Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
2
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Šupíková
|16. 3. 2010 14:11
Řezy nám bohužel vůbec nechutnaly. Těsto v kombinaci s arašídovým krémem působí příliš hutně. Krém se navíc po upečení odděloval od korpusu.
Blanka L.
|18. 1. 2008 19:33
Řezy jsou opravdu strašně moc sladké, takže bych doporučila ubrat cukr a také jsou hodně placaté. Možná by to chtělo trochu víc těsta nebo do něj možná přidat trochu prášku do pečiva....jinak je to pochoutka
veronika kelinova
|17. 12. 2007 20:26
prosimvas nemate k tem arasidovym rezum obrazek?
Petra K
|20. 7. 2007 21:24
Výborný recept. Vůbec jsem to už necukrovala. Křehký a pěkně vypadá. Děkuji p. Tiché!
P.D.
|2. 2. 2007 18:44
Moc dobrý recept, děkuji! Jen bych malinko ubrala cukru.
Nikto Asinikto
|13. 12. 2006 19:16
Myslím, že je to dobrota
Vlaďka Kohútová
|29. 5. 2006 06:34
O víkendu jsem vyzkoušela a měly úspěch. Místo pocukrování jsem polila čokoládovou polevou.Doporučuji!!!
.... .....
|27. 5. 2006 16:14
čím se vysipává plech?
Anonym
|19. 5. 2006 10:37
A nestacilo by to potrit burakovzm maslem?
Emilia Šípová
|15. 2. 2006 19:30
Kupuji v půlkilovém sáčku nesolené arašidy, takový modročervený lesklý sáček, takže se nemusí solené proplachovat