Akurát že pide je turecké jedlo a turci nie sú arabi . :-!
Na obrazku jsou vyobrazeny jako příklady (od leva): Peynirli Pide, Peynirli Pide s oblohou, Pide a la Bruschetta a Kapali Pide (tedy bez náplně). :-)
Jak jsem se zmíníl již v receptu, rozdělujete těsto na 8 až 10 částí, když je náplň lehčího typu, tak člověk nesní víc než 2 lodičky, bych řekl. Podělením ingrediencí můžete samozřejmě vyrobit i menší množství. Jinak jelikož hustotu těsta určuje především voda s moukou, tak není až tak důležité, jak velký hrnek použijete, jelikož obojí měříte hrnkami. Já jsem použil spíše větší hrnek, pokud chcete použít menší hrnek, tak to akorát možná chce uravit trošku množství jogurtu, toť vše. Určitě se to ale nedá pokazit, když je těsto moc husté přidáte prostě trošku vody, když je moc řídké naopak přidáte trošku mouky. Pokud použijete mouky, které uvádím, tak bych se ale určitě nebál špatného výsledku. Mnoho zdaru! :-)
Recept mě zaujal, ale není tam nějak moc mouky? A co to je podle vás hrnek - 150 nebo 200 anebo 250 ml? I při těch 150 ml by to bylo bezmála kilo mouky. Nerada bych takové množství zkazila.
Velmi dobré s náplní Pide á la Bruschetta a s rozdrobenou fetou a položenou zeleninovou oblohou - hlávkový salát, paprika, rajče.