• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Arašídové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Arašídové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g arašídy nesolené
    • 125
      g moučkový cukr
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      ks žloutek
    • 125
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na linecké a vykrajujeme kolečka. Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Po dvou slepujeme rybízovou marmeládou. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Arašídové houstičky

Arašídové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 18. 12. 2013 10:24

    Výborné, voňavé a křehké. Jen se těsto hůř vyvalovalo.

  • Veronika | 13. 11. 2013 16:48

    Chtěla jsem se zeptat, na jak dlouho dáváte to těsto do ledničky? Děkuju :)

  • delfie | 16. 10. 2013 14:10

    výborné doporučuji

  • Zuzkagita | 9. 12. 2012 09:37

    Moc dekuji za vyborny recept..Delam 3 davky :-))Manzel a dcera take moc chvali.

  • Cukrářka Hanka
    Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:55

    Vypadá to nádherně, určitě vyzkouším :-)

  • karolína | 10. 10. 2011 10:35

    mňamka! ;-) <3

  • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:07

    Naprosto nepřekonatelné.Mazala jsem to krémem,sice to je kalorická bomba, ale tomu se nedá odolat.

  • MartikK
    MartikK | 10. 3. 2011 13:13

    Výborné cukrovíčko, já je slepuji Nutellou.

  • teanoa
    teanoa | 12. 2. 2011 09:23

    :-$ :-[ super

  • janahejd | 22. 1. 2011 16:59

    Take jsem delala z arasidoveho masla, slo to dobre, i vyvalovani i vykrajovani, na me to bylo trochu moc sladke, tak priste uberu cukr... slepovala jsem rybizovou marmeladou, pulku jsem udelala s cokoladovou polevou, ale detem vic chutnali s obycejnou cukrovou polevou z vody a cukru, pro ne neni cukru nikdy dost :)

  • Martina | 12. 1. 2011 21:07

    ;-)

  • caddi
    caddi | 27. 12. 2010 12:25

    Me osobne az tak nechutnaji , ne , ze by me nechutnali , ale neumlatim se po tom , za to memu muzi a synovi .... do tech to pada jak do studny :-D

  • Martina | 22. 12. 2010 10:58

    Děkuji za pochvaly, jsem ráda, že vám chutná :-)

  • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:32

    bombastické,všem doporučuji. :-)

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:08

    skvele , ... jen je lepe delat tensi na plech , opravdu se roztekaji

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:02

    delala jsem je tensi od zacatku , prave proto , ze jsem tusila ze by se roztekaly ;-) ....... jsou krehka , ale vynikajici

  • caddi
    caddi | 17. 12. 2010 08:01

    Upeceno , nazdobeno , naplneno, zamknuto v obyvaku , ..... muj muz by to do vanoc sezral .....pardon , ale doslova :-D

  • Nikola brdova | 18. 11. 2010 22:02

    mate dobrou kucharku a prima recepty jste dobra O:-)

  • Ljuba Krušinová | 23. 11. 2009 19:54

    Dnes jsem vyzkoušela váš recept. První kolečka, která byla trochu vyšší, se mi roztekla.Ostatní už neměly chybu.Slepila marmeládou a ozdobila je pruhy bílou a tmavou čokoládou a měla jsem co dělat, abych je před rodinou uchránila.Jsou výborný, bez problémů se vyvalovaly a množství tuku jsem neměnila. Díky za recept

  • Martina Marťásek | 25. 12. 2008 17:46

    Cukru jsem ubrala na 100 g a potřela místo čokolády citrónovou polevou a byla to bezva změna.

  • Helena Pešková | 5. 12. 2008 17:22

    Tak jsem tu dlouho nebyla..a jak koukám..tak jsou problémy s tímto vynikajícím cukrovím..Arašídy musí být nastrouhané opravdu na jemno..a třeba je dobré - chvíli je hodit do mixéru..na pár vteřin..vypnout , protřepat a znovu mixnout..budou jemnější než z mlýnku..

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:29

    Pro anonyma - cukroví je křehké , ale nedrobí se . Musíte mít jemně nemleté arašídy - já je melu na mlýnku na strouhanku .

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:28

    Jani , pokud máte problém s roztékáním cukroví , tak bude nejspíš problém v množství použitého tuku . Mám zkušenost , že stačí snížit množství na 100 g a vyvalovat přes igelit - pak se kolečka vůbec neroztékají . Možná je problém i v mouce , nevím jestli je ta Vaše stejná jako česká . . .

  • Lidka Kábrtová | 23. 11. 2008 10:47

    Jano, zkuste udělat Arašídovo-skořicová kolečka , taky jsou tady v receptech. Mám vyzkoušeno, jsou moc dobrá.

  • jana rowe | 23. 11. 2008 01:09

    to me taky napadlo dat taM ARASIDOVE MASLO LAE AZ POTOM

  • Jana G | 22. 11. 2008 14:12

    Ja som pouzila namiesto arasidov arasidove maslo a pecivo sa podarilo.

  • jana rowe | 22. 11. 2008 02:42

    Ahoj, ja jsem jana a pisu az z Colorada. snazila jsem se upect tohle cukrovi na 350 f coz je 175 celsia. a vsechno se mi rozteklo a spojilo dohromady moc me to mrzi, protoze jako testo to vypadalo dobre, ale jak jsem zacla valet tak se to zaclo drolit a pak se mi to rozteklo v troube. Zkousela jsem to delat i na min a vic stupnu a stejnak je to roztekle. Co mam delat? Takova skoda udelala jsem si dvojnasobek testa. a vsechno je znicene. Manzel mi rikal ze tam mam pridat bilek ze to bude drzet to testo po hromade, ale ja jsem ho tam nedala, protoze nebylo v receptu. Ja nevim, tohle aras. cukrov. delam prvne, prtoze muj manzel ma rad arasidy, tak jsem mu chtela udelat radost a misto toho jsem udelala kasi.

  • Anonym | 8. 11. 2008 19:42

    Chtěla jsem se zeptat, nedrobí se upečené sušenky s arašidy. Někde v časopise jsem četla, že když se dávají do těsta arašidy, že se drobí, myslíte, že je to pravda? Kdo má zkušenost a%t napíše, děkuji

  • nora kampfova | 2. 3. 2008 10:32

    Ja som pecivo piekla vcera. Je velmi makke ked sa natrie marmeladou aj sladke,preto by som doporucila dat menej arasidov aj cukru.

  • Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:34

    Opraveno.

  • Zdena z JM | 18. 12. 2007 06:40

    Držela jsem se komentářů a másla dala 12,5 dkg ještě před tím, než jste požádala kuchařku o opravu. Těsto jsem vyvalovala bez igelitu normálně na válu a šlo to.Musí být,jak píšete studené, ale ne zase přípiš ztuhlé z ledničky.Takové akorát.

  • Martina Marťásek | 17. 12. 2007 12:37

    Paní Zdeno , to jsem moc ráda :-)) U nás se stalo tohle cukroví také stálicí na vánočním stole :-)) A jak se Vám pracovalo s těstem ? Já jsem trošku nervózní z toho tuku a jestli se to drolilo jako ostatním :-( Mně to jde opravdu výborně v tom igelitu i s menším množstvím tuku . . . :-)

  • Zdena z JM | 17. 12. 2007 09:26

    Chuťově vynikající.Upekla jsem srdíčka,slepila arašídovou nugetou,polovinu srdíčka namočila do čokolády a "omočila " ve strouhaných arašídách.Moc dobré.

  • Regi1 To snad ani nenapíšu není důle | 15. 12. 2007 22:06

    Hned zítra receptík vyzkouším a pak se vám pochlubím jak jsem dopadla já.

  • Martina Marťásek | 14. 12. 2007 08:59

    Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství másla na 125 g . Děkuji :-))

  • Anna | 14. 12. 2007 06:31

    I já mám stejnou zkušenost jako Michaela. Podle rceptu se těsto drolilo,tak jsem přidala máslo a výsledek byl velice chutný.

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:08

    Michaelo , lepší je také s tím těstem pracovat za studena , není pak tak měkké , opravdu to chce ale ten igelit , ne mikroten . . . Ještě mě napadlo , že by šlo ubrat i malinko cukru , ale každý rok to zapomenu udělat , cukroví je dost sladké . . . :-)

  • Michaela | 12. 12. 2007 16:07

    Matka, dakujem velmi pekne za radu, vyskusam s igelitom. ale chutovo je skutocne vyborne, len ma mrzelo to drobenie. ale inaksie mozem doporucit :O)

  • Martina Marťásek | 11. 12. 2007 18:58

    Michaelo , to mě moc mrzí , zkusila jste přidat máslo ? V původ. receptu ho bylo 125 g , ale mně to připadalo už moc . . . Víte , já ho vyvaluji v igelitu , lépe se se s ním pak pracuje . Já ho také dělala včera , přesně podle tohoto postupu , ale na ten igelit nedám dopustit . Dělám v něm i linecké , není třeba podsypávat moukou a jde to bez nervů .

  • Michaela . | 11. 12. 2007 16:40

    Ahojky Matka, ja som sa s velkym nadsenim cez vikend vrhla na pecenie tohto peciva, lenze bolo velmi sypke a velmi sa mrvilo.surovin som dala ako bolo uvedene.

  • Helena Pešková | 19. 11. 2007 19:45

    To jsem ráda Martinko, že jsem tu našla to naše oblíbené cukroví, které mohu vřele doporučit.Je rychlé a velmi,velmi chutné...Helča

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

92
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
48
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Arancini - risottové koule se salsou verde
Arancini - risottové koule se salsou…
Arašídová jablíčka ke svačince
Arašídová jablíčka ke svačince
Arašídová polévka - sopa de maní
Arašídová polévka - sopa de maní
Arašídové houstičky
Arašídové houstičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové hvězdičky
Arašídové máslo
Arašídové máslo
  • Recepty.cz
  • Arašídové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact