• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Napište svůj komentář k receptu

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      ml voda
    • 15
      g droždí
    • 0,50
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžička sůl
  • Náplň
    • 250
      g mleté maso - hovězí či jehněčí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 0,25
      ks zelená paprika
    • 1
      stroužek česnek 1 velký nebo 2 menší
    • 0,50
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička petrželová nať
    • 0,50
      lžička sumach
    • římský kmín mletý (1/4-1/2 lžičky)
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • 1
      ks chilli papričky sušená
    • sůl
    • pepř mletý
  • Návrh na oblohu
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks rajče
    • čínské zelí pár listů
    • 200
      g sýr feta (100-200) (Apetina)

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpustíme s cukrem v polovině vody, necháme při pokojové teplotě stát cca 10-20 minut, než na povrchu budou výrazně viditelné bubliny. Mouku nasypeme do větší mísy, přidáme sůl, olivový olej a vzniklý kvásek. Promícháme, přilejeme zbytek vody a hnětáme. Je-li třeba přidáme ještě trošku vody či mouky. Těsto má být hladké a pružné, nemá se ovšem lepit příliš na ruce. Mísu s uhnětaným těstem přikryjeme útěrkou a necháme kynout asi 45 minut.
2
Mezitím nakrajíme na kostky cibuli a najemno nasekáme zelenou papriku. Rajčata oloupeme a zbavíme a semínek, dužinu nakrájíme na kostky. Na pánvičce či ve woku rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, zelenou papriku, dužinu rajčat, rajský protlak a smažíme dokud se z přidaných ingrediencí nevypaří většina tekutiny, sejmeme z plotny a necháme mírně schládnout.
3
Přidáme maso, petrželovou nať, sumach, římský kmín, cayenský pepř a hrubě namletou či na malé kousky roztrhanou chilli papričku (včetně semínek), řádně promícháme.
4
Vykynuté těsto znovu prohnětáme (máme-li pocit, že máme moc malý plech můžeme rozdělit na dvě části) a na pomoučeném vále vyválíme na tenko. Jelikož nemáme speciální pec, musíme těsto přesunout na olivovým olejem mírně vymaštěný plech. Na těstě rovnoměrně rozetřeme připravenou náplň, kterou pak ještě osolíme a opepříme (můžeme i velmi mírně pokapat troškou olivového oleje, ale nemusíme). Necháme asi dvoucentimetrové okraje bez náplně. Takto necháme vše ješte asi 10 minut odpočívat. V této době si rozehřejeme troubu na 250 °C. Pečeme 10-15 minut, raději ne déle.
5
Těsto má být ohebné. Lahmacun se totiž často podává srolovaný. Může se ovšem podávat i podobně jako pizza. V takovém případě doporučuji si na hotový Lahmacun ještě položit pár listů čínského zelí, na plátky nakrájenou Fetu a na kolečka nakrájenou červenou papriku a rajče. S takovou oblohou je toto jídlo asi pro dvě osoby.
6
Lahmacun - také známý pod názvem turecká pizza - je oblíbený pokrm, na který lze narazit v ruzných Kebab Housech. Doma se vyrábí jen zřídka, i proto, že nejlepších výsledků lze dosáhnout jen ve speciální peci, kde těsto má šanci získat i hezkou barvu. Nicméně je chutný i dle tohoto receptu. Mouku lze použít v podstatě jakoukoliv (kromě chlebové pochopitelně), sami vyzkoušejte, s jakou budete nejvíce spokojeni. Koření sumach (nebo také sumah) a římský kmín (v žádném případě nezaměňovat za normální kmín) lze zakoupit spíše jen u stánků nebo v prodejnách specializujících se na koření nebo přes on-line prodejny jako je např.: http://samuel.cz/www/01/koreni.htm
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Turecká roláda

Turecká roláda

Turecká vejce

Turecká vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • asujcjqw | 3. 11. 2013 17:32

    8zPc13 <a href="http://umbkqlwtilyq.com/">umbkqlwtilyq</a>, [url=http://ucpbmqkzcgwv.com/]ucpbmqkzcgwv[/url], [link=http://uarbpchjlqen.com/]uarbpchjlqen[/link], http://wcxjziuxjbmp.com/

  • ayse | 31. 5. 2013 14:48

    Ospravedlnujem sa s lahmacun

  • ayse | 31. 5. 2013 14:47

    To mas pravdu z lahmacun to nema nic spolocne ale snaha sa ceni.... :-)

  • Hanka | 20. 4. 2013 02:46

    v Turecku jsem zila a opravdu to s tim nema skoro nic spolecneho

  • korovjev | 20. 6. 2012 19:11

    poněkud přeplácáná česká interpretace korunovaná čínským zelím :) recept bližší originální podobě na http://lola-elise.com/recipes/lahmacun-recipe

  • denisa | 19. 4. 2012 12:43

    Tuna v Belgicku to maju za 1,50 € . chuti vyborne . odporucam vyskusat :)))

  • Bobr | 15. 2. 2012 09:01

    No,jako já bych řekl že ta pizza vypadá divně promiňtě mi.

  • RUAS | 15. 2. 2012 09:00

    JONONONOOM FUUUUUUUUUUUJ :-$

  • koMI BOBI ROBI | 15. 2. 2012 09:00

    FUJJJJ :'(

  • Ayse | 16. 9. 2011 20:32

    Lahmacun je sice neco jako turecka pizza ale to co je na obrazku se ji moc nepodoba =/

  • ladka.jankovska | 5. 5. 2011 21:38

    :-) Velmi srozumitelně napsáno, navíc doplňující informace. Úžasné. Určitě vyzkouším. L.J.

  • Patrick Schmitt | 27. 3. 2008 21:39

    V tomto případě na mouce tak moc nezaleží. Posledně jsem použil pizza mouku, tedy hladkou special 00 extra, příště bych osobně asi zvolil polohrubou výběrovou (tedy typ 405). Je to dle toho, která mouka člověku k tomuto jídlu vyhovuje víc. chuťové rozdíly v tom ale žádné velké nejsou. Posledně mi těsto jen konzistenčně připomínalo až přílis italskou pizzu, tak proto jsem asi spíš pro tu polohrubou výběrovou.

  • Anonym | 27. 3. 2008 11:05

    jaká mouka hladká či polohrubá děkuji

  • Helena | 6. 3. 2008 22:13

    Vůbec to není popsáno komplikovaně,chce to jen pozorně přečíst.Vysvětleno výborně.Také se mi to líbí jako možnost¨připravit pizzu srolovanou do závinu.

  • Alena F. | 6. 3. 2008 13:19

    Vidim to jak pani Lenka. Recept je podrobne napsany, aby jej kazdy zvladl. Kdyby byl kazdy recept psan takto, uz by lide nemuseli mit dotazy k receptum

  • Eva Červenková | 5. 3. 2008 16:50

    spiš je to zbytečně komplikovaně napsané než těžké na přípravu...

  • Lenka | 5. 3. 2008 16:40

    Jen se chci zastat autora receptu, že popis je tak podrobný právě pro to, aby ho zvládl každý. Chce to jen čas, klid a chuť tvořit.

  • Jana | 3. 3. 2008 19:33

    Strašně komplikované. Tohle bych asi nezvládla...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená paprika Česnek Chilli papričky Cibule Čínské zelí Cukr Droždí Hladká mouka Mleté maso - hovězí Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rajče Rajský protlak Římský kmín Sůl Sumach Sýr feta Voda Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Apple pie

Apple pie

Čočka žravka

Čočka žravka

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Sacher dort

Sacher dort

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

19
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
18
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
17
Chili con carne
Chili con carne
14
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Arabské kuře
Arabské kuře
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
Aragonova bramboračka
Aragonova bramboračka
Arancini - risottové koule s ricottou II.
Arancini - risottové koule s ricottou…
Arancini - risottové koule se salsou verde
Arancini - risottové koule se salsou…
  • Recepty.cz
  • Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact