• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vejce
  • Pomazánka
    • 300
      g arašídy
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku, cukr, tuk a vejce vypracujeme v těsto, které necháme půl hodiny odpočívat. Poté vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krátce zapečeme při teplotě 160 °C. Na těsto natřeme pomazánku a dopečeme do světlehněda rovněž při teplotě 160-170 °C. Vychladlé pocukrujeme a nakrájíme na úhledné řezy.
2
Pomazánka: šleháme cukr, máslo a vejce. Poté přidáme namleté arašídy (měla jsem solené, které jsem propláchla vodou), skořici, kůru a šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Šupíková | 16. 3. 2010 14:11

    Řezy nám bohužel vůbec nechutnaly. Těsto v kombinaci s arašídovým krémem působí příliš hutně. Krém se navíc po upečení odděloval od korpusu.

  • Blanka L. | 18. 1. 2008 19:33

    Řezy jsou opravdu strašně moc sladké, takže bych doporučila ubrat cukr a také jsou hodně placaté. Možná by to chtělo trochu víc těsta nebo do něj možná přidat trochu prášku do pečiva....jinak je to pochoutka

  • veronika kelinova | 17. 12. 2007 20:26

    prosimvas nemate k tem arasidovym rezum obrazek?

  • Petra K | 20. 7. 2007 21:24

    Výborný recept. Vůbec jsem to už necukrovala. Křehký a pěkně vypadá. Děkuji p. Tiché!

  • P.D. | 2. 2. 2007 18:44

    Moc dobrý recept, děkuji! Jen bych malinko ubrala cukru.

  • Nikto Asinikto | 13. 12. 2006 19:16

    Myslím, že je to dobrota

  • Vlaďka Kohútová | 29. 5. 2006 06:34

    O víkendu jsem vyzkoušela a měly úspěch. Místo pocukrování jsem polila čokoládovou polevou.Doporučuji!!!

  • .... ..... | 27. 5. 2006 16:14

    čím se vysipává plech?

  • Anonym | 19. 5. 2006 10:37

    A nestacilo by to potrit burakovzm maslem?

  • Emilia Šípová | 15. 2. 2006 19:30

    Kupuji v půlkilovém sáčku nesolené arašidy, takový modročervený lesklý sáček, takže se nemusí solené proplachovat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Limetkový cheesecake s borůvkami

Limetkový cheesecake s borůvkami

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

61
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Třešňový kompot
Třešňový kompot
27
Langoše s domácím kečupem, sýrem a česnekem
Langoše s domácím…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Arašídové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact