• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
Napište svůj komentář k receptu

Anglický vánoční pudink

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický vánoční pudink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g strouhanka
    • 220
      g rozinky
    • 2
      dl brandy
    • 110
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks jablka velké
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g hnědý cukr
    • 160
      g směs oloupaných oříšků a mandlí
    • 40
      g kandovaná pomerančová kůra
    • 80
      g kandovaný zázvor
    • 3
      lžíce melasa nebo tekutý lesní med
    • citronová kůra ze dvou citronů
    • citronová šťáva ze dvou citronů
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • tuk
    • 3
      dl smetana ke šlehání na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
2
V kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme melasu. Směs necháme vychladnout.
3
Pak vmícháme brandy a přidáme šťávu a kůru z citronu. Vše dobře promícháme.
4
Do směsi vešleháme jedno po druhém vejce a necháme ji zatím stranou.
5
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
6
V jiné velké míse promícháme strouhanku, mouku, cukr, opražené ořechy a mandle, koření, oprané rozinky, nakrájený kandovaný zázvor a kandovanou pomerančovou kůru. Ke směsi přilijme vaječnou hmotu a vmícháme oloupané a na kousky nakrájené jablko.
7
Hutnou pudinkovou hmotu pomalu přesuneme do formy. Nakonec formou zatřeseme, aby se hmota dobře rozložila.
8
Velký hrnec napustíme teplou vodou a dáme do něj opatrně formu. Voda by měla dosahovat mírně nad tři čtvrtiny formy. Vrch zakryjeme alobalem.
9
Vše vložíme do trouby vyhřáté nad 150 °C a pečeme 2,5-3 hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal
10
V kastrůlku zahřejeme melasu (med) s brandy. Pudink po vyjmutí z lázně necháme 5-10 minut zchladnout ve formě, opatrně ho vyklopíme a ihned potřeme směsí melasy a brandy.
11
Hotový pudink necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a uchováváme v chladu. Porce přelijeme neušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Ivana | 4. 12. 2014 09:08

    Protože můj zeť je Angličan, puding dělám každoročně, aby mu připoměl domov... Je skutečně velmi dobrý, zázvor nedávám - ten se nedává ani v jeho domovině! Puding se musí v chladnu zabalený do alobalu uležet nejméně 3 týdny (lepší je celý měsíc). Puding se podává teplý (buď ohřátý na páře a nebo v mikrovlnce) přelitý buď tekutou šlehačkou a nebo brandy. Můžeme i flambovat. Přeji hezké svátky vánoční :-)!

  • Magdal | 3. 12. 2013 14:19

    Když pudink udělám na začátku prosince,vydrží mi do Štědrého dne? Děkuji za odpověď

  • Markéta | 7. 10. 2013 13:31

    Dobrý den, firma Amylon, která je největší a nejstarší česká firma ve výrobě pudingů u nás, rozšířila řady pudingů nejen o bio, ale také o pudingy bez lepku. Mají nyní v nabídce vanilkový, jogurtový a meruňkový, který je zároveň i bio kvalita. http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik%2Fsladkajidla%2Fpudingy&prodid=166&lang

  • Martina | 8. 12. 2011 09:32

    Prosím, tento recept je na kolik porcí?? Napište mi na mail: martisekk@email.cz potřebuji to vědět co nejřív a je to důležité. Děkuji předem

  • Věra | 5. 12. 2011 16:19

    Puding podle tohoto receptu je skutečně skvělý, vloni na vánoce jsem ho dělala a celá rodina mu dávala přednost před tradičním cukrovím. Příprava je poměrně snadná a výsledek dokonalý. Pokud ho ještě budete flambovat - jak bývá v Anglii také zvykem, nebála bych se pozvat jakkoli náročného strávníka, obdiv zaručen.

  • Petra Sýkorová | 4. 7. 2008 11:58

    Pravý anglický puding je dost hrozný, tohle vypadá, že může být dobré:))

  • Jana St. | 30. 12. 2007 18:17

    Přesně tak. Do pravého anglického pudingu se dává tuk z ledvinek. Viděla jsem to na programu Tv paprika a je to humus. Tenhle bude určitě dobrý, nic takového tam není.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:51

    četla jsem, že se do pravého angl.pudinku přidává lůj, takže si myslím, že by tento recept mohl být docela chutný...ale odvahu zkoušet ho nemám..

  • barča | 30. 12. 2007 10:50

    Paní Mino, jsem moc zvědavá, jaké ohlasy budete mít na tento recept. Já jsem kdysi jedla originál dovezený z Anglie (nebyl domácí, byl koupený), ale byl dost divný, pro české chutě značně "atypický". Tím nechci říct, že ten Vás třeba nebude úplně jiný. Já nemám odvahu ho zkoušet, tak prosím někoho, kdo to zkusí, ať napíše zkušenosti.Vše v dobrém, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová kůra Citronová šťáva Hnědý cukr Hřebíček Hrubá mouka Jablka Kandovaná pomerančová kůra Kandovaný zázvor Máslo Melasa Muškátový oříšek Nové koření Rozinky Směs oloupaných oříšků a mandlí Smetana ke šlehání Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Americká pizza

Americká pizza

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Výborný losos

Výborný losos

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

47
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
42
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
35
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
34
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
33
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact