• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Arašídové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g arašídy nesolené
    • 125
      g moučkový cukr
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 125
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na linecké a vykrajujeme kolečka. Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Po dvou slepujeme rybízovou marmeládou. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Arašídové houstičky

Arašídové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 18. 12. 2013 10:24

    Výborné, voňavé a křehké. Jen se těsto hůř vyvalovalo.

  • Veronika | 13. 11. 2013 16:48

    Chtěla jsem se zeptat, na jak dlouho dáváte to těsto do ledničky? Děkuju :)

  • delfie | 16. 10. 2013 14:10

    výborné doporučuji

  • Zuzkagita | 9. 12. 2012 09:37

    Moc dekuji za vyborny recept..Delam 3 davky :-))Manzel a dcera take moc chvali.

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:55

    Vypadá to nádherně, určitě vyzkouším :-)

  • karolína | 10. 10. 2011 10:35

    mňamka! ;-) <3

  • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:07

    Naprosto nepřekonatelné.Mazala jsem to krémem,sice to je kalorická bomba, ale tomu se nedá odolat.

  • MartikK
    MartikK | 10. 3. 2011 13:13

    Výborné cukrovíčko, já je slepuji Nutellou.

  • teanoa
    teanoa | 12. 2. 2011 09:23

    :-$ :-[ super

  • janahejd | 22. 1. 2011 16:59

    Take jsem delala z arasidoveho masla, slo to dobre, i vyvalovani i vykrajovani, na me to bylo trochu moc sladke, tak priste uberu cukr... slepovala jsem rybizovou marmeladou, pulku jsem udelala s cokoladovou polevou, ale detem vic chutnali s obycejnou cukrovou polevou z vody a cukru, pro ne neni cukru nikdy dost :)

  • Martina | 12. 1. 2011 21:07

    ;-)

  • caddi
    caddi | 27. 12. 2010 12:25

    Me osobne az tak nechutnaji , ne , ze by me nechutnali , ale neumlatim se po tom , za to memu muzi a synovi .... do tech to pada jak do studny :-D

  • Martina | 22. 12. 2010 10:58

    Děkuji za pochvaly, jsem ráda, že vám chutná :-)

  • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:32

    bombastické,všem doporučuji. :-)

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:08

    skvele , ... jen je lepe delat tensi na plech , opravdu se roztekaji

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:02

    delala jsem je tensi od zacatku , prave proto , ze jsem tusila ze by se roztekaly ;-) ....... jsou krehka , ale vynikajici

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:01

    Upeceno , nazdobeno , naplneno, zamknuto v obyvaku , ..... muj muz by to do vanoc sezral .....pardon , ale doslova :-D

  • Nikola brdova | 18. 11. 2010 22:02

    mate dobrou kucharku a prima recepty jste dobra O:-)

  • Ljuba Krušinová | 23. 11. 2009 19:54

    Dnes jsem vyzkoušela váš recept. První kolečka, která byla trochu vyšší, se mi roztekla.Ostatní už neměly chybu.Slepila marmeládou a ozdobila je pruhy bílou a tmavou čokoládou a měla jsem co dělat, abych je před rodinou uchránila.Jsou výborný, bez problémů se vyvalovaly a množství tuku jsem neměnila. Díky za recept

  • Martina Marťásek | 25. 12. 2008 17:46

    Cukru jsem ubrala na 100 g a potřela místo čokolády citrónovou polevou a byla to bezva změna.

  • Helena Pešková | 5. 12. 2008 17:22

    Tak jsem tu dlouho nebyla..a jak koukám..tak jsou problémy s tímto vynikajícím cukrovím..Arašídy musí být nastrouhané opravdu na jemno..a třeba je dobré - chvíli je hodit do mixéru..na pár vteřin..vypnout , protřepat a znovu mixnout..budou jemnější než z mlýnku..

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:29

    Pro anonyma - cukroví je křehké , ale nedrobí se . Musíte mít jemně nemleté arašídy - já je melu na mlýnku na strouhanku .

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:28

    Jani , pokud máte problém s roztékáním cukroví , tak bude nejspíš problém v množství použitého tuku . Mám zkušenost , že stačí snížit množství na 100 g a vyvalovat přes igelit - pak se kolečka vůbec neroztékají . Možná je problém i v mouce , nevím jestli je ta Vaše stejná jako česká . . .

  • Lidka Kábrtová | 23. 11. 2008 10:47

    Jano, zkuste udělat Arašídovo-skořicová kolečka , taky jsou tady v receptech. Mám vyzkoušeno, jsou moc dobrá.

  • jana rowe | 23. 11. 2008 01:09

    to me taky napadlo dat taM ARASIDOVE MASLO LAE AZ POTOM

  • Jana G | 22. 11. 2008 14:12

    Ja som pouzila namiesto arasidov arasidove maslo a pecivo sa podarilo.

  • jana rowe | 22. 11. 2008 02:42

    Ahoj, ja jsem jana a pisu az z Colorada. snazila jsem se upect tohle cukrovi na 350 f coz je 175 celsia. a vsechno se mi rozteklo a spojilo dohromady moc me to mrzi, protoze jako testo to vypadalo dobre, ale jak jsem zacla valet tak se to zaclo drolit a pak se mi to rozteklo v troube. Zkousela jsem to delat i na min a vic stupnu a stejnak je to roztekle. Co mam delat? Takova skoda udelala jsem si dvojnasobek testa. a vsechno je znicene. Manzel mi rikal ze tam mam pridat bilek ze to bude drzet to testo po hromade, ale ja jsem ho tam nedala, protoze nebylo v receptu. Ja nevim, tohle aras. cukrov. delam prvne, prtoze muj manzel ma rad arasidy, tak jsem mu chtela udelat radost a misto toho jsem udelala kasi.

  • Anonym | 8. 11. 2008 19:42

    Chtěla jsem se zeptat, nedrobí se upečené sušenky s arašidy. Někde v časopise jsem četla, že když se dávají do těsta arašidy, že se drobí, myslíte, že je to pravda? Kdo má zkušenost a%t napíše, děkuji

  • nora kampfova | 2. 3. 2008 10:32

    Ja som pecivo piekla vcera. Je velmi makke ked sa natrie marmeladou aj sladke,preto by som doporucila dat menej arasidov aj cukru.

  • Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:34

    Opraveno.

  • Zdena z JM | 18. 12. 2007 06:40

    Držela jsem se komentářů a másla dala 12,5 dkg ještě před tím, než jste požádala kuchařku o opravu. Těsto jsem vyvalovala bez igelitu normálně na válu a šlo to.Musí být,jak píšete studené, ale ne zase přípiš ztuhlé z ledničky.Takové akorát.

  • Martina Marťásek | 17. 12. 2007 12:37

    Paní Zdeno , to jsem moc ráda :-)) U nás se stalo tohle cukroví také stálicí na vánočním stole :-)) A jak se Vám pracovalo s těstem ? Já jsem trošku nervózní z toho tuku a jestli se to drolilo jako ostatním :-( Mně to jde opravdu výborně v tom igelitu i s menším množstvím tuku . . . :-)

  • Zdena z JM | 17. 12. 2007 09:26

    Chuťově vynikající.Upekla jsem srdíčka,slepila arašídovou nugetou,polovinu srdíčka namočila do čokolády a "omočila " ve strouhaných arašídách.Moc dobré.

  • Regi1 To snad ani nenapíšu není důle | 15. 12. 2007 22:06

    Hned zítra receptík vyzkouším a pak se vám pochlubím jak jsem dopadla já.

  • Martina Marťásek | 14. 12. 2007 08:59

    Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství másla na 125 g . Děkuji :-))

  • Anna | 14. 12. 2007 06:31

    I já mám stejnou zkušenost jako Michaela. Podle rceptu se těsto drolilo,tak jsem přidala máslo a výsledek byl velice chutný.

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:08

    Michaelo , lepší je také s tím těstem pracovat za studena , není pak tak měkké , opravdu to chce ale ten igelit , ne mikroten . . . Ještě mě napadlo , že by šlo ubrat i malinko cukru , ale každý rok to zapomenu udělat , cukroví je dost sladké . . . :-)

  • Michaela | 12. 12. 2007 16:07

    Matka, dakujem velmi pekne za radu, vyskusam s igelitom. ale chutovo je skutocne vyborne, len ma mrzelo to drobenie. ale inaksie mozem doporucit :O)

  • Martina Marťásek | 11. 12. 2007 18:58

    Michaelo , to mě moc mrzí , zkusila jste přidat máslo ? V původ. receptu ho bylo 125 g , ale mně to připadalo už moc . . . Víte , já ho vyvaluji v igelitu , lépe se se s ním pak pracuje . Já ho také dělala včera , přesně podle tohoto postupu , ale na ten igelit nedám dopustit . Dělám v něm i linecké , není třeba podsypávat moukou a jde to bez nervů .

  • Michaela . | 11. 12. 2007 16:40

    Ahojky Matka, ja som sa s velkym nadsenim cez vikend vrhla na pecenie tohto peciva, lenze bolo velmi sypke a velmi sa mrvilo.surovin som dala ako bolo uvedene.

  • Helena Pešková | 19. 11. 2007 19:45

    To jsem ráda Martinko, že jsem tu našla to naše oblíbené cukroví, které mohu vřele doporučit.Je rychlé a velmi,velmi chutné...Helča

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Skotská vejce

Skotská vejce

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

72
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
61
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Arancini - risottové koule se salsou verde
Arancini - risottové koule se salsou…
Arašídová jablíčka ke svačince
Arašídová jablíčka ke svačince
Arašídová polévka - sopa de maní
Arašídová polévka - sopa de maní
Arašídové houstičky
Arašídové houstičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové máslo
Arašídové máslo
  • Recepty.cz
  • Arašídové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact