• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Angreštový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Angreštový kompot

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Angreštový kompot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg angrešt
    • 1
      l voda
    • 400
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Opraný angrešt zbavíme okvětí a stopek a propícháme vidličkou. Zalijeme ho vodou rozmíchanou s cukrem a ponecháme 24 hodin, aby se prosladil. Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85 °C 20-30 minut. Po vychladnutí a přezkoušení sklenice uložíme. Podobným způsobem můžeme upravit i angreštový kompot k rychlému upotřebení. Angrešt po proslazení jen v cukerném roztoku krátce povaříme. Přitom dbáme, aby se nerozvařil.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Rybízovo-angreštový koláč

Rybízovo-angreštový koláč

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Liběna | 24. 6. 2014 16:09

    V elektrické troubě jsem taky zavařovala, ale mám problém, teď mám plynovou troubu:o) Nevíte jak "knoflík" nastavit, když tam není teplota? Díky

  • iva | 20. 7. 2013 17:31

    nepropichuju ani neproslazuju, delam cukerny nalev a hned zavaruju- v troube

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:30

    ...o propichování slyším poprvé, asi aby nepopraskal, ale to se mi nestává... . Oblíbený kompot našeho dědy, hned po slivovici :-P :-) :-D !

  • nnln | 26. 5. 2011 08:43

    Angrešt sbíráme ještě ne úplně zralý, nepropichujem ani nenecháváme prosladit, ale cukru do vody dáváme stejně. Je ho docela hodně, ale kompot je výborný. Nejrači mám pak kombinaci kompotu z angreštu a třešní. Přikládám foto, snad nevadí..

  • profi_labuznik
    profi_labuznik | 17. 2. 2011 11:47

    dobre

  • Ladia
    Ladia | 1. 11. 2010 17:32

    Zavařujeme

  • Kateřina Šitinová | 12. 7. 2009 20:14

    Jednoduchý dobrý recet, díky ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Cukr krystal Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
14
Dýňový kompot
Dýňový kompot
13
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Angreštová bublanina
Angreštová bublanina
Angreštová marmeláda s medem
Angreštová marmeláda s medem
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštové / rybízové knedlíky
Angreštový pudink s černým rybízem
Angreštový pudink s černým rybízem
Áni slaný štrůdl
Áni slaný štrůdl
Aninky
Aninky
  • Recepty.cz
  • Angreštový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact