• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arašídová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Arašídová polévka

autor: kkatushka
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arašídová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      ks cibule střední
    • paprika kapie
    • rajčata loupané, ve vlastní šťávě
    • 3
      ks mrkev V originálu jedna velká mrkev a jedna sladká brambora - v čechach se asi nesežene
    • 3
      stroužek česnek
    • arašídové máslo k sehnání často ve zdravé výživě
    • 1
      lžička chilli

Postup přípravy receptu

1
Rozpalíme asi 3 - 4 lžíce oleje a zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, až začne hnědnout. K cibulce přidáme rajčata i se šťávou a prohřejeme cca 3 minuty, zalijeme vodou (cca 1 litr vody) a přidáme pepř, chilli a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 - 10 minut, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a vaříme cca 15 - 20 minut až je všechna zelenina hezky měkká.
2
Polévku po částech rozmixujeme v kuchyňském robotu a vrátíme zpět do hrnce, přidáme arašídové máslo a za stálého míchání prohřejeme až se úplně rozpustí, už nevaříme, osolíme a naředíme dle chuti.
3
Toto je recept pocházející ze západní afriky, výborný, vyzkoušejte a nebudete litovat! Tradičně by se tato polévka podávala s "fufu" - přirovnala bych to k takovému lepivému "knedlíku" vyrobenému z obilniny nebo zeleniny bohaté na škrob (tradičně yam, plantain atp.) nebo i bramborových vloček, hrubé rýžové mouky, nebo krupice. Ja své "Fufu" vyrábím z ground rice (rýžové mouky) ale viděla jsem recepty i z krupice.
4
Postup je zhruba takový: Přiveďte k varu jeden větší hrnek vody a přidejte sůl a třeba i malinko octa. Do vařící vody sypejte za stálého míchání krupici (ground rice, bramborove vločky) až vznikne dost hustá kaše. Ztlumte plamen a kaši usilovně míchejte cca 5 - 10 minut.
5
Možná budete potřebovat pomoc od druhé osoby aby vám přidržela hrnec a vy se mohli věnovat pouze vařečce. Až je krupice dobře propařená a hmota velmi hustá (nebo až už nebudete schopni dál míchat bez toho aby vám odpadly ruce).
6
Namočte si dlaně do vody, vzniklou hmotu vyklopte na talíř a rukama vytvarujte do tvaru úhledného "knedliku". Teď si sednete, prsty uloupnete kousek fufu, prstem vytvořte žlábek uprostřed, tímto naberte polévku a celé dejte do pusy. Mimochodem, prý je v Africe Faux Pas Fufu žvýkat, kousek by se měl spolknout celý, tak aby jste cítili pouze chuť polévky. Ale to je podle me za prvé nezdravé a za druhé škoda :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arašídová polévka - sopa de maní

Arašídová polévka - sopa de maní

Arašídová jablíčka ke svačince

Arašídová jablíčka ke svačince

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milky_rasta | 9. 12. 2014 09:03

    Zajímavá a vynikající polévka, která krásně voní

  • cuoco | 8. 10. 2012 23:41

    To je vasa polievka kedze som ju nevaril tak nekritizujem ale tie referencie so zapadnou afrikou :'( to sa vam asi snivalo alebo si citala daake rozpravky :-D ,ta naozajstna arasidova polivka ( a nerobi sa z masla) a vola sa " Nkatenkwan" a fufu sa NEROBI !!! z krupice ale len zo zeleniny ako yam, cassava ale zeleninovych bananov plantain. Preto sa kuchyna tropickej afriky tazko vari lebo jednoducho nie su suroviny .To mas to iste ako varit vepro, knedlo, zelo v muslimskej krajine :-D a das tam baraninu a sladku kapustu a plochy arabsky chleba a nazves to klasicky cesky recept. :'(

  • MaKr | 8. 10. 2012 20:00

    Můžu se zeptat kolik toho arašídového másla? :) Mám domácí tak neumím odhadnout množství.. :-[

  • ladislava staffenová | 27. 12. 2009 16:45

    JJ a já dodávám, že jsem to vyzkoušela a je to výborné. Sice jsem k tomu přistupovala s nedůvěrou, muž jen olízl lžíci a pak už to zmizelo ;-))

  • Pája S | 27. 12. 2009 14:33

    Zajímavá a zvláštní polévka.Už je v oblíbených.Jenom bych chtěla upřesnit - sladké brambory - batáty, lze koupit v ČR v Kauflandu.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídové máslo Česnek Chilli Cibule Mrkev Paprika Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Americké hovězí

Americké hovězí

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
21
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Blesk.cz Vladimír Polívka šokoval fanynky: Radikální proměna

Vladimír Polívka šokoval fanynky: Radikální proměna

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

  • Recepty.cz
  • Arašídová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact