Arašídky pomeleme nebo nastrouháme a smícháme s pomletými piškoty. Do směsi přidáme rum (v původním receptu byl bílek, ale syrovým vejcím se vyhýbám a s rumem je to mnohem !!! lepší).
2
Smícháme těsto asi jako plastelína. Necháme chvíli stát, až se rozpustí cukr a pak podle potřeby přidáme buď piškoty nebo rum. Těsto vyvalujeme mezi dvěma mikrotenovými sáčky na tenoučko (cca 2 mm), rozkrájíme na čtverečky a namotáme na malé kovové trubičky.
3
Necháme 2-3 dny schnout (podle vlhkosti vzduchu). Pak naplníme krémem a konce můžeme obalit v čokoládě. Nemohou se dlouho skladovat, protože vlhnou a měknou. Dlouhé skladování stejně nehrozí, okamžitě mizí.
Takže jsem trubičky vyzkoušela a jsou výborné.Arašídy jsem namlela v mlýnku na kafe, který už léta nepoužíváme a šlo to velmi rychle.
Blanka
|15. 9. 2006 12:23
Díky za upozornění, nějak mi tento výtečný recept unikl. Takže brzy vyzkouším (pokud mi moje už dost velké děti arašídy nezdlabou) a dám vědět.
Anonym
|10. 2. 2006 14:08
Jsou výtečné,já je dělala už dřív z jáder vlašských ořechů obalovaných v cukru.Ono se to sem vozilo ani nevím odkud,jádra byla potažena takovým červeným,průsvitným cukrem.
Tereza Klementová
|10. 2. 2006 12:19
zkusím to udělat ale nevím jestli to bude dětem chutnat mě