• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

autor: SKSandy
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň nebo-li vrchní vrstva
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • cukr
  • Ozdoba posypka
    • granko banánové a skořicový cuk

Postup přípravy receptu

1
Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech a pečeme při 170 °C do růžova. Jakmile moučník - korpus vychladne, připravíme si náplň: ušleháme šlehačku a do ní vmícháme obě zakysané smetany. Můžeme rovnou přimíchat cukr nebo jej nasypat až na natřenou vrstvu na moučníku. Ozdobíme dle libosti, například střídavě pruh banánového granka a skořicového cukru. Dáme vychladit do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou II.

Pudinkové řezy se zakysanou smetanou…

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 2. 4. 2014 15:28

    dobrá....mizí před očima...

  • reizka | 30. 9. 2013 19:39

    Perfektní, já ještě prokládám vrstvu těsta od smetany ovocem a nemá to chybu. Díky :-)

  • SylvaZb | 15. 8. 2013 21:53

    Moc dobré řezy. Děkuji za recept a dávám 1 :-)

  • miruska63 | 27. 4. 2013 15:32

    ano presne tak,ja tam dala na piskot jahody a byl rez super :-*

  • SKSandy
    SKSandy | 5. 4. 2013 22:24

    :-)

  • vali.kam | 18. 11. 2012 13:00

    včera jsem tento řez zkoušela a musím říct, že je opravdu výborný! Můj přítel na sladký moc není, ale tentokrát do sebe vyloženě naházel půl plechu!! :-)

  • Renčinka Matějíčková | 23. 2. 2010 22:40

    Skvělý recept:)do "polevy" jsem přidala jahodovou marmeládu a nakonec dozdobila rozpuštěnou čokoládou:)děkuju za inspiraci=o)a recept doporučuji;-)

  • Radmila Zaťková | 13. 11. 2008 16:34

    vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit

  • Olga Zehnalová | 25. 8. 2008 20:37

    Tieto rezy som robila s malou obmenou.Nepiekla som piškotový korpus , ale mala som hotové medové pláty, ktoré som použila ako pdklad pod plnku , na plnku som naukladala ovocie - kiwi, hrozno a mandarinky, navrch zasa medový plát, ktorý som už len pocukrovala a vznikli výborné rezy- plnka je super.

  • Patrick Schmitt | 22. 5. 2008 00:31

    Měl jsem možnost ochutnat přímo od autorky, jsou velmi zvláštní a zároveň zajímavé :-)

  • Sylva Karešová | 18. 5. 2008 06:47

    Jsem ráda, že s tímto řezem máte zkušenosti a také vám chutná :-) Nějak jsem přišla k receptu, vyzkoušela poprvé a doslova mě nadchl. Může se obohatit, ochutit právě jakkoliv, což také není k zahození. Například pudinková poleva, různé ovoce, posypky.. Mě napadlo to banánové granko a skořicový cukr a musím říct, že to bylo opravdu výborné. Poslala jsem i foto, tak kdyby se potom někdo divil, co je to za barvičky na moučníku, tak to jsem posypala barevnými kuličkami, které se používají jako ozdoba hlavně o Vánocích :-)Tak dobrou chuť všem.

  • Iveta Janatová | 17. 5. 2008 22:27

    Také toto peču a ráda, u nás máme rádi moučníky s krémem.

  • martina markusikova | 17. 5. 2008 20:37

    peču stejný moučník,akorat nahoru dávam ovoce(nakrajené kivi nebo nebo jahody) a zalévam želatinou,je to moc dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Granko Hladká mouka Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

99
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
92
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
75
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
33
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
31
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

Nepodařená soudní tahanice Soukupa a Dopity: Jeden s úsměvem a druhý… nikde

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple-pear pie
Apple-pear pie
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
Arabská rýže
Arabská rýže
Arabské kuře
Arabské kuře
  • Recepty.cz
  • Aprílové řezy se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact