Ve větším hrnci přiveďte k varu olej s vodou a špetkou soli. Přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto neodlepuje ode dna. Sundejte z plamene a za občasného promíchání nechte vychladnout.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Do těsta po jednom zapracujte vejce (ideálně ručním šlehačem). Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou a na plech stříkejte menší kolečka. Posypejte je najemno nasekanými arašídy a pečte dozlatova, asi 15-20 minut. Poté nechte vychladnout a podélně rozkrojte.
Mascarpone zlehka prošlehejte s moučkovým cukrem, přidejte arašídové máslo a stěrkou promíchejte. Krém dejte do sáčku s hvězdicovou špičkou a naplňte jím věnečky. Před podáváním věnečky poprašte moučkovým cukrem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)