• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Apple pie
Napište svůj komentář k receptu

Apple pie

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 150
      g hera
    • 50
      ml voda 40-50
  • Náplň
    • 900
      g jablka
    • 15
      ml voda
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra
    • skořice
    • 3
      hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím si připravit náplň.
2
Jablka nakrájíme na menší kousky dáme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou kůrou, přidáme hřebíček a celou skořici a vše povaříme za stálého míchání 10 minut. Necháme zchladnout a opět vezmeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
3
Těsto vyválíme, formou si označíme velikost kola a pak vykrojíme a opatrně přendáme. Proužek těsta vyválíme na malý váleček a uděláme okolo placky zvýšený okraj asi 2 cm.
4
Jablečnou náplň z které vyndáme hřebíčky a skořici stejnoměrně rozporostřeme do formy a přikryjeme plackou z druhé poloviny těsta utěsníme, aby nikde nebyla mezera. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem s skořicí.
5
Tento recept je z Anglie, je velmi rychlý a téměř dietní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tre | 26. 4. 2013 18:48

    recept se zdá dobrý jen kdyz se trha staci udelat silnejsi vrstvu jediné co mi tu chybí je jak dlouho se pece to je docela nedostatek pro ty co nemají skušenost ale jinak O.K. :-)

  • Anonymous | 13. 4. 2012 18:33

    lip napsat

  • Anonymous | 13. 4. 2012 18:32

    meli by jste

  • Tess | 22. 8. 2011 16:51

    pravy americky je lepsi ale mnohem slozitejsi ale stoji za to

  • Kamila.I | 31. 7. 2011 22:43

    Ale je

  • KIKI | 31. 7. 2011 22:32

    já nechci nic řikat, ale zdá se mi, že je to hodně blbě popsané...nevím jak mají ty jablka vypadat...mají být "rozblemclé" nebo v celku? nevím jestli se mi to povedlo :-(

  • Gabriela.La | 24. 7. 2011 14:28

    Pekla jsem už několikrát, a protože není tak moc sladký, tak nám moc chutnal. A kdo má rád sladší, tak doporučuji dozdobit domácí šlehačkou - prostě jednička!

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:45

    Není pro děti

  • Ladia
    Ladia | 1. 11. 2010 14:30

    Proč pro děti?

  • Simča Sládková | 4. 9. 2010 12:16

    Hanči - psala jsem to také o příspěvek níž - z čerstvě udělaného těsta se to hrozně trhalo, doporučuji si těsto udělat den předem a bude to OK. Simča

  • Hančí Bla bla | 3. 9. 2010 18:27

    mám jen jeden malinký problém.. těsto se mi strašně trhá kdykoliv ho chci dát na formu.. nakonec sem musela ty kousky těsta skládat přes sebe a teď peču a čekám jak to dopadne... snad to bude jedlé

  • Simča Sládková | 29. 7. 2010 15:47

    Tak apple pie je prostě anglický jablečný páj. Nečekejte český slaďoučký koláč. Páj je páj - je to těsto v podstatě bez chuti, dá se dělat na sladko i na slano a nejpodstatnější je chuť náplně. Jablka jsem rozvařila a pomačkala, přidala jsem skořici a cukr a aby mi z pájů nevypadávala, přidala jsem v trošce vody rozmíchanou půlku vanilkového pudinku. Píši záměrně "pájů", protože mám kulatou formu jen malou - průměr 21 cm - a proto jsem z této dávky udělala páje dvě. Vzhledem k tomu, že na první se mi těsto strašně trhalo a špatně se s ním pracovalo, kdežto druhá půlka, kterou jsem zpracovávala o 3 hodiny později, byla parádní, příště si udělám těsto dopředu a nechám ho odležet.

  • Jolana Klimesova | 4. 1. 2010 00:05

    Apple pie jsem upekla presne podle receptu, ale vubec neni chutny. V teste opravdu chybi cukr a horni vrstva se mela propichat vidlickou. Mrzi me takove amaterske recepty, protoze veskera snaha jde pak nazmar. Urcite tento postup nemuzu doporucit :-(

  • Majka Rončáková | 8. 10. 2008 09:48

    Do těch se přidává pudink? Nepadají po krájení jablka z těsta?

  • Věra Štroblová | 8. 10. 2008 07:21

    Ne do těsta se vejce nedávají.

  • Pavla Jedličková | 7. 10. 2008 17:08

    Custard je pudink vanilkovy, akorat v cizine se to jmenuje custard. U nas v Irsku ho kupuji casto a je moc dobry, koupim ho tu hotovy takze ho nemusim varit.

  • eva | 8. 9. 2007 14:44

    do těsta nepatří vejce?

  • Maja | 7. 5. 2006 17:22

    Kolac bol vyborny, dokonca lepsi ako apple pie z Asdy :-)

  • Pavlína Svitáková | 3. 3. 2006 11:36

    p.Samjo,zkuste www.labuznik.cz Možná tam je,ale nemám vyzkoušeno.

  • samja | 3. 3. 2006 10:27

    Prosim chtela bych si pripravit apple pie s tradicnim kremem ala custard...neznate nekdo recept???!!!..moc dik

  • Hana Curry | 13. 1. 2006 14:47

    Mate pravdy kucharky, my tu v Anglii nemame hrubou mouku. Vse se dela s hladke(plain) a pak tu mame jeste jednu hlavni mouku, ktera je hladka ale uz ma prasek(self raising)Pie se muze delat vlastne s jakymkoliv ovocem ,ale Apple Pie je tradicni.( A take se tu dela s masem.)Ja davam 20dkg hladke mouky, na spicku noze soli, rozmichat, pak 20 dkg masla anebo vasi Hery,ktere nakrajim na kousky do mouky a hezky prsty rozmackam jako zmolenku.Udelam dulek a dam 1 zloutek a asi 1-2 lzice studene vody.Cele se to pak zpracuje v tuzsi testo.(akle nesmi se lamat) Kdyz to mate ridke zkratka pridejte trosku mouky atd.Rozkrojte na 2 casti,vyvalejte a dejte 1 placku do lehce vymastene ohnivzdorne, ne hodne hluboke(5-6 cm asi) misky s okraji.Testo musi jako viset pres okraje.Do vnitr nakrajete na drobno jablka az po vrch,(kdyz je malo jablek tak se to propadne) posypejte cukrem a kdyz mate radi skorici, dejte.I kdyz Anglicani skorici moc nepouzivaji,ja ano.

  • Pavlina | 16. 12. 2005 15:13

    V Anglii ale nemaji hrubou mouku

  • vera | 14. 8. 2005 15:10

    jakou mouku byste pouzila v anglii?

  • Martin | 8. 8. 2005 13:10

    Recept nesedí.Vody málo/v praxi min púl šálku/cukr neni spomenutý/testo bez nej není dobré/,pri pečení je dobré propíchat vrchní čast testa.

  • Anonym | 13. 5. 2005 07:52

    Ano máte pravdu Naďo, vrchní placku vidličkou propíchám díky zapomněla jsem do receptu napsat.

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:21

    Nemusí se ta horní placka propíchat?Aby měla kam uniknout pára,která vznikne při pečení.Je to podobné jako můj jablkovec a ten se musí propíchat.....

  • Alena | 12. 5. 2005 13:15

    je to moc dobrý, jednoduchý a rychlý recept, čtení je dlouhé, ale po přečtení to šlo rychle ... dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hřebíček Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Vařené mušle

Vařené mušle

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

30 minut
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší

Kapustové karbanátky s bramborovou…

20 minut
Turecká vejce

Turecká vejce

30 minut
Blesková zeleninová polévka

Blesková zeleninová polévka

30 minut
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

45 minut
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

20 minut
Snídaňová tortilla

Snídaňová tortilla

55 minut
Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

15 minut
Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci

Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci

Poslední sledované recepty

262
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
136
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
50
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak co nejlépe uvařit brambory? Díky receptu od slavného mnicha budou nejen chutnější, ale i zdravější
Jak co nejlépe uvařit brambory? Díky receptu od…
Klíčení semínek: Vypěstujte si doma vitaminovou bombu!
Klíčení semínek: Vypěstujte si doma vitaminovou…
Zimní zelenina jako zdroj zdraví a energie. Vychutnejte si ji v našich receptech!
Zimní zelenina jako zdroj zdraví a energie.…
Je vám zima? Vsaďte na potraviny, které vás zahřejí zevnitř
Je vám zima? Vsaďte na potraviny, které vás…
Dochází vám inspirace? Tohle je 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Dochází vám inspirace? Tohle je 5 snadných…
AHA.cz Vdova po Vladimíru Dlouhém (†52) Petra Jungmanová: Synové jí našli chlapa!

Vdova po Vladimíru Dlouhém (†52) Petra Jungmanová: Synové jí našli chlapa!

Mimibazar Jak naučit děti uklízet po sobě hračky. S našimi tipy to půjde

Jak naučit děti uklízet po sobě hračky. S našimi tipy to půjde

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jana Paulová slaví životní jubileum: Jaké módní triky omlazují 70letou hereckou ikonu?

Jana Paulová slaví životní jubileum: Jaké módní triky omlazují 70letou hereckou ikonu?

Ženy.cz Chci si přestat kousat nehty! Které produkty s tím skutečně pomohou?

Chci si přestat kousat nehty! Které produkty s tím skutečně pomohou?

Blesk.cz Simona Krainová slaví 52: 52 žhavých snímků!

Simona Krainová slaví 52: 52 žhavých snímků!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Nejhorší vlastnosti žen podle znamení zvěrokruhu: Vodnářky jsou nevyzpytatelné, Panny kritické

Nejhorší vlastnosti žen podle znamení zvěrokruhu: Vodnářky jsou nevyzpytatelné, Panny kritické

Další doporučené recepty:

Aperol Spritz
Aperol Spritz
Apple crumble
Apple crumble
Apple cupcakes
Apple cupcakes
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple-pear pie
Apple-pear pie
  • Recepty.cz
  • Apple pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact