• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
Napište svůj komentář k receptu

Anglická pečeně (Carvery)

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks maso vcelku - hovězí, vepřové, kuře, kachna, jehněčí, divočina
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • 2
      šálek mražený hrášek
  • Doporučené, ale vynechatelné
    • 2
      ks batáty (sladké brambory)
  • Yorkshirský pudink
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml mléko
    • 80
      g hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
2
Maso si můžete vybrat, důležité je, aby bylo vcelku. Je na vás, jestli si vyberete libové hovězí nebo vepřovou kotletu s tučným hřbetem, jehněčí nohu nebo kuře. Každý druh masa zakryjeme alobalem po dobu prvních dvou třetin doby pečení. Doporučuji péct v pekáči a na roštu. Nepodlévat. Po dopečení vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10-15 odležet. (To nám dá čas na Yorkshirský pudink.)
3
Jehněčí (viz obrázek): nakrojíme, posolíme a opepříme a vetřeme do masa olivový olej. Do zářezů dáme pár stroužků česneku a čerstvý rozmarýn. Pečeme 30 minut na každých 500 g + extra 30 minut na 180°C. (Takže 2kilový kus pečeme 2 a půl hodiny.) Já peču 3 až 3,5 hodinky na 160°C (slow-roasting).
4
Hovězí: posolit, popepřit, vetřít olivový olej, svázat provázkem, aby krásně drželo pohromadě a rovnoměrně se propeklo. Další varianta je prošpikovat česnekem a vetřít tymián. Pekla jsem prvních půl hodiny na 190°C, pak jsem to snížila na 160°C. Důležitá je váha masa, od té se odvíjí doba pečení.
5
Vepřové: tuk nakrojit, osolit, opepřit, vetřít olivový olej, prošpikovat česnekem.
6
Kuře: osolit, opepřit, olivový olej, překrojený a omytý citrón nacpeme dovnitř společně s rozmarýnem nebo tymiánem.
7
Brambory, mrkev a petrželku oškrábeme a předvaříme, ale nedovaříme (brambory cca 10 minut, mrkev + petržel 5 minut).
8
Zcedíme a mírně hrncem zatřepeme, aby se hrany zeleniny trochu omlátily - udělá je to pak křupavější. Cca hodinu před dokončením pečení masa, dáme do pekáče pod maso (maso je na roštu, takže na pekáči by mělo být dost místa). Maso pustí tuk a šťávu, v té obalíme zeleninu a brambory, klidně ještě překápneme olivovým olejem, přisolíme. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Vařečkou je mírně rozplácneme (není nutné) a necháme dále péct s masem (45 - 60 minut). Krásně se opečou, dovaří, budou křupavé na povrchu. Nebojte se, že se to spálí, ještě se mi to nikdy nestalo.
9
Batáty zabalíme pevně do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Nebo upravíme stejně jako zeleninu výše.
10
Mražený hrášek 5 minut povaříme a podáváme.
11
Sosík: buď připravíme s výpečku masa, přidáním vody, mouky, popřípadě dochutíme, ale tím, že osobně ten výpeček používám na brambory (viz výše) připravuju sosík zvlášť z polotovaru. Tady se vyrábí prášek Bistro Best .- Roast Lamb/Pork/Beef/Chicken Gravy, který jen zalijete horkou vodou, a máte výbornou omáčku se silnou masovou chutí. Nevím, jestli je něco podobného k dostání v Čechách, ale myslím, že ano.
12
Yorkshirský pudink: ingredience smícháme, takže nám vznikne takové řidší těsto na palačinky. Měli bychom nechat hodinku odpočinout, ale není to nutné. Do mufinové formy (silikonu bych se bála, plech je lepší), nalijeme olej (asi tak půl centimetru) a dáme do trouby hodně rozehřát. Pak do horkého oleje dáme 2 polévkové lžíce směsi a pečeme na 190°C 10-12 minut. Během pečení troubu neotvírejte.
13
Pokud nemáte plechovou formu na mufiny, můžete použít nízký žáruvzdorný šálek (fungovalo mi to dobře, když jsem to tak dělala u babičky).
14
Omáčku můžeme nalít do yorkshirského pudinku, nebo jí přelít zeleninu, maso.
15
Hodně štěstí a dobrou chuť. Napoprvé se může zdát, že je to shon, ale brzy si v tom najdete systém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka.B | 12. 6. 2013 14:00

    Tohle nedávno uvařila dcera - sice ne jehněčí - ale hovězí, a mělo to obrovský úspěch :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Zvěřina Skopové Jehněčí
Maso Hovězí Zvěřina Vepřové Drůbeží Jehněčí Skopové Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kořen petržele Maso Mléko Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
51
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Andělský dort
Andělský dort
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická tradiční snídaně
Anglická tradiční snídaně
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické zapékané klobásy
Anglické zapékané klobásy
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact