• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Arabské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Arabské kuře

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 38
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Arabské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      ks rajčata
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce maggi
    • 5
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

1
Pekáč polijeme olejem (více), dno posypeme nakrájenou cibulí na kterou poskládáme osolené a opepřené rozporcované kuře. Maso obložíme na čtvrtky pokrájenými rajčaty, zakapeme worchesterem, maggi a kečupem. Pečeme nejprve 45 minut přikryté, a pak dopečeme odkryté asi 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alice Magdalena | 16. 6. 2022 01:49

    Kečup, maggi a arabské kuře? Když už Češi pochopí, že kečup na vaření je prasárna? Nacpat všude kečup a vydávat to za mezinárodní kuchyni je česká úchylka. :''O :g

  • Zdeněk | 1. 2. 2015 20:35

    Nápadně mi to připomíná kuře Marengo. Oblíbený pokrm Napoleona Bonaparte.

  • ariska | 24. 1. 2015 13:23

    zkusila jsem tento recept, ještě jsem pridala majoránku a trochu koreni na kure a navrch brambory na platky a musim pochválit, byla to basta :-)

  • Farah | 28. 9. 2014 12:23

    Videli jste nekdy varit araba? Asi ne! Autorka ma bujnou fantazii a pokud by pouzila v kuchyni arabske hospodyne magi, kecup a wolchestr, nestacila by hledat vychod. A jeste silenejsi jsou komentare, jak je to arabske kure dobre. Vite vubec co to Arabie je a kde lezi?

  • KaRa | 28. 9. 2014 11:32

    Vynikající... Díky! :)

  • KaRa | 28. 9. 2014 11:31

    Vynikající... <3 Díky! :-)

  • emil | 15. 8. 2014 20:54

    ara :-D

  • Hoanzo | 5. 3. 2014 03:02

    to má 'ksicht',jako kdyby to vařil Babica........... :-D

  • Janule | 7. 11. 2013 11:43

    Ano toto opravdu neni arabske kuře se dela s brambory na platky do kterych pridame cibuli + sul a pepř a rimsky kmin pote dame na brambory nasolene kuře nahoru maslo a peceme ale verim ze tento recept na rabske kuře jak pani piše muže byt super určitě z :-) kusim.

  • Míša | 1. 11. 2013 10:40

    Ano, mám manžela z arabské země a arabské kuře to věru není ;-)

  • andre | 3. 5. 2013 19:56

    Zajímalo by mě, kde přišel autor receptu na to, že má toto kuře něco společného s arabským kuřetem..

  • Erbéčko | 21. 4. 2013 16:48

    Recept zajímavý a chutnal. Jen jsem přidal česnek a anglickou. Na 5 lžic kečupu pouze 1,5 lžíce Maggi a 1 lžíci Worechesterun. Jinak také méně oleje, než je v receptuře.

  • kokobelo | 1. 3. 2013 22:32

    Kuře chutnalo, dostal jsem pochvalu. Akorát jsem pekl daleko déle. Zřejmě 180 st a horkovzduch je nízká teplota. Po odkrytí za 45min. vypadalo podobně jak po vložení. Ale po stejně dlouhé době bez vrchního pekáče bylo skvělé. Nic spáleného a vysušené nebylo.

  • Marek | 30. 12. 2012 00:55

    Výborný recept,rychlé,jednoduché.Doporučuji.

  • TAUAH | 7. 12. 2012 14:25

    Přidávám se ke Kamilovi. Doporučovala bych změnit název jídla. A mimochodem, Arabové byli odjakživa pastevci a proto je jejich kuchyň bohatá na skopové a kozí maso. Nicméně, dobrou chuť. A okouzluje mě kombinace Maggi - worchester - a (nenahraditelný) kečup.

  • kenad | 21. 7. 2012 07:58

    Výborné,jednoduché,rychlé,mňam 8-)

  • Kamil | 17. 7. 2012 00:04

    Věřím, že to není špatné... ale co je na tom proboha ARABSKÉ ??? Ledaže by to kuře mělo nějaké arabské předky :-\

  • Larra93 | 13. 7. 2012 21:15

    Výborný recept, doma to chutnalo :)

  • adela.novak | 26. 1. 2012 16:33

    Mně také hned napadla sušená rajčata :-) tak to s nimi zkusím

  • Zuzana | 11. 12. 2011 09:57

    Je to nejoblíbenější recept mých dětí, jen tam přidávám sušená rajčata...

  • alexis222 | 28. 11. 2011 17:15

    Výborný recept.CHutnal celé rodině.

  • Merky | 4. 11. 2011 06:35

    Opatrně s worchestrem. Je to kyselé už díky rajčatům a kečupu. Vorcherster není třeba.

  • Merky | 4. 11. 2011 06:33

    Přidal jsem i anglickou slaninu a nahoru jsem dal brambory. Bylo to dobré, ale poněkud celé až příliš moc šťavnaté. Určitě tento recept stojí za vyzkoušení. Víckrát už si ho ale asi dělat nebudu.

  • Pavel | 18. 10. 2011 01:05

    Katko asi radši pošli recept jak se to dělá, ad máme co kritizovat :-\

  • Pavel | 18. 10. 2011 01:05

    Katko asi radši pošli recept jak se to dělá, ad máme co kritizovat :-\

  • Katka | 6. 10. 2011 11:11

    Milá Věro, vaše odvaha nazvat tento recept "arabské" kuře mě šokuje. V životě jsem neviděla araba - spíše arabku - používat při pečení kuřete ingredience jako Worchster, Maggi nebo kečup. Navíc tato směs nikdy nebude mít ani chuť podobnou arabskýcm pokrmům... Přestaňte si vymýšlet blbosti, a zkuste někdy použít koření..

  • marcelanovakova
    marcelanovakova | 28. 9. 2011 11:30

    Výborné. Dali jsme si dnes k obědu a nemá to opravdu chybu ..... dávám 1

  • irenkkka | 15. 7. 2011 13:32

    Az na to,ze by arabove nikdy nepouzili Worchester a maggi a kecup?to je vysmech :'(

  • JIŘÍ | 11. 6. 2011 15:51

    ...jeste jsem hodil nahoru nakrejenou ang.slaninu. velice dobre !

  • Alvoska | 30. 5. 2011 17:28

    Jednoduché a výborné!! Oleje dávám méně a přidávám česnek. Jako příloha je výborná rýže nebo pečené brambory. Doporučuji! :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 18. 4. 2011 12:38

    Přidávám česnek a je to moc dobré ;-)

  • rerenta | 30. 3. 2011 13:21

    je to dobrý :-)

  • Duke | 10. 2. 2011 11:35

    jednoduchý a dobrý ;-)

  • Kata | 22. 1. 2011 19:46

    Mnam, absolutni dobrutka!!! :-)

  • Lalina | 17. 1. 2011 21:30

    Môže to byť dobré (až na to Maggi), ale nejako nechápem, čo je na ňom arabské.

  • moribundus | 24. 11. 2010 12:32

    Tak jsem to dneska udělal a navíc jsem tam přidal česnek i kápii s paprikou a bylo to špica. :-D

  • mirek | 24. 11. 2010 11:27

    aby jsi se nepos...

  • svopex | 31. 10. 2010 12:03

    Dobry. No napoprve jsem pokapal kecupem kure, jak bylo napsano v receptu, a pak se me kecup spalil. Prisel jsem tak o kuzi. Nyni napodruhe jsem dal kecup pod kure a kure po odklopeni poleval sosem kazdych 10 minut. Nyni se to jiz povedlo na 100%. No jsem zacatecnik. Nyni vyborne! :-D

  • Hana Lorencová | 10. 6. 2009 19:44

    Probůh..!! Píše se VÝBORNÉ - s ypsilon!!!

  • Tadeáš Kail | 10. 6. 2009 19:20

    Moc víborné !!!!!!!!!!!!!!!!Všem to chtnalo a mně také.

  • venyss venyss | 20. 5. 2009 12:50

    Když jsem přišla od holiče,čekalo mě doma toto jídlo,které ukuchtil manžel. Musím říct, že to bylo úžasné, výborné, mňam! Přidal také česnek a dáváme za všechny velkou 1!

  • lenka tymlova | 24. 11. 2008 00:37

    Dnes jsem kuřátko vařila...prima recept,ale přidala jsem stroužek česneku...díky za nápad...bylo výbornýýý

  • Petr Binka | 19. 8. 2008 14:36

    výborný recept, ale doporučuji nedávat na dno olej, je to pak strašně mastý.

  • pavlína Hlasváčová | 2. 2. 2008 12:53

    teď to pečeme jsem zvědavá.Napíšu jaké to je.Vaří partner.

  • Jan Pupík | 6. 1. 2008 19:18

    Velmi dobré, přidal jsem trochu slaniny a česneku.

  • Aka | 12. 12. 2007 20:04

    Vynikajici!!! Byla jsem za tuhle veceri neskutecne pochvalena. :-)

  • Karol | 20. 11. 2007 22:24

    Bylo to moc dobre, nejdriv jsem smichala worchestrovou omacku s kecupem a kure v tom nechala marinovat, maggi jsem vynechala, podavala jsem to s varenymi baby brambory ve slupce...mnam,mnam

  • usáma | 1. 10. 2007 16:03

    skutečně arabské? ať s toho není někaý konflikt. víte jací jsou.!

  • usáma | 1. 10. 2007 16:03

    skutečně arabské? ať s toho není někaý konflikt. víte jací jsou.!

  • Michaela Honzíková | 15. 9. 2007 15:41

    Báječné : ) mňam

  • Aňa | 7. 9. 2007 16:30

    Miluju kuře na každý způsob,takže výborny recept.

  • Vladka Konstanzova | 26. 2. 2007 17:59

    Zkuste arabske kure trochu jinak:Na suchy pekac nakrajime na hrubo kolecka cibule, okorenene kure na ctvrtky a oblozime osolenymi bramborami na kousky. Podlijeme trochou vody a dame pect do barvy. Dietni, rychle a z jednoho pekace.

  • kuba cerny | 21. 10. 2006 20:14

    můj názor je bez magi jinak vinikající

  • AJk | 30. 6. 2006 16:28

    je to dost dobrej zvanec ....... mnam

  • Jana Vedralová | 24. 3. 2006 17:34

    tento recept může být dobrý

  • hallerova gertruda | 8. 2. 2006 13:58

    opravdu dobry recept.m&#241;am.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kečup - jemný Kuřecí maso Maggi Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
40
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
Arabská rýže
Arabská rýže
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Arabský chléb - Pide
Arabský chléb - Pide
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
  • Recepty.cz
  • Arabské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact