• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Anglická léčka
Napište svůj komentář k receptu

Anglická léčka

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Anglická léčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks vepřová panenka panenská
    • 1
      ks listové těsto nejlépe již vyválené, chlazené s pečícím papírem
    • pršut několik plátků sušené šunky např. proscuitto (=pršut)
    • anglická slanina několik plátků
    • pepř mletý koření (např. od Kotanyi)
    • 2
      lžíce slunečnicový olej cca
    • 1
      ks žloutek
    • 4
      ks cibule středně velké či větší
    • 6
      ks pepř celý 5-6 kuliček
    • 5
      ks nové koření 4-5 kuliček
    • 3
      ks bobkový list
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně potíráme touto marinádou, necháme chvíli marinovat. V mezičase nakrájíme veškerou cibuli na kostičky.
2
Ve středně velkém hrnci rozpustíme kousek másla a opékáme cibuli do sklovita až zlatova. Zalijeme středně velkou sklenicí vody, přidáme celý pepř, nové koření a bobkové listy. Přikryjeme poklicí a na středním plamenu dusíme za občasného míchání (při rychlém ubývání tekutiny na začátku přidáme ještě trošku vody).
3
Troubu si nyní předehřejeme na 200 °C. Rozrolujeme listové těsto, v případě, že je ještě poněkud tlusté, ještě jemně vyválíme válečkem. Na těsto pokládáme střídavě plátky angl. slaniny a sušené šunky.
4
Maso osolíme ze všech stran, na pánvičce rozpustíme kousek másla a opečeme prudce ze všech stran, celkově max. 3 minuty, vyjmeme z pánve a položíme na uzeninami obložené listové těsto, nejspíš bude nutné jej na těsto položit diagonálně.
5
Uzeniny z jedné půlky těsta přeložíme přes maso, poté přes něj přeložíme stále ještě obloženou půlku těsta. Okraje již neobložené půlky potřeme rozkvedlaným žloutkem, přeložíme přes maso a přitlačíme, tak aby bylo těsto co nejlépe uzavřené (je nutné to dělat opatrně, aby se těsto přitom neroztrhlo).
6
Tuto "rolku" přeložíme i s pečícím papírem na plech a dáme péct do již rozpálené trouby na 30 minut. Asi 5 minut před dokončením sejmeme cibuli z plamene, vyjmeme bobkové listy a kuličky koření, které najdeme (nevadí, když tam případně něco zůstane). Poté cibuli mixérem rozmixujeme a vzniklé pyré (opět v hrnci) - pokud možno metličkou - smícháme se šlehačkou, vzniklou omáčku osolíme a prohřejeme. Mezitím můžeme naporcovat maso a případnou přílohu. Přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
7
Vhodnou přílohou k tomuto jídlo jsou buď špecle (domácí nebo kupované, k dostání např. v Intersparu) nebo bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická tradiční snídaně

Anglická tradiční snídaně

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • F.Pazdera | 11. 2. 2011 16:26

    Patriku nevím, zda se k Vám po třech letech od zveřejnění dostane tento dotaz - předpokládám, že výrobek při podávání nakrájíte na plátky masa s těstem okolo. Protože vím, jaký je v receptu Welingtonovy svíčkové problém hlavně s namočením těsta šťávou z masa, zajímá mne, zda je to u této vaší variace na panenkové téma problém a pak - jak použijete tu cibulovou omáčku - nesmí se dostat to styku s lístkovým těstem na talíři? Děkuji Pazdera

  • Daniella O. | 18. 11. 2008 18:27

    Vyborny recept!!! Panenky jsem mela dve, tak jsem k jedne udelala houbovou omacku a k te druhe zde uvedenou cibulovou, kterou jsem misto vody podlila hovezim vyvarem. Cibulova zmizela prvni, byla opravdu vynikajici. Dokonce chvalil i manzel, ktery nema moc rad svickovou.

  • Patrick Schmitt | 7. 11. 2008 02:35

    Právě jsem napsal mail redakci onoho serveru, tak s tím snad něco udělají a s tou verokou též.

  • Patrick Schmitt | 7. 11. 2008 02:08

    Děkuji za upozornění. Teprve nedávno jsem zahlédl na jiných stránkách okopírovaný recept na ohnivý koláč, též tam nebylo uvedené jméno, alespoň tam ale ten člověk neměl tu drzost vydávat to za své dílo. Podívám se na to.

  • ladislava staffenová | 6. 11. 2008 20:36

    Petule já to udělal hned u toho 1.Patrikova receptu a pak u toho chlebu - jen tam mám jinou přezdívku :-)))

  • Petule B. | 6. 11. 2008 20:28

    No já jsem té Veroce jeden z těch ukradených receptů řádně okomentovala a udělám to i u těch ostatních. Možná, že kdyby nás to udělalo víc, tak by toho nechala (nechal)... nebo by aspon mela peknou ostudu, az by ho nekdo otevrel!

  • Petule B. | 6. 11. 2008 16:31

    Dobrý den Patriku, pokud náhodou nezveřejňujete své recepty na Chytré ženě pod jménem Veroka, musím Vás bohužel upozornit, že Váš recept spolu s Alsasko-lotrinsko-německým cibulovým koláčem a Low temperature roastbeef je tam doslova okopírován a přidán do nových receptů a jako autor je uvedena Veroka :o(((

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:25

    pokračování předchozího komentáře: Každopádně se to jídlo celkem povedlo, a já jsem z toho měl radost, ale zároveň jsem věděl, že by to šlo ještě vylepšit. Dnes je u mě z receptu na svíčkovou úplná alchymie, úplná věda, výsledek zato je jedna báseň. :-)

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:24

    Děkuji za chválu. Omáčka se dá samozřejmě zvolit jakákoliv, není to omezené jen na tuto. Patří ovšem k mým oblíbeným a je to v podstatě taková rychlá verze omáčky z mého receptu "Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové", což je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, pokud ne úplně nejoblíbenější. ;-) Jinak mi v mých receptech jde právě o to, aby je mohl vyzkoušet každý. Triky patřící k vaření by neměly zůstat tajemstvím dobrých kuchařů, protože každý z nás má poteciál, stát se dobrým kuchařem a ani o tom nemusí vědět. K tomu, aby vaření začalo někoho bavit, často stačí jeden dobrý recept a dobrý výsledek pak může být dostatečnou motivací zkoušet další věci. Pamatuji si, že první jídlo, které jsem sám uvařil, takže ne ze sáčku, a též nepočítám smaž. vepř. řízek, byla - ambiciózní jak jsem vždy byl - svíčková na smetaně. Základní recept jsem měl ještě od dědečka, kterého jsem ani pořádně nepoznal.

  • Patrick Schmitt | 4. 11. 2008 23:23

    Děkuji za chválu. Omáčka se dá samozřejmě zvolit jakákoliv, není to omezené jen na tuto. Patří ovšem k mým oblíbeným a je to v podstatě taková rychlá verze omáčky z mého receptu "Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové", což je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, pokud ne úplně nejoblíbenější. ;-) Jinak mi v mých receptech jde právě o to, aby je mohl vyzkoušet každý. Triky patřící k vaření by neměly zůstat tajemstvím dobrých kuchařů, protože každý z nás má poteciál, stát se dobrým kuchařem a ani o tom nemusí vědět. K tomu, aby vaření začalo někoho bavit, často stačí jeden dobrý recept a dobrý výsledek pak může být dostatečnou motivací zkoušet další věci. Pamatuji si, že první jídlo, které jsem sám uvařil, takže ne ze sáčku, a též nepočítám smaž. vepř. řízek, byla - ambiciózní jak jsem vždy byl - svíčková na smetaně. Základní recept jsem měl ještě od dědečka, kterého jsem ani pořádně nepoznal.

  • ladislava staffenová | 4. 11. 2008 14:49

    tohle velmi dobré - dělám něco podobného - ze zdroje Velká kuchařka Viléma Vrabce, není to tedy úplně stejný recept - dává tam např houby, kapary - ale i tento určitě vyzkouším !!!! Líbí se mi, jak jsou Vaše recepty opravdu podrobné a určitě se jich nemusí bát žádný začátečník :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Listové těsto Máslo Nové koření Pepř celý Pepř mletý Pršut Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Vepřová panenka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kulajda
Kulajda
20
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
19
Indické kari z červené čočky
Indické kari z červené…
18
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Festival Votvírák nebude! Peníze za prodané vstupenky nikdo nedostane

Festival Votvírák nebude! Peníze za prodané vstupenky nikdo nedostane

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Anglická léčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact