• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Arabské lečo "Šakšůka"
Napište svůj komentář k receptu

Arabské lečo "Šakšůka"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabské lečo "Šakšůka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks zelená paprika
    • 5
      ks rajčata (hodně zralá)
    • cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • koření sedmi nebo pěti vůní
    • olivový olej
    • 5
      ks vejce 4-5

Postup přípravy receptu

1
Cibuli necháme zesklovatět na oliv. oleji, přidáme na kostičky pokrájené papriky a necháme asi 5 min. dusit. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek, sůl, koření a dusíme dalších 10-15 minut. Potom celou směs podlijeme trochou vody a rozklepneme na ní vajíčka (nemícháme, vajíčka zůstanou jako když děláte volská oka. Vajíčka posolíme, posypeme trochou koření, přiklopíme pokličkou a necháme zvolna dusit do uvaření vajec. Podle potřeby podleváme vodou.
2
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

Zelená šakšuka

Zelená šakšuka

Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janule | 7. 11. 2013 11:51

    Muj manžel je Egyptan a šakšuku dělam takto smichám si 2 Cilule nakrajene na kosticky +2 velka rajčata přidam sul pepř řimsky kmin olej a maslo,zamichame a dame na sporak pozvolna vařime až se rajčata pekne rozvaři pote přidam 3 vejce znovu zamicham necham jeste 10 min a pak jeste dochutim a muzeme papkat podavame s Arabskym pita chlebem chleba muzeme udelat domaci či koupime dobrou chut=) ;-)

  • R. A. | 8. 10. 2011 15:33

    Šakšuka je též název pro turecké jídlo, které připravujeme takto: opečeme na oleji na plátky nakrájenou cuketu, brambory a lilky (lilky před pečením osolíme a necháme vykapat), každý druh zeleniny zvlášť, z pánve dáváme na ubrousek pro odsátí přebytečného oleje. Naskládáme na servírovací talíř a vše přelijeme jogurtem smíchaným s utřeným česnekem a solí. Výborné s bílým pečivem, recept a podobné jiné najdete na http://tureckakuchyne.net/

  • Lucka | 28. 5. 2011 13:47

    a jake koreni muze byt??

  • Veronika | 24. 10. 2010 21:52

    do tchatchouky nepatri ani brambory ani vejce!Neni to leco ale ratatouille na marocky zpusob!Grilovana paprika a ocistena rajcata osmazena na olivovem oleji a koreni a ji se jako studena priloha muzeme vylepsit stavou z nakladaneho citronu!Manzel je sefkuchar a pochazi z Maroka ;-) dobrou chut

  • Radima Pfeiferova | 28. 7. 2010 13:08

    Ja bych to rekla asi tak, zavisi na regianech,kdo odkud pochazi, ten je pak veden ve vareni tim rmerem ,jak je naucen z domova!Co se tyce mne,ja to delam s brambory tak ,ze je uvarim, posleze v maslicku s petrzelkou ( cerstve) v panvi lehounce osmahnu a podavam jako prilohu! Vjicka ty vmichavam do zeleniny a je to Basta!!!p.s. Potom mi je i jedno jak se jidlo jmenuje,v Turecku jew to -Sultanova panev s bilym chlebem(jufkou), na celem balkanskem uzemi se to jmenuje dzuvec , proste vsede je to drobet jinak ale vsude je to moc dobre a zdrave!!!

  • Jana Sochová | 6. 3. 2010 10:48

    Příjemná změna pro lečo.

  • Jana V. | 25. 1. 2009 10:46

    Egyptska verze Shakshuky dle meho muze je tato> na tuku osmahnout cesnek, pridat pokrajena rajcata, zelene papriky a feferonku, podusit, pridat koreni - sul, pepr, kamun (eg. kmin drceny), chilli, a nakonec do toho vmichat vejce :o)

  • nikola m | 29. 1. 2008 16:33

    zdravim! do egyptske verze vajcko patri!

  • Jozef T. | 21. 10. 2007 18:46

    Kedze sa objavili 2 rozdielne názory na recept Shakshuka (takto sa uvádza vo viacerých jazykoch) bol som zvedavý, kto má "pravdu". Podla toho, co som zistil je to p. Aisha. Zemiaky som skutocne nikde nenasiel. Jedlo je povazované za oblúbené v izraelskej kuchyni, v argentínskej (silná zidovská emigrácia v 19. a 20. st.), ale na prekvapenie aj v egyptskej kuchyni ( bez vajec!), ale s tým istým názvom!

  • Aisha | 16. 10. 2007 15:11

    brambory tam nepatří...

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:13

    Do receptu patří ještě brambory na kostičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření Olivový olej Rajčata Sůl Vejce Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

255
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
125
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
79
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
73
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Arabské lečo "Šakšůka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact