g
sýr plísňový
niva, popřípadě gorgonzola či syrečky
olivový olej
3
ks
vejce
1
lžíce
mouka
1
dl
mléko
1
lžička
kari
1
špetka
muškátový oříšek
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s curry a muškátovým ořechem. Přimícháme ke květáku, přidáme nakrajenou cibulku, kukuřici a nakrájený či nastrouhaný sýr a dáme do zapékací mísy. Na zbylém oleji připravime jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme. Květákovou směs zalijeme omáčkou a navrch přidáme rozšlehaná vejce. Dáme zapéct do trouby a pečeme tak dlouho, dokud se neudělá křupavá krusta (asi 30 minut na 200 °C).
Přiznávám větší množství masa a dva větší strouhané olomoucké tvarůžky, nicméně nákyp byl fantastický!
Misa (autor)
|25. 10. 2007 18:23
ano, da se to zapect vsechno najednou. Mleka tolik, aby se vam udelala hustsi omacka..
Zuzana
|24. 10. 2007 08:10
Vypadá to opravdu lákavě, hned dnes to vyzkouším, ale chtěla jsem se zeptat kolik má být asi toho mléka a jestli se má směs zalít jíškou a vejci ještě před vložením do trouby.