• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglická ovesná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Anglická ovesná kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická ovesná kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce ovesné vločky
    • 1
      lžíce med
    • 400
      ml mléko
    • 1
      lžička skořice
    • jablka kousky
    • džem dle volby - na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
V hrnci ohřejeme mléko a necháme v něm rozpustit med. Vmícháme ovesné vločky a přidáme skořici. Všechno mícháme ještě několik minut, až ovesné vločky pořádně nabobtnají. Na závěr přidáme ještě trochu pokrájených jablek. Dozdobíme džemem.
2
**Pro děti od 3 let.**
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bararich8 | 23. 7. 2013 22:53

    Tak po přidání už bylo vše v pohodě, je výborná;-)

  • bararich8 | 16. 7. 2013 18:24

    Není nějak málo těch vloček? Dala jsem přesně podle receptu a nechce zhoustnout, tak přidávám..

  • newkav
    newkav | 9. 3. 2013 18:04

    Výborné, vždycky se olizuji až za ušima :) Džem nepřidávám, je to dost sladké i bez něj

  • cookham | 21. 12. 2011 16:19

    Jj, je to mňamka. V Anglii tomu říkáme porridge. Jím každý den k snídani ale pouze z mléka a ovesných vloček. Když mám chuť na sladké, do hotového "porridge" přidám vidličkou rozmačkaný banán.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 17:44

    Vynikající! Opravdu velmi dobrý. Doporučuji.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 17:43

    Je to opravdu skvělé. Tento recept si velmi vychvaluji! :-* Je opravdu moc dobrý! Nemá chybu! :-* Doporučuji! <:-)

  • PetrK | 7. 8. 2011 15:53

    Colozrnné výrobky jsou jednoznačně pro zažívání výhodnější a jsou i hodnotnější. Jen pochybuju o tom rozdílu mezi pšeničným a jiným lepkem pro člověka. Pšenice je nezdravější než oves a žito, ale ne kvůli lepku. Pro lidi kteří trpí celiakií nebo jen jejími příznaky i bez poškození střev je jedno jaký je to lepek. Dokonce i oves který sám o sobě lepek neobsahuje není vhodný pro takovéto lidi. Pro děti jsou potraviny s lepkem vhodné cca od 5. měsíce, ale to jen v omezeném množství a iděálně pokud je děcko i kojené - je menší šance na vznik celiakie. Je třeba ale dávat pozor na možné příznaky celiakie. U ročních a starších to není takový drama protože už bývá organismus vůči lepku odolnější, ale pokud se na lepkovou stravu přechází takto později, může být větší riziko vzniku celiakie.

  • dasa | 26. 7. 2011 15:35

    To je nesmysl. To že je celozrnná nevadí-naopak to je zdravé nejen pro děti..pro děti vhodná je od doby co mají trochu zuby, cca od 1 roku, dále by měli jíst jen celozrnné pečivo - NE bílé, a nebo se musí do domácích výrobků z mouky přidávat otruby, ale měli děti vlákninu, jinak budou mít civilizační nemoci jako vy dospělí..A další hlavní výhoda je že není pšeničná. dětem vadí hlavně pšeničný lepek např. z krupicové kaše(protože pšenice byla vyšlechtěna nepřirozeně a není to původní potravina) , vůbec nejhorší jsou instantní kaše, které jsou navíc nepřirozeně upravené-už to není potravina, ale umělá náhražka stravy. Jediné co vadí je skořice, jako každé exotické koření může způsobit alergickou reakci.

  • 13ka | 9. 7. 2011 17:06

    Často dělávám k snídani,výborná záležitost <3

  • papík | 10. 6. 2011 10:54

    Řekla bych že ovesné vločky. A vůbec děti do tří let by neměly jíst celozrnné výrobky.

  • Matěj | 27. 5. 2011 18:03

    je to moc dobré doporučuji to ;-) :-)

  • Andítko | 23. 4. 2011 17:13

    Co je špatného na tomto receptu pro děti?:-\ Med?

  • Katka | 1. 3. 2011 11:12

    Výborné ! Doporučuji

  • Ladia
    Ladia | 22. 1. 2011 23:29

    Pro děti od tří let výše OK :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 12. 2010 14:04

    Mě připadá pro děti ideální.

  • Ladia
    Ladia | 29. 11. 2010 22:44

    Není pro děti

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ostatní Obiloviny Pro děti Snídaně Děti Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Džem Jablka Med Mléko Ovesné vločky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Tatarka

Tatarka

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

43
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
19
Zeleninový salát s klíčky
Zeleninový salát s klíčky
18
Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Výborný a rychlý…
18
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Anglická ovesná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact