Klobásy se používají bílé, neuzené, ale ne vinné. Klasické palačinkové těsto z mléka, vajec a mouky (můžeme použít i polotovar ze sáčku) obohatíme kořením a čerstvými nasekanými bylinkami podle chuti a možností - já používám sůl, pepř, majoránku nebo oregano, libeček, petrželku, pažitku, kerblík..., alespoň 2 hrsti směsi. Vmícháme trochu prášku do pečiva a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si v pekáčku rozpálíme olej a zapneme troubu na 180-200 °C. Na oleji opečeme klobásy ze všech stran, zalijeme je těstem a upečeme v troubě dozlatova.
2
**Pozn.:** Angličané tomuto pokrmu říkají Žába v díře :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lukáš
|1. 4. 2014 18:44
To mě zase ano
lojza
|12. 12. 2012 21:00
muj originalni recept na zapekane klobasy je.klobasy,ne uzene,si vyrobim sam,nebo pouziji toulonske z makra.zabalim je do slaneho kynuteho testa a upecu.ji se teple, neb studene s kyselou okurkou.pri jidle i po nem mate v papulce nebicko,jak by rekl pan pantik. ahoj.