• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

autor: SKSandy
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň nebo-li vrchní vrstva
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • cukr
  • Ozdoba posypka
    • granko banánové a skořicový cuk

Postup přípravy receptu

1
Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech a pečeme při 170 °C do růžova. Jakmile moučník - korpus vychladne, připravíme si náplň: ušleháme šlehačku a do ní vmícháme obě zakysané smetany. Můžeme rovnou přimíchat cukr nebo jej nasypat až na natřenou vrstvu na moučníku. Ozdobíme dle libosti, například střídavě pruh banánového granka a skořicového cukru. Dáme vychladit do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou II.

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou…

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 2. 4. 2014 15:28

    dobrá....mizí před očima...

  • reizka | 30. 9. 2013 19:39

    Perfektní, já ještě prokládám vrstvu těsta od smetany ovocem a nemá to chybu. Díky :-)

  • SylvaZb | 15. 8. 2013 21:53

    Moc dobré řezy. Děkuji za recept a dávám 1 :-)

  • miruska63 | 27. 4. 2013 15:32

    ano presne tak,ja tam dala na piskot jahody a byl rez super :-*

  • SKSandy
    SKSandy | 5. 4. 2013 22:24

    :-)

  • vali.kam | 18. 11. 2012 13:00

    včera jsem tento řez zkoušela a musím říct, že je opravdu výborný! Můj přítel na sladký moc není, ale tentokrát do sebe vyloženě naházel půl plechu!! :-)

  • Renčinka Matějíčková | 23. 2. 2010 22:40

    Skvělý recept:)do "polevy" jsem přidala jahodovou marmeládu a nakonec dozdobila rozpuštěnou čokoládou:)děkuju za inspiraci=o)a recept doporučuji;-)

  • Radmila Zaťková | 13. 11. 2008 16:34

    vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit

  • Olga Zehnalová | 25. 8. 2008 20:37

    Tieto rezy som robila s malou obmenou.Nepiekla som piškotový korpus , ale mala som hotové medové pláty, ktoré som použila ako pdklad pod plnku , na plnku som naukladala ovocie - kiwi, hrozno a mandarinky, navrch zasa medový plát, ktorý som už len pocukrovala a vznikli výborné rezy- plnka je super.

  • Patrick Schmitt | 22. 5. 2008 00:31

    Měl jsem možnost ochutnat přímo od autorky, jsou velmi zvláštní a zároveň zajímavé :-)

  • Sylva Karešová | 18. 5. 2008 06:47

    Jsem ráda, že s tímto řezem máte zkušenosti a také vám chutná :-) Nějak jsem přišla k receptu, vyzkoušela poprvé a doslova mě nadchl. Může se obohatit, ochutit právě jakkoliv, což také není k zahození. Například pudinková poleva, různé ovoce, posypky.. Mě napadlo to banánové granko a skořicový cukr a musím říct, že to bylo opravdu výborné. Poslala jsem i foto, tak kdyby se potom někdo divil, co je to za barvičky na moučníku, tak to jsem posypala barevnými kuličkami, které se používají jako ozdoba hlavně o Vánocích :-)Tak dobrou chuť všem.

  • Iveta Janatová | 17. 5. 2008 22:27

    Také toto peču a ráda, u nás máme rádi moučníky s krémem.

  • martina markusikova | 17. 5. 2008 20:37

    peču stejný moučník,akorat nahoru dávam ovoce(nakrajené kivi nebo nebo jahody) a zalévam želatinou,je to moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Granko Hladká mouka Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Pečený kapr

Pečený kapr

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

97
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
90
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
69
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
49
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
43
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple-pear pie
Apple-pear pie
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
Arabská rýže
Arabská rýže
Arabské kuře
Arabské kuře
  • Recepty.cz
  • Aprílové řezy se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact