• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
Napište svůj komentář k receptu

Anglický vánoční pudink

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický vánoční pudink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 250
      g strouhanka
    • 220
      g rozinky
    • 2
      dl brandy
    • 110
      g hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks jablka velké
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g hnědý cukr
    • 160
      g směs oloupaných oříšků a mandlí
    • 40
      g kandovaná pomerančová kůra
    • 80
      g kandovaný zázvor
    • 3
      lžíce melasa nebo tekutý lesní med
    • citronová kůra ze dvou citronů
    • citronová šťáva ze dvou citronů
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • tuk
    • 3
      dl smetana ke šlehání na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
2
V kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme melasu. Směs necháme vychladnout.
3
Pak vmícháme brandy a přidáme šťávu a kůru z citronu. Vše dobře promícháme.
4
Do směsi vešleháme jedno po druhém vejce a necháme ji zatím stranou.
5
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou.
6
V jiné velké míse promícháme strouhanku, mouku, cukr, opražené ořechy a mandle, koření, oprané rozinky, nakrájený kandovaný zázvor a kandovanou pomerančovou kůru. Ke směsi přilijme vaječnou hmotu a vmícháme oloupané a na kousky nakrájené jablko.
7
Hutnou pudinkovou hmotu pomalu přesuneme do formy. Nakonec formou zatřeseme, aby se hmota dobře rozložila.
8
Velký hrnec napustíme teplou vodou a dáme do něj opatrně formu. Voda by měla dosahovat mírně nad tři čtvrtiny formy. Vrch zakryjeme alobalem.
9
Vše vložíme do trouby vyhřáté nad 150 °C a pečeme 2,5-3 hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal
10
V kastrůlku zahřejeme melasu (med) s brandy. Pudink po vyjmutí z lázně necháme 5-10 minut zchladnout ve formě, opatrně ho vyklopíme a ihned potřeme směsí melasy a brandy.
11
Hotový pudink necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a uchováváme v chladu. Porce přelijeme neušlehanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Mia | 6. 12. 2015 21:50

    Právě jsem s menšími změnami upekla a pro jistotu jsem udělala i jeden malinký, abych věděla jsestli se to dá jíst. Musím říct, že je vynikající i čerstvý, snad mi ho do Vánoc rodina nesní :D. Děkuji za perfektní recept :-)

  • Ivana | 4. 12. 2014 09:08

    Protože můj zeť je Angličan, puding dělám každoročně, aby mu připoměl domov... Je skutečně velmi dobrý, zázvor nedávám - ten se nedává ani v jeho domovině! Puding se musí v chladnu zabalený do alobalu uležet nejméně 3 týdny (lepší je celý měsíc). Puding se podává teplý (buď ohřátý na páře a nebo v mikrovlnce) přelitý buď tekutou šlehačkou a nebo brandy. Můžeme i flambovat. Přeji hezké svátky vánoční :-)!

  • Magdal | 3. 12. 2013 14:19

    Když pudink udělám na začátku prosince,vydrží mi do Štědrého dne? Děkuji za odpověď

  • Markéta | 7. 10. 2013 13:31

    Dobrý den, firma Amylon, která je největší a nejstarší česká firma ve výrobě pudingů u nás, rozšířila řady pudingů nejen o bio, ale také o pudingy bez lepku. Mají nyní v nabídce vanilkový, jogurtový a meruňkový, který je zároveň i bio kvalita. http://www.amylon.cz/produkty?koncovyzakaznik%2Fsladkajidla%2Fpudingy&prodid=166&lang

  • Martina | 8. 12. 2011 09:32

    Prosím, tento recept je na kolik porcí?? Napište mi na mail: martisekk@email.cz potřebuji to vědět co nejřív a je to důležité. Děkuji předem

  • Věra | 5. 12. 2011 16:19

    Puding podle tohoto receptu je skutečně skvělý, vloni na vánoce jsem ho dělala a celá rodina mu dávala přednost před tradičním cukrovím. Příprava je poměrně snadná a výsledek dokonalý. Pokud ho ještě budete flambovat - jak bývá v Anglii také zvykem, nebála bych se pozvat jakkoli náročného strávníka, obdiv zaručen.

  • Petra Sýkorová | 4. 7. 2008 11:58

    Pravý anglický puding je dost hrozný, tohle vypadá, že může být dobré:))

  • Jana St. | 30. 12. 2007 18:17

    Přesně tak. Do pravého anglického pudingu se dává tuk z ledvinek. Viděla jsem to na programu Tv paprika a je to humus. Tenhle bude určitě dobrý, nic takového tam není.

  • Eva Červenková | 30. 12. 2007 16:51

    četla jsem, že se do pravého angl.pudinku přidává lůj, takže si myslím, že by tento recept mohl být docela chutný...ale odvahu zkoušet ho nemám..

  • barča | 30. 12. 2007 10:50

    Paní Mino, jsem moc zvědavá, jaké ohlasy budete mít na tento recept. Já jsem kdysi jedla originál dovezený z Anglie (nebyl domácí, byl koupený), ale byl dost divný, pro české chutě značně "atypický". Tím nechci říct, že ten Vás třeba nebude úplně jiný. Já nemám odvahu ho zkoušet, tak prosím někoho, kdo to zkusí, ať napíše zkušenosti.Vše v dobrém, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Prosinec Pečení Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová kůra Citronová šťáva Hnědý cukr Hřebíček Hrubá mouka Jablka Kandovaná pomerančová kůra Kandovaný zázvor Máslo Melasa Muškátový oříšek Nové koření Rozinky Směs oloupaných oříšků a mandlí Smetana ke šlehání Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Výborný dresing

Výborný dresing

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
26
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
25
Větrníky z cukrárny Myšák
Větrníky z cukrárny Myšák

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Top momenty z loučení s Bartoškou (†78): Havlová poslala světlo od Redforda! A rodina?

Top momenty z loučení s Bartoškou (†78): Havlová poslala světlo od Redforda! A rodina?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Anglický vánoční pudink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact