• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
Napište svůj komentář k receptu

Anglický vánoční pudink

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický vánoční pudink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g strouhanka
    • 220
      g rozinky
    • 2
      dl brandy
    • 110
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks jablka velké
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g hnědý cukr
    • 160
      g směs oloupaných oříšků a mandlí
    • 40
      g kandovaná pomerančová kůra
    • 80
      g kandovaný zázvor
    • 3
      lžíce melasa nebo tekutý lesní med
    • citronová kůra ze dvou citronů
    • citronová šťáva ze dvou citronů
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • tuk
    • 3
      dl smetana ke šlehání na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
2
V kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme melasu. Směs necháme vychladnout.
3
Pak vmícháme brandy a přidáme šťávu a kůru z citronu. Vše dobře promícháme.
4
Do směsi vešleháme jedno po druhém vejce a necháme ji zatím stranou.
5
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
6
V jiné velké míse promícháme strouhanku, mouku, cukr, opražené ořechy a mandle, koření, oprané rozinky, nakrájený kandovaný zázvor a kandovanou pomerančovou kůru. Ke směsi přilijme vaječnou hmotu a vmícháme oloupané a na kousky nakrájené jablko.
7
Hutnou pudinkovou hmotu pomalu přesuneme do formy. Nakonec formou zatřeseme, aby se hmota dobře rozložila.
8
Velký hrnec napustíme teplou vodou a dáme do něj opatrně formu. Voda by měla dosahovat mírně nad tři čtvrtiny formy. Vrch zakryjeme alobalem.
9
Vše vložíme do trouby vyhřáté nad 150 °C a pečeme 2,5-3 hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal
10
V kastrůlku zahřejeme melasu (med) s brandy. Pudink po vyjmutí z lázně necháme 5-10 minut zchladnout ve formě, opatrně ho vyklopíme a ihned potřeme směsí melasy a brandy.
11
Hotový pudink necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a uchováváme v chladu. Porce přelijeme neušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Ivana | 4. 12. 2014 09:08

    Protože můj zeť je Angličan, puding dělám každoročně, aby mu připoměl domov... Je skutečně velmi dobrý, zázvor nedávám - ten se nedává ani v jeho domovině! Puding se musí v chladnu zabalený do alobalu uležet nejméně 3 týdny (lepší je celý měsíc). Puding se podává teplý (buď ohřátý na páře a nebo v mikrovlnce) přelitý buď tekutou šlehačkou a nebo brandy. Můžeme i flambovat. Přeji hezké svátky vánoční :-)!

  • Magdal | 3. 12. 2013 14:19

    Když pudink udělám na začátku prosince,vydrží mi do Štědrého dne? Děkuji za odpověď

  • Markéta | 7. 10. 2013 13:31

    Dobrý den, firma Amylon, která je největší a nejstarší česká firma ve výrobě pudingů u nás, rozšířila řady pudingů nejen o bio, ale také o pudingy bez lepku. Mají nyní v nabídce vanilkový, jogurtový a meruňkový, který je zároveň i bio kvalita. http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik%2Fsladkajidla%2Fpudingy&prodid=166&lang

  • Martina | 8. 12. 2011 09:32

    Prosím, tento recept je na kolik porcí?? Napište mi na mail: martisekk@email.cz potřebuji to vědět co nejřív a je to důležité. Děkuji předem

  • Věra | 5. 12. 2011 16:19

    Puding podle tohoto receptu je skutečně skvělý, vloni na vánoce jsem ho dělala a celá rodina mu dávala přednost před tradičním cukrovím. Příprava je poměrně snadná a výsledek dokonalý. Pokud ho ještě budete flambovat - jak bývá v Anglii také zvykem, nebála bych se pozvat jakkoli náročného strávníka, obdiv zaručen.

  • Petra Sýkorová | 4. 7. 2008 11:58

    Pravý anglický puding je dost hrozný, tohle vypadá, že může být dobré:))

  • Jana St. | 30. 12. 2007 18:17

    Přesně tak. Do pravého anglického pudingu se dává tuk z ledvinek. Viděla jsem to na programu Tv paprika a je to humus. Tenhle bude určitě dobrý, nic takového tam není.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:51

    četla jsem, že se do pravého angl.pudinku přidává lůj, takže si myslím, že by tento recept mohl být docela chutný...ale odvahu zkoušet ho nemám..

  • barča | 30. 12. 2007 10:50

    Paní Mino, jsem moc zvědavá, jaké ohlasy budete mít na tento recept. Já jsem kdysi jedla originál dovezený z Anglie (nebyl domácí, byl koupený), ale byl dost divný, pro české chutě značně "atypický". Tím nechci říct, že ten Vás třeba nebude úplně jiný. Já nemám odvahu ho zkoušet, tak prosím někoho, kdo to zkusí, ať napíše zkušenosti.Vše v dobrém, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová kůra Citronová šťáva Hnědý cukr Hřebíček Hrubá mouka Jablka Kandovaná pomerančová kůra Kandovaný zázvor Máslo Melasa Muškátový oříšek Nové koření Rozinky Směs oloupaných oříšků a mandlí Smetana ke šlehání Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak se v jejím šatníku odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak se v jejím šatníku odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Lilia Khousnoutdinova po »rozchodu« s Janečkem: Znovu za ručičku s miliardářem!

Lilia Khousnoutdinova po »rozchodu« s Janečkem: Znovu za ručičku s miliardářem!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact