Odměříme 150 g hladké mouky, kterou je nutné prosít do mísy, ve které vytvoříme těsto. K mouce následně přidáme 60 g másla. Je lepší jej vyjmout z lednice chvíli před přípravou, aby trošku změklo. Následně přidáme 4 polévkové lžíce teplé vody. Posléze vytvoříme těsto. Je dobré ho řádně propracovat, aby se nám ingredience pěkně spojily. Necháme odpočívat.
2
Mezitím, co nám těsto odpočívá, si vymažeme a vysypeme střední/menší koláčovou formu. Dále oloupeme a nakrájíme jablka a hrušky. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
3
Těsto rozválíme na pomoučněném vále na šířku cca 0,5 cm. Pak vložíme do formy, upravíme a na pár místech propíchneme vidličkou. Na těsto poklademe nakrájené ovoce, které nakonec posypeme vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a mletou skořicí.
4
Nakonec vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů dozlatova.