Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech a pečeme při 170 °C do růžova. Jakmile moučník - korpus vychladne, připravíme si náplň: ušleháme šlehačku a do ní vmícháme obě zakysané smetany. Můžeme rovnou přimíchat cukr nebo jej nasypat až na natřenou vrstvu na moučníku. Ozdobíme dle libosti, například střídavě pruh banánového granka a skořicového cukru. Dáme vychladit do lednice.
včera jsem tento řez zkoušela a musím říct, že je opravdu výborný! Můj přítel na sladký moc není, ale tentokrát do sebe vyloženě naházel půl plechu!! :-)
Renčinka Matějíčková
|23. 2. 2010 22:40
Skvělý recept:)do "polevy" jsem přidala jahodovou marmeládu a nakonec dozdobila rozpuštěnou čokoládou:)děkuju za inspiraci=o)a recept doporučuji;-)
Radmila Zaťková
|13. 11. 2008 16:34
vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit
Olga Zehnalová
|25. 8. 2008 20:37
Tieto rezy som robila s malou obmenou.Nepiekla som piškotový korpus , ale mala som hotové medové pláty, ktoré som použila ako pdklad pod plnku , na plnku som naukladala ovocie - kiwi, hrozno a mandarinky, navrch zasa medový plát, ktorý som už len pocukrovala a vznikli výborné rezy- plnka je super.
Patrick Schmitt
|22. 5. 2008 00:31
Měl jsem možnost ochutnat přímo od autorky, jsou velmi zvláštní a zároveň zajímavé :-)
Sylva Karešová
|18. 5. 2008 06:47
Jsem ráda, že s tímto řezem máte zkušenosti a také vám chutná :-) Nějak jsem přišla k receptu, vyzkoušela poprvé a doslova mě nadchl. Může se obohatit, ochutit právě jakkoliv, což také není k zahození. Například pudinková poleva, různé ovoce, posypky.. Mě napadlo to banánové granko a skořicový cukr a musím říct, že to bylo opravdu výborné. Poslala jsem i foto, tak kdyby se potom někdo divil, co je to za barvičky na moučníku, tak to jsem posypala barevnými kuličkami, které se používají jako ozdoba hlavně o Vánocích :-)Tak dobrou chuť všem.
Iveta Janatová
|17. 5. 2008 22:27
Také toto peču a ráda, u nás máme rádi moučníky s krémem.
martina markusikova
|17. 5. 2008 20:37
peču stejný moučník,akorat nahoru dávam ovoce(nakrajené kivi nebo nebo jahody) a zalévam želatinou,je to moc dobré