Smažené sicilské kuličky arancini jsou připravené z rýže, hříbků a parmazánu. Uvnitř skrývají po kuličce mozarelly a nejlépe si je vychutnáte s bylinkovou omáčkou salsa verde, jejíž základ tvoří máta, petrželka a kapary.
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
2
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli, asi 1 minutu. Přisypte rýži a restujte další 1 minutu. Osolte a opepřete. Rýži zalévejte postupně hrnkem teplého vývaru s houbami, vždy zamíchejte a nechte vsáknout, pak zopakujte. Vařte a míchejte asi 15 minut, až spotřebujete všechen houbový vývar. Pak do risotta vmíchejte parmazán a rozprostřete je na plech, aby zchladlo.
Do misek si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku na obalování. Ze lžíce risotta vždy vytvořte v dlani kouli, vtiskněte do ní po kuličce mozzarelly. Koule nejprve obalte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Smažte v rozehřátém oleji dozlatova a hotové je osušte na papírové utěrce.
4
Na salsu verde smíchejte v misce všechny suroviny apodávejte k arancini.