• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce
  • Pomazánka
    • 300
      g arašídy
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
2
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Šupíková | 16. 3. 2010 14:11

    Řezy nám bohužel vůbec nechutnaly. Těsto v kombinaci s arašídovým krémem působí příliš hutně. Krém se navíc po upečení odděloval od korpusu.

  • Blanka L. | 18. 1. 2008 19:33

    Řezy jsou opravdu strašně moc sladké, takže bych doporučila ubrat cukr a také jsou hodně placaté. Možná by to chtělo trochu víc těsta nebo do něj možná přidat trochu prášku do pečiva....jinak je to pochoutka

  • veronika kelinova | 17. 12. 2007 20:26

    prosimvas nemate k tem arasidovym rezum obrazek?

  • Petra K | 20. 7. 2007 21:24

    Výborný recept. Vůbec jsem to už necukrovala. Křehký a pěkně vypadá. Děkuji p. Tiché!

  • P.D. | 2. 2. 2007 18:44

    Moc dobrý recept, děkuji! Jen bych malinko ubrala cukru.

  • Nikto Asinikto | 13. 12. 2006 19:16

    Myslím, že je to dobrota

  • Vlaďka Kohútová | 29. 5. 2006 06:34

    O víkendu jsem vyzkoušela a měly úspěch. Místo pocukrování jsem polila čokoládovou polevou.Doporučuji!!!

  • .... ..... | 27. 5. 2006 16:14

    čím se vysipává plech?

  • Anonym | 19. 5. 2006 10:37

    A nestacilo by to potrit burakovzm maslem?

  • Emilia Šípová | 15. 2. 2006 19:30

    Kupuji v půlkilovém sáčku nesolené arašidy, takový modročervený lesklý sáček, takže se nemusí solené proplachovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Club Sandwich

Club Sandwich

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

120
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
32
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Jirásková konečně přiznala rozchod s Mišíkem a Adam už má bejvalku od Kazmy!

Jirásková konečně přiznala rozchod s Mišíkem a Adam už má bejvalku od Kazmy!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact