• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Napište svůj komentář k receptu

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      ml voda
    • 15
      g droždí
    • 0,50
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžička sůl
  • Náplň
    • 250
      g mleté maso - hovězí či jehněčí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 0,25
      ks zelená paprika
    • 1
      stroužek česnek 1 velký nebo 2 menší
    • 0,50
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička petrželová nať
    • 0,50
      lžička sumach
    • římský kmín mletý (1/4-1/2 lžičky)
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • 1
      ks chilli papričky sušená
    • sůl
    • pepř mletý
  • Návrh na oblohu
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks rajče
    • čínské zelí pár listů
    • 200
      g sýr feta (100-200) (Apetina)

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpustíme s cukrem v polovině vody, necháme při pokojové teplotě stát cca 10-20 minut, než na povrchu budou výrazně viditelné bubliny. Mouku nasypeme do větší mísy, přidáme sůl, olivový olej a vzniklý kvásek. Promícháme, přilejeme zbytek vody a hnětáme. Je-li třeba přidáme ještě trošku vody či mouky. Těsto má být hladké a pružné, nemá se ovšem lepit příliš na ruce. Mísu s uhnětaným těstem přikryjeme útěrkou a necháme kynout asi 45 minut.
2
Mezitím nakrajíme na kostky cibuli a najemno nasekáme zelenou papriku. Rajčata oloupeme a zbavíme a semínek, dužinu nakrájíme na kostky. Na pánvičce či ve woku rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, zelenou papriku, dužinu rajčat, rajský protlak a smažíme dokud se z přidaných ingrediencí nevypaří většina tekutiny, sejmeme z plotny a necháme mírně schládnout.
3
Přidáme maso, petrželovou nať, sumach, římský kmín, cayenský pepř a hrubě namletou či na malé kousky roztrhanou chilli papričku (včetně semínek), řádně promícháme.
4
Vykynuté těsto znovu prohnětáme (máme-li pocit, že máme moc malý plech můžeme rozdělit na dvě části) a na pomoučeném vále vyválíme na tenko. Jelikož nemáme speciální pec, musíme těsto přesunout na olivovým olejem mírně vymaštěný plech. Na těstě rovnoměrně rozetřeme připravenou náplň, kterou pak ještě osolíme a opepříme (můžeme i velmi mírně pokapat troškou olivového oleje, ale nemusíme). Necháme asi dvoucentimetrové okraje bez náplně. Takto necháme vše ješte asi 10 minut odpočívat. V této době si rozehřejeme troubu na 250 °C. Pečeme 10-15 minut, raději ne déle.
5
Těsto má být ohebné. Lahmacun se totiž často podává srolovaný. Může se ovšem podávat i podobně jako pizza. V takovém případě doporučuji si na hotový Lahmacun ještě položit pár listů čínského zelí, na plátky nakrájenou Fetu a na kolečka nakrájenou červenou papriku a rajče. S takovou oblohou je toto jídlo asi pro dvě osoby.
6
Lahmacun - také známý pod názvem turecká pizza - je oblíbený pokrm, na který lze narazit v ruzných Kebab Housech. Doma se vyrábí jen zřídka, i proto, že nejlepších výsledků lze dosáhnout jen ve speciální peci, kde těsto má šanci získat i hezkou barvu. Nicméně je chutný i dle tohoto receptu. Mouku lze použít v podstatě jakoukoliv (kromě chlebové pochopitelně), sami vyzkoušejte, s jakou budete nejvíce spokojeni. Koření sumach (nebo také sumah) a římský kmín (v žádném případě nezaměňovat za normální kmín) lze zakoupit spíše jen u stánků nebo v prodejnách specializujících se na koření nebo přes on-line prodejny jako je např.: http://samuel.cz/www/01/koreni.htm
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Turecká roláda

Turecká roláda

Turecká vejce

Turecká vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • asujcjqw | 3. 11. 2013 17:32

    8zPc13 <a href="http://umbkqlwtilyq.com/">umbkqlwtilyq</a>, [url=http://ucpbmqkzcgwv.com/]ucpbmqkzcgwv[/url], [link=http://uarbpchjlqen.com/]uarbpchjlqen[/link], http://wcxjziuxjbmp.com/

  • ayse | 31. 5. 2013 14:48

    Ospravedlnujem sa s lahmacun

  • ayse | 31. 5. 2013 14:47

    To mas pravdu z lahmacun to nema nic spolocne ale snaha sa ceni.... :-)

  • Hanka | 20. 4. 2013 02:46

    v Turecku jsem zila a opravdu to s tim nema skoro nic spolecneho

  • korovjev | 20. 6. 2012 19:11

    poněkud přeplácáná česká interpretace korunovaná čínským zelím :) recept bližší originální podobě na http://lola-elise.com/recipes/lahmacun-recipe

  • denisa | 19. 4. 2012 12:43

    Tuna v Belgicku to maju za 1,50 € . chuti vyborne . odporucam vyskusat :)))

  • Bobr | 15. 2. 2012 09:01

    No,jako já bych řekl že ta pizza vypadá divně promiňtě mi.

  • RUAS | 15. 2. 2012 09:00

    JONONONOOM FUUUUUUUUUUUJ :-$

  • koMI BOBI ROBI | 15. 2. 2012 09:00

    FUJJJJ :'(

  • Ayse | 16. 9. 2011 20:32

    Lahmacun je sice neco jako turecka pizza ale to co je na obrazku se ji moc nepodoba =/

  • ladka.jankovska | 5. 5. 2011 21:38

    :-) Velmi srozumitelně napsáno, navíc doplňující informace. Úžasné. Určitě vyzkouším. L.J.

  • Patrick Schmitt | 27. 3. 2008 21:39

    V tomto případě na mouce tak moc nezaleží. Posledně jsem použil pizza mouku, tedy hladkou special 00 extra, příště bych osobně asi zvolil polohrubou výběrovou (tedy typ 405). Je to dle toho, která mouka člověku k tomuto jídlu vyhovuje víc. chuťové rozdíly v tom ale žádné velké nejsou. Posledně mi těsto jen konzistenčně připomínalo až přílis italskou pizzu, tak proto jsem asi spíš pro tu polohrubou výběrovou.

  • Anonym | 27. 3. 2008 11:05

    jaká mouka hladká či polohrubá děkuji

  • Helena | 6. 3. 2008 22:13

    Vůbec to není popsáno komplikovaně,chce to jen pozorně přečíst.Vysvětleno výborně.Také se mi to líbí jako možnost¨připravit pizzu srolovanou do závinu.

  • Alena F. | 6. 3. 2008 13:19

    Vidim to jak pani Lenka. Recept je podrobne napsany, aby jej kazdy zvladl. Kdyby byl kazdy recept psan takto, uz by lide nemuseli mit dotazy k receptum

  • Eva Červenková | 5. 3. 2008 16:50

    spiš je to zbytečně komplikovaně napsané než těžké na přípravu...

  • Lenka | 5. 3. 2008 16:40

    Jen se chci zastat autora receptu, že popis je tak podrobný právě pro to, aby ho zvládl každý. Chce to jen čas, klid a chuť tvořit.

  • Jana | 3. 3. 2008 19:33

    Strašně komplikované. Tohle bych asi nezvládla...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená paprika Česnek Chilli papričky Cibule Čínské zelí Cukr Droždí Hladká mouka Mleté maso - hovězí Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rajče Rajský protlak Římský kmín Sůl Sumach Sýr feta Voda Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
31
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Arabské kuře
Arabské kuře
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
Aragonova bramboračka
Aragonova bramboračka
Arancini - risottové koule s ricottou II.
Arancini - risottové koule s ricottou…
Arancini - risottové koule se salsou verde
Arancini - risottové koule se salsou…
  • Recepty.cz
  • Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact