničce. Na stůl jej neste posypaný arašídy.