Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto spojilo. Necháme min. 1 hodinu odpočinout v chladničce. Potom vyválíme a vykrajujeme. Mandle spaříme a oloupeme, zázvor nakrájíme na stejně velké kousky a ozdobíme jimi vykrájené tvary. Pečeme ve středně teplé troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|28. 1. 2017 15:31
Dobry den, recept sem si lehce upravila misto cukru sem dala jen 120g medu a lzicku a pul mleteho zazvoru. Zadna skorice, mandle ani kandovany zazvor. Vysledek LUXUSNI susenky. :-)) ;-)
Suseny zazvor jsem nemela, takze jsem pekla z cerstve nastrouhaneho korene zazvoru-davam vzdy 1 cely a vysledek je skvely. Jednou jsem pekla i bez mandli, chutna to porad vyborne. ;-)
Ahoj
|1. 1. 2015 22:01
Musí se tam dávat mandle?
sušenka sušenková
|25. 10. 2014 14:57
:-D já nevím lidi, už z logického uvažování vám musí dojít, že do těsta by se mělo dát koření takže zázvor v prášku.... ještě když je tam napsané, že 1 lžička :-| :-P
izina
|29. 10. 2013 22:56
Musí se zdobit kandovaným zázvorem? Po každém kandovaném ovoci se mi zvedal kufr, nevím, jak po zázvoru
nikča
|6. 1. 2013 16:08
este jsem to nepekla a modlim se as to budu pect ad to dopadne dobre O:-) ale bude to asi super ;-)
filip
|8. 12. 2012 17:50
Dobrý den mohl bych se zeptat jde do těch vašich Anglické zázvorové sušenky dát i kořenový zázvor?