Arašídy opražíme na suché pánvi dozlatova. Pak je nasypeme do mixéru, přidáme cukr a vše rozmixujeme na hladký krém. Pokud bude třeba, můžeme přidat pár kapek oleje.
jen jsem pěkná koza, ptž jsem zapomněla arašídy opražit a dala jsem je rovnou do mixéru. No, vzpomněla jsem si včas - bylo to nahrubo namleté, tak jsem to vrazila na suchou pánev a opražila a výsledek se i tak dostavil úžasný....doslazovala jsem medem a měla jsem sezamový olej, který se podle mě hodí lépe než obyčejný... opravdu doporučuji, obzvlášť pokud máte trochu výkonnější mixér (můj se začal po chvíli zahřívat)... jen to chce trochu trpělivosti a ze stěn čas od času seškrábnout hmotu...
migotka
|2. 11. 2013 17:57
Jaký olej se tam dává? Může být olivový, nebo slunečnicový, nebo řepkový??
evik
|24. 6. 2012 11:36
A bez cukru to nejde?... :-\
jenda
|30. 3. 2012 19:13
s medem je to lahudka
jana
|17. 11. 2011 21:59
Je to vyborne a hlavne zdraveeeeeee ;-) V Nizozemi jsem se setkala i stim, ze si arasidove maslo namazi na platek toustoveho chleba a posypou cokoladou. Mnam,taky moc dobre... ;-)
Lea
|4. 2. 2011 23:36
jako rozmixovany sladky arasidy ;-)
dhdh
|12. 10. 2010 16:39
jak to chutna :-S
jana h
|30. 12. 2009 17:32
vypada to jako domaci verze "peanut butter", takze typicky se maze na toust nebo chleba a na to prijde dzem... jinak taky do omacek (tusim v indicke kuchyni) a nekterych americkych susenek... urcite je pouziti vic, mozna nekdo dalsi doplni