lžíce
mletá sladká paprika
nebo v kombinaci s pálivou, plnější
1
lžička
drcený kmín
necelá
3
stroužek
česnek
dle chuti, cca
1
lžička
majoránka
dle chuti, cca
pepř mletý
sůl
50
g
celer
hrubě nastrouhaný
50
g
mrkev
hrubě nastrouhaná
300
g
brambory
oloupaná a na kostičky pokrájené, cca
1
l
vývar
cca
hladká mouka
nebo jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory, vývar, koření a osolíme. Majoránku dáme až téměř před koncem vaření, až budeme polévku zahušťovat. Vaříme do změknutí brambor. Pak polévku dle vlastní chuti a potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody nebo jíškou. Provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|26. 11. 2016 16:52
Vařila jsem jí už před časem a moc nám chutnala. Dnes jsem zkusila malou inovaci a na samý konec jsem nasypala propláchnutý fazole z plechovky. Polévka byla taky parádní a mám teď z jedný dvě, po který se doma jen zapráší :-D <3 Dík za recept.