• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
Napište svůj komentář k receptu

Anglický vánoční pudink

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický vánoční pudink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g strouhanka
    • 220
      g rozinky
    • 2
      dl brandy
    • 110
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks jablka velké
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g hnědý cukr
    • 160
      g směs oloupaných oříšků a mandlí
    • 40
      g kandovaná pomerančová kůra
    • 80
      g kandovaný zázvor
    • 3
      lžíce melasa nebo tekutý lesní med
    • citronová kůra ze dvou citronů
    • citronová šťáva ze dvou citronů
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • tuk
    • 3
      dl smetana ke šlehání na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
2
V kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme melasu. Směs necháme vychladnout.
3
Pak vmícháme brandy a přidáme šťávu a kůru z citronu. Vše dobře promícháme.
4
Do směsi vešleháme jedno po druhém vejce a necháme ji zatím stranou.
5
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
6
V jiné velké míse promícháme strouhanku, mouku, cukr, opražené ořechy a mandle, koření, oprané rozinky, nakrájený kandovaný zázvor a kandovanou pomerančovou kůru. Ke směsi přilijme vaječnou hmotu a vmícháme oloupané a na kousky nakrájené jablko.
7
Hutnou pudinkovou hmotu pomalu přesuneme do formy. Nakonec formou zatřeseme, aby se hmota dobře rozložila.
8
Velký hrnec napustíme teplou vodou a dáme do něj opatrně formu. Voda by měla dosahovat mírně nad tři čtvrtiny formy. Vrch zakryjeme alobalem.
9
Vše vložíme do trouby vyhřáté nad 150 °C a pečeme 2,5-3 hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal
10
V kastrůlku zahřejeme melasu (med) s brandy. Pudink po vyjmutí z lázně necháme 5-10 minut zchladnout ve formě, opatrně ho vyklopíme a ihned potřeme směsí melasy a brandy.
11
Hotový pudink necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a uchováváme v chladu. Porce přelijeme neušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Ivana | 4. 12. 2014 09:08

    Protože můj zeť je Angličan, puding dělám každoročně, aby mu připoměl domov... Je skutečně velmi dobrý, zázvor nedávám - ten se nedává ani v jeho domovině! Puding se musí v chladnu zabalený do alobalu uležet nejméně 3 týdny (lepší je celý měsíc). Puding se podává teplý (buď ohřátý na páře a nebo v mikrovlnce) přelitý buď tekutou šlehačkou a nebo brandy. Můžeme i flambovat. Přeji hezké svátky vánoční :-)!

  • Magdal | 3. 12. 2013 14:19

    Když pudink udělám na začátku prosince,vydrží mi do Štědrého dne? Děkuji za odpověď

  • Markéta | 7. 10. 2013 13:31

    Dobrý den, firma Amylon, která je největší a nejstarší česká firma ve výrobě pudingů u nás, rozšířila řady pudingů nejen o bio, ale také o pudingy bez lepku. Mají nyní v nabídce vanilkový, jogurtový a meruňkový, který je zároveň i bio kvalita. http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik%2Fsladkajidla%2Fpudingy&prodid=166&lang

  • Martina | 8. 12. 2011 09:32

    Prosím, tento recept je na kolik porcí?? Napište mi na mail: martisekk@email.cz potřebuji to vědět co nejřív a je to důležité. Děkuji předem

  • Věra | 5. 12. 2011 16:19

    Puding podle tohoto receptu je skutečně skvělý, vloni na vánoce jsem ho dělala a celá rodina mu dávala přednost před tradičním cukrovím. Příprava je poměrně snadná a výsledek dokonalý. Pokud ho ještě budete flambovat - jak bývá v Anglii také zvykem, nebála bych se pozvat jakkoli náročného strávníka, obdiv zaručen.

  • Petra Sýkorová | 4. 7. 2008 11:58

    Pravý anglický puding je dost hrozný, tohle vypadá, že může být dobré:))

  • Jana St. | 30. 12. 2007 18:17

    Přesně tak. Do pravého anglického pudingu se dává tuk z ledvinek. Viděla jsem to na programu Tv paprika a je to humus. Tenhle bude určitě dobrý, nic takového tam není.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:51

    četla jsem, že se do pravého angl.pudinku přidává lůj, takže si myslím, že by tento recept mohl být docela chutný...ale odvahu zkoušet ho nemám..

  • barča | 30. 12. 2007 10:50

    Paní Mino, jsem moc zvědavá, jaké ohlasy budete mít na tento recept. Já jsem kdysi jedla originál dovezený z Anglie (nebyl domácí, byl koupený), ale byl dost divný, pro české chutě značně "atypický". Tím nechci říct, že ten Vás třeba nebude úplně jiný. Já nemám odvahu ho zkoušet, tak prosím někoho, kdo to zkusí, ať napíše zkušenosti.Vše v dobrém, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová kůra Citronová šťáva Hnědý cukr Hřebíček Hrubá mouka Jablka Kandovaná pomerančová kůra Kandovaný zázvor Máslo Melasa Muškátový oříšek Nové koření Rozinky Směs oloupaných oříšků a mandlí Smetana ke šlehání Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

74
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
56
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
43
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact