• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Apple Pie II.
Napište svůj komentář k receptu

Apple Pie II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple Pie II.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo nakrájené na kostičky
    • sůl špetka
    • 150
      ml studená voda cca asi jeden hrníček, poznáte podle tuhosti těsta
  • Náplň
    • hnědý cukr 1/2 šálku - není povinné můžete nahradit i klasickým cukrem
    • cukr krystal 1/2 šálku
    • 50
      g máslo
    • voda 1/4 šálku - od oka
    • skořice - mletá 1/2 šálku - dle chuti
    • jablka 5-7 nakrájených jablek

Postup přípravy receptu

1
První si připravíme těsto. Mouku, sůl a máslo dáme do misky. Spracujeme máslo do mouky dokud nevznikne "strouhanka" tak at těsto nelepí. Pak pomalu přilívame po troškách studenou vodu a spracováváme těsto dokud nebude drzet pohromade ale ensmí být lepkavé. Pokud se těsto lepí přidali jste moc vody. Pokud těsto nedrží dohromady přidali jste málo vody. Pak odležíme 20-30 minut v igelitovém sáčku v lednici.
2
Pak si připravíme polevu. Cukr, máslo, vodu, skořici přivedeme spolu do varu a když začne bublat odstavíme směs. Připravíme jablka do mísy pokud jsou dost sladké pokapeme citronovou šťávou. Když se těsto odleží tak ho rozdělíme. 1/3 dáme bokem a zbylé 2/3 rozválíme do velkého kruhu dle formy. Těsto rozprostřeme do formy i po bocích a dnu formy.
3
Jablka vysypeme do formy na těsto. Ze zbytku těsta vyválíme menší kruh podle vršku koláče a nakrajíme na pruhy a položíme na jablka. Můžete pruhy i proplést mezi sebou. Na boku pruhy spojíme s okraji koláče. Polijeme polevou každý kousek těsta a jablka. Do vyhřáte trouby vložíme koláč.
4
Pečeme dokud těsto koláče nebude zlate cca 60 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Skořice - mletá Studená voda Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Řezy Margot

Řezy Margot

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
34
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Veronika Rajek zaútočila na manželku Majka Spirita: „Byla jsi eskort v Dubaji,“ napsala jí

Veronika Rajek zaútočila na manželku Majka Spirita: „Byla jsi eskort v Dubaji,“ napsala jí

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Apple cupcakes
Apple cupcakes
Apple pie
Apple pie
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple-pear pie
Apple-pear pie
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Apulijský pstruh na grilu
Apulijský pstruh na grilu
  • Recepty.cz
  • Apple Pie II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact