• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglický obídek
Napište svůj komentář k receptu

Anglický obídek

autor: šikulka
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglický obídek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce
    • tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme kartáčkem a dáme péct do trouby na pečící papír. Propícháme vidličkou. Když jsou brambory upečené, trvá asi hodinu, dáme na talíř, trochu rozkrojíme a zalejeme ohřátými fazolemi. Zasypeme strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Můžeme podávat.
2
Já si ještě talíř dávám do mikrovlnky, aby sýr pěkně roztekl. Když nemáte čas brambory péct v troubě, můžeme upéct v mikrovlnce, na nejvyšší teplotu pečeme asi deset minut, brambory také propícháme vidličkou. Toto jídlo bylo oblíbené u dětí v Anglii, o které jsem se starala.
3
Také milovaly beans on toast, což jsou fazole s toustem.
4
Uděláme si toust v toustovači, zalejeme fazolemi v tomatě a zasypeme strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dáme do mikrovlnky roztavit. Chutné, syté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglický salát

Anglický salát

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukaš | 6. 8. 2014 12:18

    sry... na jakou teplotu * :)

  • Lukaš | 6. 8. 2014 12:17

    a na jak dlouho do te trouby? :D

  • recepty73
    recepty73 | 22. 9. 2011 21:33

    :-\

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:44

    Není pro děti

  • jana malkova | 10. 9. 2010 16:29

    No tohle je teda vytvor! Za chvili sem nekdo da recept na leco z konzervy!

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:49

    Dejme tomu. Snědeno bez potíží, leč nikdo nebyl omráčen.

  • Irena Simonová | 7. 8. 2010 17:02

    Nemůžu si odpustit ještě jedno poslední slovo: mňááááám

  • Irena Simonová | 7. 8. 2010 15:16

    Mě teda překvapilo, jak se tu strhla diskuse jedním směrem. Já jsem v anglii nikdy nebyla, nikoho tam neznám a popravdě mě v životě nenapadlo, dát na pečené brambory fazole! Když, tak =pro nás čechy nudné= máslo, česnek, popř. nějaké bylinky...( mimochodem to máme moc rádi jako levné večeře). Takže: děkuji za nový nápad. Klidně jsem ochotná si to dát jeden den k večeři a říkat tomu anglický obídek, a další den třeba k obědu jako jacket potates. Chutná nám to tak, jak tak. :-)

  • Petr Ullmann | 25. 1. 2008 15:07

    Milý Cestovateli chtěl bych ti tímto zdělit , že pečené brambory jsou oblíbenou Anglickou pochoutkou kterou nepohrdnou hosté ani ve 4* hotelu v Anglii. Vím to z vlastní zkušenosti připravoval jsem je 2 roky. Pro všechny ostatní: když se brambory umyjí, osuší, zabalí do alobalu a poté upečou, jsou podle mého názoru ještě lepší. Ale jinak děkuji za tip a za to že jsem si nostalgicky zavzpomínal. Recept je samozřejmě skvělý i třeba s boloňskou omáčkou nebo s kari omáčkou atd.... Zdravím a přeji hodně zdaru v kuchyni i mimo ni Petr

  • Brethová | 23. 1. 2008 19:27

    Moc chutnalo!!výborný recept!!

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:06

    Zuzko, hlavu vzhuru, nejde prece o nazev (mimochodem je moc pekny), ale o to, ze tohle je vazne dobre jidlo. Jeste si dovolim nesouhlasit, ze pecene brambory jsou pouze zalezitosti rychleho obcerstveni na ulici nebo podradnych hospod. Podavaji se jako priloha nebo i samostatne take ve velmi luxusnich restauracich, kde by i Cestovatel cenovou dostupnost jiste prehodnotil.

  • zuzana šípová | 9. 5. 2007 20:25

    Milý Cestovateli, ráda bych ti vysvětlila, proč se recept jmenuje anglický obídek. Jak jsem již řekla, vařili jsme si to v Anglii, je to varianta na Jacket Potato jak správně píšeš, pro neangličtináře to znamená brambůrka v kabátku. Jde o to, že správná Jacket Potato je veliká brambora, která se nahrubo okartáčkuje a pak se ve slupce, čili kabátku peče v troubě. Náplním se meze nekladou, v anglických hospodách mi nejvíce chutnal tuna mayonnaise - tuňák v majonéze čili tuňáková pomazánka jakoby. Nazvala jsem to anglický obídek, protože si takové brambory připravuji doma, a tím pádem se nejedná o pravé jacket potatoes, používám normální bramobory z sámošky, normální fazole v tomatě - takže ne Baked Beans of Heinze a ne Chedar cheese ale eidamm, proto to jméno. Kdybych chtěla dát recept na Jacket potato dám ho, ale uvedu i ty správné ingredience. Doufám, že tě má odpově'd uspokojila a brzy zas přispěješ svými bohatými zkušenostmi do pléna.

  • Daniella O. | 9. 5. 2007 15:47

    Pecene brambory mame moc radi. Delam je jako prilohu k ruznym jidlum nebo jenom se zeleninovym salatem. Moc nam chutnaji plnene brokolici, cedarem a opecenou slaninou. Je ovsem pravda, ze jsou nejlepsi z trouby, kde se delaji pomerne dlouho. Z mikrovlnky nejsou tak dobre. Nevim, jak nekdo muze napsat, ze je neco nudne, kdyz se to da udelat prece pokazde jinak a podle vlastni chuti. Fantazii se prece meze nekladou.

  • Táňa K. | 9. 5. 2007 14:35

    Cestovateli, název receptu je tu, myslím, na místě. Sám zmiňujete, že plněné brambory jsou součástí anglického jídelníčku. I já jsem se s brambory upravenými tímto způsobem (se sýrem a fazolemi) setkala právě v Anglii, stejně jako autorka Zuzka, která na tento fakt v receptu poukazuje. Samozřejmě, že jinak najdete pečené brambory v mnoha jiných světových kuchyních. Mně osobně kombinace brambor, fazolí a sýra velmi chutná. Já právě oceňuji, že je to jídlo nenáročné na čas (kdo má děti a pracuje, tak mu občas taková rychlovka přijde vhod) a je i celkem zdravé. Máte pravdu, že nejde o pokrm nijak objevný a do restaurace byste zašel asi na něco "luxusnějšího", ale právě ta obyčejnost, cenová dostupnost a možnost si toto jídlo kdykoliv uvařit, je spíš plus. A neřekla bych, že je to pouze pro ty, kdo neumějí vařit.:-)

  • Anna | 9. 5. 2007 13:43

    Zajímavý recept, a zajímavé poučení od CEstovatele.

  • Cestovatel | 7. 5. 2007 14:19

    Skutečně nechápu, proč se tento recept jmenuje "Anglický obídek". Plněné brambory (Jacket Potatoes) sice patří na anglický (a britský vůbec) jídelníček, ale jsou pokládány za vynález jednoduchý, neb se vyloženě jedná jen o brambory (větších velikostí), pečené (trvá to až dvě hodiny) v troubě. Pečou se tradičně vždy v troubě, jiným způsobem nebudou křupavé! Plní se tradičně směsicí připravenou z tuňáka (z plechovky) s majonézou a kukuřicí (z plechovky), krevetami s majonézou, máslem a sýrem, fazolemi v tomatě a sýrem, případně jinými náplněmi. Jsou ovšem pokládany za jídlo nezajímavé a nudné, pro ty, kteří vařit neumějí, je to jídlo studentské, nebo něco, co si lze dát na ulici, či v hospodě, neboť je obyčejně cenově dostupné.

  • Anonym | 6. 5. 2007 17:26

    ¨docela to ujde ale znam lepsi

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:23

    To musí být výborné. Zařazuji do "své kuchařky" a brzy uvařím.

  • Táňa K. | 3. 5. 2007 22:33

    Potvrzuji, že je to skvělé a na přípravu snadné jídlo. My ho v Anglii často baštili k večeři i s opékanou slaninou. Nedalo se odolat.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Fazole v tomatové omáčce Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
27
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

  • Recepty.cz
  • Anglický obídek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact