Omytý angrešt s rybízem dáme do kastrolu a 1 dcl vařící vody a pod pokličkou zvolna rozdusíme za občasného promíchání. Pak přes cedník propasírujeme, slupky a pecičky vyhodíme, tekutinu dáme do odměrky, dolijeme do 0,5 litru tekutiny, kterou osladíme dle chuti a rozmícháme v ní pudink. Dáme krátce povařit do zhoustnutí, nalijeme do misek (skleniček) a necháme dobře vychladit.
2
Hotový vychladlý rosol ozdobíme ušlehanou smetanou s vanilkovým cukrem a bobulemi angreštu a rybízu.
3
* Zdobit můžeme dle vlastní fantazie-cukrářskou piškotou, oplatkou, lupínky, kakaem... .
už jsem ho doma zkusila udělat za 1 den byl hned pryč. jiný buchty zmizí až třeba za 3 dny.
Tihlaříková
|29. 8. 2011 11:27
fakt dobrý udělala jsem to doma a za den ta celá mísa byla fuč a přitom nám ta mísa vydrží většinou 3dny. 8-)
Mocová
|8. 8. 2011 20:14
Príma nápad ! Angrešt už opadává, nikdo ho nechce a tak jsem udělala podle rceptu a nalila na piškotovou buchtu. Všichni se na ní sesypali a zítra peču piškot znova, angrešt aspoň zmizí ;-) :-) .
Jitka M.
|21. 7. 2011 08:27
Moc dobré :-) . Děti si přikusovaly loupáček a měly dobrou večeři. Posbírám ovoce, odšťavním a zavařím jen čistý produkt na zimu, protože tímto způsobem ho určitě spotřebuji velmi brzy, děkuji, Jitka.