• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
Napište svůj komentář k receptu

Anglická pečeně (Carvery)

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks maso vcelku - hovězí, vepřové, kuře, kachna, jehněčí, divočina
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • 2
      šálek mražený hrášek
  • Doporučené, ale vynechatelné
    • 2
      ks batáty (sladké brambory)
  • Yorkshirský pudink
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml mléko
    • 80
      g hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
2
Maso si můžete vybrat, důležité je, aby bylo vcelku. Je na vás, jestli si vyberete libové hovězí nebo vepřovou kotletu s tučným hřbetem, jehněčí nohu nebo kuře. Každý druh masa zakryjeme alobalem po dobu prvních dvou třetin doby pečení. Doporučuji péct v pekáči a na roštu. Nepodlévat. Po dopečení vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 10-15 odležet. (To nám dá čas na Yorkshirský pudink.)
3
Jehněčí (viz obrázek): nakrojíme, posolíme a opepříme a vetřeme do masa olivový olej. Do zářezů dáme pár stroužků česneku a čerstvý rozmarýn. Pečeme 30 minut na každých 500 g + extra 30 minut na 180°C. (Takže 2kilový kus pečeme 2 a půl hodiny.) Já peču 3 až 3,5 hodinky na 160°C (slow-roasting).
4
Hovězí: posolit, popepřit, vetřít olivový olej, svázat provázkem, aby krásně drželo pohromadě a rovnoměrně se propeklo. Další varianta je prošpikovat česnekem a vetřít tymián. Pekla jsem prvních půl hodiny na 190°C, pak jsem to snížila na 160°C. Důležitá je váha masa, od té se odvíjí doba pečení.
5
Vepřové: tuk nakrojit, osolit, opepřit, vetřít olivový olej, prošpikovat česnekem.
6
Kuře: osolit, opepřit, olivový olej, překrojený a omytý citrón nacpeme dovnitř společně s rozmarýnem nebo tymiánem.
7
Brambory, mrkev a petrželku oškrábeme a předvaříme, ale nedovaříme (brambory cca 10 minut, mrkev + petržel 5 minut).
8
Zcedíme a mírně hrncem zatřepeme, aby se hrany zeleniny trochu omlátily - udělá je to pak křupavější. Cca hodinu před dokončením pečení masa, dáme do pekáče pod maso (maso je na roštu, takže na pekáči by mělo být dost místa). Maso pustí tuk a šťávu, v té obalíme zeleninu a brambory, klidně ještě překápneme olivovým olejem, přisolíme. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtky a přidáme k zelenině. Vařečkou je mírně rozplácneme (není nutné) a necháme dále péct s masem (45 - 60 minut). Krásně se opečou, dovaří, budou křupavé na povrchu. Nebojte se, že se to spálí, ještě se mi to nikdy nestalo.
9
Batáty zabalíme pevně do alobalu a pečeme hodinu v troubě. Nebo upravíme stejně jako zeleninu výše.
10
Mražený hrášek 5 minut povaříme a podáváme.
11
Sosík: buď připravíme s výpečku masa, přidáním vody, mouky, popřípadě dochutíme, ale tím, že osobně ten výpeček používám na brambory (viz výše) připravuju sosík zvlášť z polotovaru. Tady se vyrábí prášek Bistro Best .- Roast Lamb/Pork/Beef/Chicken Gravy, který jen zalijete horkou vodou, a máte výbornou omáčku se silnou masovou chutí. Nevím, jestli je něco podobného k dostání v Čechách, ale myslím, že ano.
12
Yorkshirský pudink: ingredience smícháme, takže nám vznikne takové řidší těsto na palačinky. Měli bychom nechat hodinku odpočinout, ale není to nutné. Do mufinové formy (silikonu bych se bála, plech je lepší), nalijeme olej (asi tak půl centimetru) a dáme do trouby hodně rozehřát. Pak do horkého oleje dáme 2 polévkové lžíce směsi a pečeme na 190°C 10-12 minut. Během pečení troubu neotvírejte.
13
Pokud nemáte plechovou formu na mufiny, můžete použít nízký žáruvzdorný šálek (fungovalo mi to dobře, když jsem to tak dělala u babičky).
14
Omáčku můžeme nalít do yorkshirského pudinku, nebo jí přelít zeleninu, maso.
15
Hodně štěstí a dobrou chuť. Napoprvé se může zdát, že je to shon, ale brzy si v tom najdete systém.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka.B | 12. 6. 2013 14:00

    Tohle nedávno uvařila dcera - sice ne jehněčí - ale hovězí, a mělo to obrovský úspěch :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Zvěřina Skopové Jehněčí
Maso Hovězí Zvěřina Vepřové Drůbeží Jehněčí Skopové Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Kořen petržele Maso Mléko Mražený hrášek Mrkev Olej Olivový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Rumové řezy

Rumové řezy

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

58
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
37
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Andělský dort
Andělský dort
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická tradiční snídaně
Anglická tradiční snídaně
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické zapékané klobásy
Anglické zapékané klobásy
  • Recepty.cz
  • Anglická pečeně (Carvery)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact