• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Apple pie
Napište svůj komentář k receptu

Apple pie

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
Apple pie
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 150
      g hera
    • 50
      ml voda 40-50
  • Náplň
    • 900
      g jablka
    • 15
      ml voda
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra
    • skořice
    • 3
      hřebíček

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím si připravit náplň.
2
Jablka nakrájíme na menší kousky dáme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou kůrou, přidáme hřebíček a celou skořici a vše povaříme za stálého míchání 10 minut. Necháme zchladnout a opět vezmeme těsto, které rozdělíme na dvě části.
3
Těsto vyválíme, formou si označíme velikost kola a pak vykrojíme a opatrně přendáme. Proužek těsta vyválíme na malý váleček a uděláme okolo placky zvýšený okraj asi 2 cm.
4
Jablečnou náplň z které vyndáme hřebíčky a skořici stejnoměrně rozporostřeme do formy a přikryjeme plackou z druhé poloviny těsta utěsníme, aby nikde nebyla mezera. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem s skořicí.
5
Tento recept je z Anglie, je velmi rychlý a téměř dietní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tre | 26. 4. 2013 18:48

    recept se zdá dobrý jen kdyz se trha staci udelat silnejsi vrstvu jediné co mi tu chybí je jak dlouho se pece to je docela nedostatek pro ty co nemají skušenost ale jinak O.K. :-)

  • Anonymous | 13. 4. 2012 18:33

    lip napsat

  • Anonymous | 13. 4. 2012 18:32

    meli by jste

  • Tess | 22. 8. 2011 16:51

    pravy americky je lepsi ale mnohem slozitejsi ale stoji za to

  • Kamila.I | 31. 7. 2011 22:43

    Ale je

  • KIKI | 31. 7. 2011 22:32

    já nechci nic řikat, ale zdá se mi, že je to hodně blbě popsané...nevím jak mají ty jablka vypadat...mají být "rozblemclé" nebo v celku? nevím jestli se mi to povedlo :-(

  • Gabriela.La | 24. 7. 2011 14:28

    Pekla jsem už několikrát, a protože není tak moc sladký, tak nám moc chutnal. A kdo má rád sladší, tak doporučuji dozdobit domácí šlehačkou - prostě jednička!

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:45

    Není pro děti

  • Ladia
    Ladia | 1. 11. 2010 14:30

    Proč pro děti?

  • Simča Sládková | 4. 9. 2010 12:16

    Hanči - psala jsem to také o příspěvek níž - z čerstvě udělaného těsta se to hrozně trhalo, doporučuji si těsto udělat den předem a bude to OK. Simča

  • Hančí Bla bla | 3. 9. 2010 18:27

    mám jen jeden malinký problém.. těsto se mi strašně trhá kdykoliv ho chci dát na formu.. nakonec sem musela ty kousky těsta skládat přes sebe a teď peču a čekám jak to dopadne... snad to bude jedlé

  • Simča Sládková | 29. 7. 2010 15:47

    Tak apple pie je prostě anglický jablečný páj. Nečekejte český slaďoučký koláč. Páj je páj - je to těsto v podstatě bez chuti, dá se dělat na sladko i na slano a nejpodstatnější je chuť náplně. Jablka jsem rozvařila a pomačkala, přidala jsem skořici a cukr a aby mi z pájů nevypadávala, přidala jsem v trošce vody rozmíchanou půlku vanilkového pudinku. Píši záměrně "pájů", protože mám kulatou formu jen malou - průměr 21 cm - a proto jsem z této dávky udělala páje dvě. Vzhledem k tomu, že na první se mi těsto strašně trhalo a špatně se s ním pracovalo, kdežto druhá půlka, kterou jsem zpracovávala o 3 hodiny později, byla parádní, příště si udělám těsto dopředu a nechám ho odležet.

  • Jolana Klimesova | 4. 1. 2010 00:05

    Apple pie jsem upekla presne podle receptu, ale vubec neni chutny. V teste opravdu chybi cukr a horni vrstva se mela propichat vidlickou. Mrzi me takove amaterske recepty, protoze veskera snaha jde pak nazmar. Urcite tento postup nemuzu doporucit :-(

  • Majka Rončáková | 8. 10. 2008 09:48

    Do těch se přidává pudink? Nepadají po krájení jablka z těsta?

  • Věra Štroblová | 8. 10. 2008 07:21

    Ne do těsta se vejce nedávají.

  • Pavla Jedličková | 7. 10. 2008 17:08

    Custard je pudink vanilkovy, akorat v cizine se to jmenuje custard. U nas v Irsku ho kupuji casto a je moc dobry, koupim ho tu hotovy takze ho nemusim varit.

  • eva | 8. 9. 2007 14:44

    do těsta nepatří vejce?

  • Maja | 7. 5. 2006 17:22

    Kolac bol vyborny, dokonca lepsi ako apple pie z Asdy :-)

  • Pavlína Svitáková | 3. 3. 2006 11:36

    p.Samjo,zkuste www.labuznik.cz Možná tam je,ale nemám vyzkoušeno.

  • samja | 3. 3. 2006 10:27

    Prosim chtela bych si pripravit apple pie s tradicnim kremem ala custard...neznate nekdo recept???!!!..moc dik

  • Hana Curry | 13. 1. 2006 14:47

    Mate pravdy kucharky, my tu v Anglii nemame hrubou mouku. Vse se dela s hladke(plain) a pak tu mame jeste jednu hlavni mouku, ktera je hladka ale uz ma prasek(self raising)Pie se muze delat vlastne s jakymkoliv ovocem ,ale Apple Pie je tradicni.( A take se tu dela s masem.)Ja davam 20dkg hladke mouky, na spicku noze soli, rozmichat, pak 20 dkg masla anebo vasi Hery,ktere nakrajim na kousky do mouky a hezky prsty rozmackam jako zmolenku.Udelam dulek a dam 1 zloutek a asi 1-2 lzice studene vody.Cele se to pak zpracuje v tuzsi testo.(akle nesmi se lamat) Kdyz to mate ridke zkratka pridejte trosku mouky atd.Rozkrojte na 2 casti,vyvalejte a dejte 1 placku do lehce vymastene ohnivzdorne, ne hodne hluboke(5-6 cm asi) misky s okraji.Testo musi jako viset pres okraje.Do vnitr nakrajete na drobno jablka az po vrch,(kdyz je malo jablek tak se to propadne) posypejte cukrem a kdyz mate radi skorici, dejte.I kdyz Anglicani skorici moc nepouzivaji,ja ano.

  • Pavlina | 16. 12. 2005 15:13

    V Anglii ale nemaji hrubou mouku

  • vera | 14. 8. 2005 15:10

    jakou mouku byste pouzila v anglii?

  • Martin | 8. 8. 2005 13:10

    Recept nesedí.Vody málo/v praxi min púl šálku/cukr neni spomenutý/testo bez nej není dobré/,pri pečení je dobré propíchat vrchní čast testa.

  • Anonym | 13. 5. 2005 07:52

    Ano máte pravdu Naďo, vrchní placku vidličkou propíchám díky zapomněla jsem do receptu napsat.

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:21

    Nemusí se ta horní placka propíchat?Aby měla kam uniknout pára,která vznikne při pečení.Je to podobné jako můj jablkovec a ten se musí propíchat.....

  • Alena | 12. 5. 2005 13:15

    je to moc dobrý, jednoduchý a rychlý recept, čtení je dlouhé, ale po přečtení to šlo rychle ... dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hřebíček Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Nebeské řezy
Nebeské řezy
21
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým…
19
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Aperol Spritz
Aperol Spritz
Apple crumble
Apple crumble
Apple cupcakes
Apple cupcakes
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple pie - anglický jablkový koláč
Apple Pie II.
Apple Pie II.
Apple-pear pie
Apple-pear pie
  • Recepty.cz
  • Apple pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact