• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
Napište svůj komentář k receptu

Anglická pečeně (Carvery)

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks maso vcelku - hovězí, vepřové, kuře, kachna, jehněčí, divočina
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • 2
      šálek mražený hrášek
  • Doporučené, ale vynechatelné
    • 2
      ks batáty (sladké brambory)
  • Yorkshirský pudink
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml mléko
    • 80
      g hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
2
Maso si můžete vybrat, důležité je, aby bylo vcelku. Je na vás, jestli si vyberete libové hovězí nebo vepřovou kotletu s tučným hřbetem, jehněčí nohu nebo kuře. Každý druh masa zakryjeme alobalem po dobu prvních dvou třetin doby pečení. Doporučuji péct v pekáči a na roštu. Nepodlévat. Po dopečení vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10-15 odležet. (To nám dá čas na Yorkshirský pudink.)
3
Jehněčí (viz obrázek): nakrojíme, posolíme a opepříme a vetřeme do masa olivový olej. Do zářezů dáme pár stroužků česneku a čerstvý rozmarýn. Pečeme 30 minut na každých 500 g + extra 30 minut na 180°C. (Takže 2kilový kus pečeme 2 a půl hodiny.) Já peču 3 až 3,5 hodinky na 160°C (slow-roasting).
4
Hovězí: posolit, popepřit, vetřít olivový olej, svázat provázkem, aby krásně drželo pohromadě a rovnoměrně se propeklo. Další varianta je prošpikovat česnekem a vetřít tymián. Pekla jsem prvních půl hodiny na 190°C, pak jsem to snížila na 160°C. Důležitá je váha masa, od té se odvíjí doba pečení.
5
Vepřové: tuk nakrojit, osolit, opepřit, vetřít olivový olej, prošpikovat česnekem.
6
Kuře: osolit, opepřit, olivový olej, překrojený a omytý citrón nacpeme dovnitř společně s rozmarýnem nebo tymiánem.
7
Brambory, mrkev a petrželku oškrábeme a předvaříme, ale nedovaříme (brambory cca 10 minut, mrkev + petržel 5 minut).
8
Zcedíme a mírně hrncem zatřepeme, aby se hrany zeleniny trochu omlátily - udělá je to pak křupavější. Cca hodinu před dokončením pečení masa, dáme do pekáče pod maso (maso je na roštu, takže na pekáči by mělo být dost místa). Maso pustí tuk a šťávu, v té obalíme zeleninu a brambory, klidně ještě překápneme olivovým olejem, přisolíme. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Vařečkou je mírně rozplácneme (není nutné) a necháme dále péct s masem (45 - 60 minut). Krásně se opečou, dovaří, budou křupavé na povrchu. Nebojte se, že se to spálí, ještě se mi to nikdy nestalo.
9
Batáty zabalíme pevně do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Nebo upravíme stejně jako zeleninu výše.
10
Mražený hrášek 5 minut povaříme a podáváme.
11
Sosík: buď připravíme s výpečku masa, přidáním vody, mouky, popřípadě dochutíme, ale tím, že osobně ten výpeček používám na brambory (viz výše) připravuju sosík zvlášť z polotovaru. Tady se vyrábí prášek Bistro Best .- Roast Lamb/Pork/Beef/Chicken Gravy, který jen zalijete horkou vodou, a máte výbornou omáčku se silnou masovou chutí. Nevím, jestli je něco podobného k dostání v Čechách, ale myslím, že ano.
12
Yorkshirský pudink: ingredience smícháme, takže nám vznikne takové řidší těsto na palačinky. Měli bychom nechat hodinku odpočinout, ale není to nutné. Do mufinové formy (silikonu bych se bála, plech je lepší), nalijeme olej (asi tak půl centimetru) a dáme do trouby hodně rozehřát. Pak do horkého oleje dáme 2 polévkové lžíce směsi a pečeme na 190°C 10-12 minut. Během pečení troubu neotvírejte.
13
Pokud nemáte plechovou formu na mufiny, můžete použít nízký žáruvzdorný šálek (fungovalo mi to dobře, když jsem to tak dělala u babičky).
14
Omáčku můžeme nalít do yorkshirského pudinku, nebo jí přelít zeleninu, maso.
15
Hodně štěstí a dobrou chuť. Napoprvé se může zdát, že je to shon, ale brzy si v tom najdete systém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka.B | 12. 6. 2013 14:00

    Tohle nedávno uvařila dcera - sice ne jehněčí - ale hovězí, a mělo to obrovský úspěch :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Zvěřina Skopové Jehněčí
Maso Hovězí Zvěřina Vepřové Drůbeží Jehněčí Skopové Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kořen petržele Maso Mléko Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Mazané řízky

Mazané řízky

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

191
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
95
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
77
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
71
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
35
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Andělský dort
Andělský dort
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická tradiční snídaně
Anglická tradiční snídaně
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické zapékané klobásy
Anglické zapékané klobásy
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact