• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arašídové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g arašídy nesolené
    • 125
      g moučkový cukr
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 125
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na linecké a vykrajujeme kolečka. Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Po dvou slepujeme rybízovou marmeládou. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Arašídové houstičky

Arašídové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 18. 12. 2013 10:24

    Výborné, voňavé a křehké. Jen se těsto hůř vyvalovalo.

  • Veronika | 13. 11. 2013 16:48

    Chtěla jsem se zeptat, na jak dlouho dáváte to těsto do ledničky? Děkuju :)

  • delfie | 16. 10. 2013 14:10

    výborné doporučuji

  • Zuzkagita | 9. 12. 2012 09:37

    Moc dekuji za vyborny recept..Delam 3 davky :-))Manzel a dcera take moc chvali.

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:55

    Vypadá to nádherně, určitě vyzkouším :-)

  • karolína | 10. 10. 2011 10:35

    mňamka! ;-) <3

  • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:07

    Naprosto nepřekonatelné.Mazala jsem to krémem,sice to je kalorická bomba, ale tomu se nedá odolat.

  • MartikK
    MartikK | 10. 3. 2011 13:13

    Výborné cukrovíčko, já je slepuji Nutellou.

  • teanoa
    teanoa | 12. 2. 2011 09:23

    :-$ :-[ super

  • janahejd | 22. 1. 2011 16:59

    Take jsem delala z arasidoveho masla, slo to dobre, i vyvalovani i vykrajovani, na me to bylo trochu moc sladke, tak priste uberu cukr... slepovala jsem rybizovou marmeladou, pulku jsem udelala s cokoladovou polevou, ale detem vic chutnali s obycejnou cukrovou polevou z vody a cukru, pro ne neni cukru nikdy dost :)

  • Martina | 12. 1. 2011 21:07

    ;-)

  • caddi
    caddi | 27. 12. 2010 12:25

    Me osobne az tak nechutnaji , ne , ze by me nechutnali , ale neumlatim se po tom , za to memu muzi a synovi .... do tech to pada jak do studny :-D

  • Martina | 22. 12. 2010 10:58

    Děkuji za pochvaly, jsem ráda, že vám chutná :-)

  • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:32

    bombastické,všem doporučuji. :-)

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:08

    skvele , ... jen je lepe delat tensi na plech , opravdu se roztekaji

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:02

    delala jsem je tensi od zacatku , prave proto , ze jsem tusila ze by se roztekaly ;-) ....... jsou krehka , ale vynikajici

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:01

    Upeceno , nazdobeno , naplneno, zamknuto v obyvaku , ..... muj muz by to do vanoc sezral .....pardon , ale doslova :-D

  • Nikola brdova | 18. 11. 2010 22:02

    mate dobrou kucharku a prima recepty jste dobra O:-)

  • Ljuba Krušinová | 23. 11. 2009 19:54

    Dnes jsem vyzkoušela váš recept. První kolečka, která byla trochu vyšší, se mi roztekla.Ostatní už neměly chybu.Slepila marmeládou a ozdobila je pruhy bílou a tmavou čokoládou a měla jsem co dělat, abych je před rodinou uchránila.Jsou výborný, bez problémů se vyvalovaly a množství tuku jsem neměnila. Díky za recept

  • Martina Marťásek | 25. 12. 2008 17:46

    Cukru jsem ubrala na 100 g a potřela místo čokolády citrónovou polevou a byla to bezva změna.

  • Helena Pešková | 5. 12. 2008 17:22

    Tak jsem tu dlouho nebyla..a jak koukám..tak jsou problémy s tímto vynikajícím cukrovím..Arašídy musí být nastrouhané opravdu na jemno..a třeba je dobré - chvíli je hodit do mixéru..na pár vteřin..vypnout , protřepat a znovu mixnout..budou jemnější než z mlýnku..

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:29

    Pro anonyma - cukroví je křehké , ale nedrobí se . Musíte mít jemně nemleté arašídy - já je melu na mlýnku na strouhanku .

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:28

    Jani , pokud máte problém s roztékáním cukroví , tak bude nejspíš problém v množství použitého tuku . Mám zkušenost , že stačí snížit množství na 100 g a vyvalovat přes igelit - pak se kolečka vůbec neroztékají . Možná je problém i v mouce , nevím jestli je ta Vaše stejná jako česká . . .

  • Lidka Kábrtová | 23. 11. 2008 10:47

    Jano, zkuste udělat Arašídovo-skořicová kolečka , taky jsou tady v receptech. Mám vyzkoušeno, jsou moc dobrá.

  • jana rowe | 23. 11. 2008 01:09

    to me taky napadlo dat taM ARASIDOVE MASLO LAE AZ POTOM

  • Jana G | 22. 11. 2008 14:12

    Ja som pouzila namiesto arasidov arasidove maslo a pecivo sa podarilo.

  • jana rowe | 22. 11. 2008 02:42

    Ahoj, ja jsem jana a pisu az z Colorada. snazila jsem se upect tohle cukrovi na 350 f coz je 175 celsia. a vsechno se mi rozteklo a spojilo dohromady moc me to mrzi, protoze jako testo to vypadalo dobre, ale jak jsem zacla valet tak se to zaclo drolit a pak se mi to rozteklo v troube. Zkousela jsem to delat i na min a vic stupnu a stejnak je to roztekle. Co mam delat? Takova skoda udelala jsem si dvojnasobek testa. a vsechno je znicene. Manzel mi rikal ze tam mam pridat bilek ze to bude drzet to testo po hromade, ale ja jsem ho tam nedala, protoze nebylo v receptu. Ja nevim, tohle aras. cukrov. delam prvne, prtoze muj manzel ma rad arasidy, tak jsem mu chtela udelat radost a misto toho jsem udelala kasi.

  • Anonym | 8. 11. 2008 19:42

    Chtěla jsem se zeptat, nedrobí se upečené sušenky s arašidy. Někde v časopise jsem četla, že když se dávají do těsta arašidy, že se drobí, myslíte, že je to pravda? Kdo má zkušenost a%t napíše, děkuji

  • nora kampfova | 2. 3. 2008 10:32

    Ja som pecivo piekla vcera. Je velmi makke ked sa natrie marmeladou aj sladke,preto by som doporucila dat menej arasidov aj cukru.

  • Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:34

    Opraveno.

  • Zdena z JM | 18. 12. 2007 06:40

    Držela jsem se komentářů a másla dala 12,5 dkg ještě před tím, než jste požádala kuchařku o opravu. Těsto jsem vyvalovala bez igelitu normálně na válu a šlo to.Musí být,jak píšete studené, ale ne zase přípiš ztuhlé z ledničky.Takové akorát.

  • Martina Marťásek | 17. 12. 2007 12:37

    Paní Zdeno , to jsem moc ráda :-)) U nás se stalo tohle cukroví také stálicí na vánočním stole :-)) A jak se Vám pracovalo s těstem ? Já jsem trošku nervózní z toho tuku a jestli se to drolilo jako ostatním :-( Mně to jde opravdu výborně v tom igelitu i s menším množstvím tuku . . . :-)

  • Zdena z JM | 17. 12. 2007 09:26

    Chuťově vynikající.Upekla jsem srdíčka,slepila arašídovou nugetou,polovinu srdíčka namočila do čokolády a "omočila " ve strouhaných arašídách.Moc dobré.

  • Regi1 To snad ani nenapíšu není důle | 15. 12. 2007 22:06

    Hned zítra receptík vyzkouším a pak se vám pochlubím jak jsem dopadla já.

  • Martina Marťásek | 14. 12. 2007 08:59

    Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství másla na 125 g . Děkuji :-))

  • Anna | 14. 12. 2007 06:31

    I já mám stejnou zkušenost jako Michaela. Podle rceptu se těsto drolilo,tak jsem přidala máslo a výsledek byl velice chutný.

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:08

    Michaelo , lepší je také s tím těstem pracovat za studena , není pak tak měkké , opravdu to chce ale ten igelit , ne mikroten . . . Ještě mě napadlo , že by šlo ubrat i malinko cukru , ale každý rok to zapomenu udělat , cukroví je dost sladké . . . :-)

  • Michaela | 12. 12. 2007 16:07

    Matka, dakujem velmi pekne za radu, vyskusam s igelitom. ale chutovo je skutocne vyborne, len ma mrzelo to drobenie. ale inaksie mozem doporucit :O)

  • Martina Marťásek | 11. 12. 2007 18:58

    Michaelo , to mě moc mrzí , zkusila jste přidat máslo ? V původ. receptu ho bylo 125 g , ale mně to připadalo už moc . . . Víte , já ho vyvaluji v igelitu , lépe se se s ním pak pracuje . Já ho také dělala včera , přesně podle tohoto postupu , ale na ten igelit nedám dopustit . Dělám v něm i linecké , není třeba podsypávat moukou a jde to bez nervů .

  • Michaela . | 11. 12. 2007 16:40

    Ahojky Matka, ja som sa s velkym nadsenim cez vikend vrhla na pecenie tohto peciva, lenze bolo velmi sypke a velmi sa mrvilo.surovin som dala ako bolo uvedene.

  • Helena Pešková | 19. 11. 2007 19:45

    To jsem ráda Martinko, že jsem tu našla to naše oblíbené cukroví, které mohu vřele doporučit.Je rychlé a velmi,velmi chutné...Helča

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

95
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
62
Čertovský mls
Čertovský mls
49
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Elixír mládí
Elixír mládí

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Arancini - risottové koule se salsou verde
Arancini - risottové koule se salsou…
Arašídová jablíčka ke svačince
Arašídová jablíčka ke svačince
Arašídová polévka - sopa de maní
Arašídová polévka - sopa de maní
Arašídové houstičky
Arašídové houstičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové máslo
Arašídové máslo
  • Recepty.cz
  • Arašídové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact