Arašídy jemně umeleme, společně s vejci, moukou a špetkou soli vypracujeme v tuhé těsto a hned vyválíme na 1/2 cm silný plát. Formičkou vykrajujeme požadované tvary, vkládáme do horkého oleje a smažíme dozlatova. Ještě horké placičky přendáme do cukru a obalíme je, rozložíme, necháme vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kacenka
|20. 11. 2011 21:19
už se nemůžu dočkat aš si to upeču =-O :-S všechno si to píšu do knihy protože by sem si to nepamatovala :-D :'(
hana Valentová
|18. 12. 2009 17:06
Tak s tím mletím mám stejný problém a opravdu to není to pravé ořechové, asi napříště koupím ten obyč.mlýnek na strouhanku...
Martina Marťásek
|3. 12. 2007 12:03
Kateřino , také dělávám obdobné arašídové cukroví - máme ho moc rádi a já si jakékoliv ořechy melu na ručním mlýnku na strouhanku . Stojí kolem 200 kč a dá se sehnat v jakémkoliv větším hypermarketu - je tam levnější než v dom. potřebách . Oříšky jsou na něm opravdu jemně nastrouhané a neslepené :-)
Kateřina Procházková
|2. 12. 2007 22:28
Dobrý den, ráda bych recept vyzkoušela, ale mám problém s mletím ořechů. V mém elektrickém - jinak výtečném - mlýnku dělají ořechy mastné hrudky, nepřijde mi to jako to "pravé ořechové". Existuje nějaký dobrý mlýnek na arašídy? Nebo je to normální, že na mě vypadávají ty mastné cucky...? Děkuji za odpověď...