Na másle osmahneme nudle do tmavěhněda, přidáme rýži, pořádně promícháme, zalijeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a jakmile se začne vařit, dáme do vyhřáté trouby na 170°C. Pečeme asi 20-25 minut.
2
Rýže není tolik suchá, a tak ji můžete podávat i k minutkovému masu.
Trochu mi vadila vůně másla ve výsledném pokrmu, ale mělo úspěch, rozhodně stojí za zkoušku, je to zase něco jiného. Příště asi zkusím přidat nějaké koření.
Rýže je velice chutná. Mastná, takže se opravdu hodí k samotným masům bez omáčky. Dokonce bych řekla, že i víc, než k masům s omáčkou, protože jakákoliv omáčka by přebyla její chuť. A dobrá opravdu je. Ale taky pěkná kalorická pecka. Nic pro toho, kdo si chce dát rýži jakožto dietní přílohu. To pak už klidně zvolte hranolky :)
k te ryzy z vlasovyma nudlama je jeste prida mandle a rozinky.vsechno se osmazy na cibuli strochou oleje pak se nato vyysype ryze.adusi se.
Martina Jaworin
|14. 11. 2006 10:47
Tak tohle znám, je to opravdu výborne. Naučil mě to můj přítel který pocházi ze Sýrie. Jejich kuchyně je vůbec moc dobrá možná že sem přidám nejaký ten jeho recept.
Anonym
|31. 10. 2006 11:54
Skvělé. Rýži mám ráda a v této podobě je zase jiná. Navíc opečené nudle krásně voní.
Jana
|29. 8. 2006 11:48
Prosím, to jsou nudle co se dávají do polévek,ty moc tenké?Děkuji
Anonym
|29. 8. 2006 01:16
Takto upravenou rýži vařím léta, a mohu doporučitmísto vody zalét kuřecím vývarem.
Terina
|20. 7. 2006 23:16
Mňam, mňam :o)))
Anonym
|12. 4. 2006 16:07
Já znám rýži s nudlemi ze Sýrie, ale bez pečení v troubě (moje švagrová moc nevaří, takže troubu nemá:-). S tím zapečením je to lepší, děkuju za recept.
Roman Raba
|1. 3. 2006 20:24
Vynikající, jednoduché, lepší rýži jsem nejedl.
Helena Abouzeidova Mudr
|8. 10. 2005 18:27
tento zpuusob upravy ryze je zapsan ve svetove kulinarske encyklopedii pod nazvem vermiceli rice,pravdepodobne se do nekterych arabskych zemi dostal diky kolonizaci.Cesi toho umi dost,ale pripravit dobro ryzi neumi.Mozna je to proto,ze se k nam dlouho dovazela jen lepiva cinska tyze.Mel by zde byt nejaky zpusob,aby nekdo tim,ze da petku nepripravil ostatni o pozitek z dobreho jidla.
Helena Abouzeidova Mudr
|6. 10. 2005 09:58
Ty nudle jsou syrove rovnou z pytliku,po pridani ryze rozmichat,aby ta ryze byla jakokoby zihana cervenohnedymi nudlickami.
kája
|5. 10. 2005 19:50
prosím , ty nudle se smaží na tom másle syrové jako ta rýže??
Helena Abouzeidova Mudr
|5. 10. 2005 17:38
Prominte,neuvedomila jsem si,ze pani Kindlova napsala kolik vody,vemte toradsi podle ni,ona to ma urcite vyzkousene s ryzi,ktera je u nas na trhu.
Helena Abouzeidova Mudr
|5. 10. 2005 17:33
V kastrole se usmazi nudle,na to se prida nekolikrat promyta ryze,aby se odstranil skrob a nelepila se,osolit,popripade pridat safran,nebo jine koreni,podle druhu jidla,zalit vodou a uvarit bud v troube,nebo na plotne.je dobra i jen tak bila bez koreni.(varrit prikryte poklickou .Pomer ryze a vody je 1:2.)
wendy
|5. 10. 2005 12:27
Na pánev se ty nudle a rýže dávají už uvařené, nebo syrové rovnou z pytlíku?
Helena Abouzeidova Mudr
|5. 10. 2005 09:39
Nudle jsou usmazene.ja to delam na polovine masla a polovine oleje.maslo doda chut,olej lesklost a jakoby klouzavost jednotlivych zrnicek.tukem ale neplytvat.
Anonym
|4. 10. 2005 19:30
tie nudle su uvarene?
Lambi Lehovcová
|3. 10. 2005 23:39
DOKUD NEOCHUTNÁTE TAK NEUVĚŘÍTE.JE TO PROSTĚ BOMBA A NÉ JAKO OBYČEJNÝ ZPŮSOB PŘÍPRAVY , KTERÝ JE CHUŤOVĚ ÚPLNÁ NULA PROTI TÉTO LUXUSNÍ REJŽIČCE :)))