• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabský chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Arabský chléb II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabský chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 500
      g polohrubá mouka prosátá
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Do prosáte mouky přidáme rozdrobené droždí, cukr, olej, sůl, vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. Necháme řádně vykynout. Troubu i plech předehřejeme na nejvyšší teplotu. Z těsta tvoříme tenké placky (udělám bochánky a ty rozválím válečkem na tenko) na pomoučeném povrchu necháme ještě vykynout.
2
Poté placky přendáme na rozpálený plech (čistý bez vymazání a bez pečícího papíru). Pečeme na nejvyšší příčce v troubě, +- 5-8 minut dle trouby. Pečení je nastaveno, jak ze spodu tak z vrchu. Teplota při dávání nové dávky by něměla klesnou je vhodnější chvilku počkat. Placky se nafouknou. Necháme je vychladnout.
3
Můžeme rozpůlit, plníme zeleninou, tvarohem s česnekem, sypeme strouhaným sýrem a nebo marmeládou. Placky jsou velmi křehké, dcera si ulomí kraj placky a poté si jí naplní dle chuti, jako bagetu. Je to lepší než-li klasické langoše máčené v oleji. Dají se jíst i po rozpečení v mikrovlnné troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 18. 4. 2013 00:11

    Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.

  • sarka rudlova | 18. 4. 2013 00:10

    Paráda! Chleba je super, jako správný lenoch jsem jen naházela do dom. pekárny a pak upekla; to nakynutí po vytvarování placek je, řekla bych, dost podstatné, jinak se placky nenafouknou tam, kde mají a nedají se plnit. Jedli jsme s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem.

  • iffi | 2. 2. 2013 22:40

    Koukala jsem na film sex ve městě 2 a tam jedli jídlo "mara mara". Co je to? Výmysl, nebo nějaké jejich tradiční :-)). Dík :-)

  • -= Rowan =- | 20. 11. 2007 17:46

    moc dobre !Dekuji a dvam 1 :)

  • Mára Haki | 27. 1. 2007 19:52

    Žil jsem dva měsíce u Kuvajťanů, ale oni arabský chleba dělají jinak. Dva hrnky celozrné hladké+jeden hrnek polohrubé pšeničné, droždí asi 7g, lžičku soli a špetku cukru, který se dává na kvásek. Z vykynutého těsta se udělají slabé placky, které se upečou nejlépe na ohništi. Při pečení se krásně nafouknou a dají se plnit. Již několikrát jsem tímto chlebem překvapil návštěvu.

  • Šárka | 12. 1. 2007 17:52

    Z uvedené dávky jich je 10velkých,dělám ale menší.Hodně záleží na kvalitě droždí,jak těsto nakyne.S zamrazením nemám zkušenos,vždy se snědí hned.

  • Lidka Kábrtová | 12. 1. 2007 15:31

    ¨Kolik jich je z téhle dávky? Dají se třeba mrazit?

  • Jana Malá | 12. 1. 2007 15:06

    Na pytlíku sušeného droždí je napsáno vystačí na 500gramů mouky,odpovídá 25gramům čerstvého droždí.

  • Anonym | 12. 1. 2007 11:56

    Když nemám kostku droždí,kolik mám dát sušeného droždí,aby vykynulo,nevíte?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Olivový olej Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
36
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
25
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Arabský chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact