Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím si připravit náplň.
2
Jablka nakrájíme na menší kousky dáme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou kůrou, přidáme hřebíček a celou skořici a vše povaříme za stálého míchání 10 minut. Necháme zchladnout a opět vezmeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
3
Těsto vyválíme, formou si označíme velikost kola a pak vykrojíme a opatrně přendáme. Proužek těsta vyválíme na malý váleček a uděláme okolo placky zvýšený okraj asi 2 cm.
4
Jablečnou náplň z které vyndáme hřebíčky a skořici stejnoměrně rozporostřeme do formy a přikryjeme plackou z druhé poloviny těsta utěsníme, aby nikde nebyla mezera. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem s skořicí.
5
Tento recept je z Anglie, je velmi rychlý a téměř dietní.
recept se zdá dobrý jen kdyz se trha staci udelat silnejsi vrstvu jediné co mi tu chybí je jak dlouho se pece to je docela nedostatek pro ty co nemají skušenost ale jinak O.K. :-)
Anonymous
|13. 4. 2012 18:33
lip napsat
Anonymous
|13. 4. 2012 18:32
meli by jste
Tess
|22. 8. 2011 16:51
pravy americky je lepsi ale mnohem slozitejsi ale stoji za to
Kamila.I
|31. 7. 2011 22:43
Ale je
KIKI
|31. 7. 2011 22:32
já nechci nic řikat, ale zdá se mi, že je to hodně blbě popsané...nevím jak mají ty jablka vypadat...mají být "rozblemclé" nebo v celku? nevím jestli se mi to povedlo :-(
Pekla jsem už několikrát, a protože není tak moc sladký, tak nám moc chutnal. A kdo má rád sladší, tak doporučuji dozdobit domácí šlehačkou - prostě jednička!
Hanči - psala jsem to také o příspěvek níž - z čerstvě udělaného těsta se to hrozně trhalo, doporučuji si těsto udělat den předem a bude to OK. Simča
Hančí Bla bla
|3. 9. 2010 18:27
mám jen jeden malinký problém.. těsto se mi strašně trhá kdykoliv ho chci dát na formu.. nakonec sem musela ty kousky těsta skládat přes sebe a teď peču a čekám jak to dopadne... snad to bude jedlé
Simča Sládková
|29. 7. 2010 15:47
Tak apple pie je prostě anglický jablečný páj. Nečekejte český slaďoučký koláč. Páj je páj - je to těsto v podstatě bez chuti, dá se dělat na sladko i na slano a nejpodstatnější je chuť náplně. Jablka jsem rozvařila a pomačkala, přidala jsem skořici a cukr a aby mi z pájů nevypadávala, přidala jsem v trošce vody rozmíchanou půlku vanilkového pudinku. Píši záměrně "pájů", protože mám kulatou formu jen malou - průměr 21 cm - a proto jsem z této dávky udělala páje dvě. Vzhledem k tomu, že na první se mi těsto strašně trhalo a špatně se s ním pracovalo, kdežto druhá půlka, kterou jsem zpracovávala o 3 hodiny později, byla parádní, příště si udělám těsto dopředu a nechám ho odležet.
Jolana Klimesova
|4. 1. 2010 00:05
Apple pie jsem upekla presne podle receptu, ale vubec neni chutny. V teste opravdu chybi cukr a horni vrstva se mela propichat vidlickou. Mrzi me takove amaterske recepty, protoze veskera snaha jde pak nazmar. Urcite tento postup nemuzu doporucit :-(
Majka Rončáková
|8. 10. 2008 09:48
Do těch se přidává pudink? Nepadají po krájení jablka z těsta?
Věra Štroblová
|8. 10. 2008 07:21
Ne do těsta se vejce nedávají.
Pavla Jedličková
|7. 10. 2008 17:08
Custard je pudink vanilkovy, akorat v cizine se to jmenuje custard. U nas v Irsku ho kupuji casto a je moc dobry, koupim ho tu hotovy takze ho nemusim varit.
eva
|8. 9. 2007 14:44
do těsta nepatří vejce?
Maja
|7. 5. 2006 17:22
Kolac bol vyborny, dokonca lepsi ako apple pie z Asdy :-)
Pavlína Svitáková
|3. 3. 2006 11:36
p.Samjo,zkuste www.labuznik.cz Možná tam je,ale nemám vyzkoušeno.
samja
|3. 3. 2006 10:27
Prosim chtela bych si pripravit apple pie s tradicnim kremem ala custard...neznate nekdo recept???!!!..moc dik
Hana Curry
|13. 1. 2006 14:47
Mate pravdy kucharky, my tu v Anglii nemame hrubou mouku. Vse se dela s hladke(plain) a pak tu mame jeste jednu hlavni mouku, ktera je hladka ale uz ma prasek(self raising)Pie se muze delat vlastne s jakymkoliv ovocem ,ale Apple Pie je tradicni.( A take se tu dela s masem.)Ja davam 20dkg hladke mouky, na spicku noze soli, rozmichat, pak 20 dkg masla anebo vasi Hery,ktere nakrajim na kousky do mouky a hezky prsty rozmackam jako zmolenku.Udelam dulek a dam 1 zloutek a asi 1-2 lzice studene vody.Cele se to pak zpracuje v tuzsi testo.(akle nesmi se lamat) Kdyz to mate ridke zkratka pridejte trosku mouky atd.Rozkrojte na 2 casti,vyvalejte a dejte 1 placku do lehce vymastene ohnivzdorne, ne hodne hluboke(5-6 cm asi) misky s okraji.Testo musi jako viset pres okraje.Do vnitr nakrajete na drobno jablka az po vrch,(kdyz je malo jablek tak se to propadne) posypejte cukrem a kdyz mate radi skorici, dejte.I kdyz Anglicani skorici moc nepouzivaji,ja ano.
Pavlina
|16. 12. 2005 15:13
V Anglii ale nemaji hrubou mouku
vera
|14. 8. 2005 15:10
jakou mouku byste pouzila v anglii?
Martin
|8. 8. 2005 13:10
Recept nesedí.Vody málo/v praxi min púl šálku/cukr neni spomenutý/testo bez nej není dobré/,pri pečení je dobré propíchat vrchní čast testa.
Anonym
|13. 5. 2005 07:52
Ano máte pravdu Naďo, vrchní placku vidličkou propíchám díky zapomněla jsem do receptu napsat.
Naďa
|12. 5. 2005 15:21
Nemusí se ta horní placka propíchat?Aby měla kam uniknout pára,která vznikne při pečení.Je to podobné jako můj jablkovec a ten se musí propíchat.....
Alena
|12. 5. 2005 13:15
je to moc dobrý, jednoduchý a rychlý recept, čtení je dlouhé, ale po přečtení to šlo rychle ... dík