Mouku prosijeme a odložíme stranou. Do šlehače rozklepneme vejce a bílky šleháme do pěny asi 1 minutu. Pak přidáme vínny kámen a zas šleháme. Postupně zašleháváme taky cukr asi 2 minuty. Nakonec přidáme vanilku a šleháme už jenom chvíli aby se vše spojilo. Sníh opatrně přesuneme do mísy, a postupně přidáváme prosíváním mouku. Těsto přesuneme do bábovkové formy. Nožem přejdeme přes těsto aby se uvolnily vzduchové bubliny.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35-40 minut do zlatova. Po upečení necháme asi hodinku vychladnout a podáváme s krémem ze smíchané smetany malin a cukru.
Tahle babovka je VYBORNA, v originalu se jmenuje Angel food cake, take se ji rika americka babovka, ale spravne by se mela pouzit specialni forma urcena prave pro tento recept. Forma se nevymazava, ma odnimatelne dno a babovka se hned po vytazeni z trouby dava vychladit dnem nahoru a pak se vyreze nozem. Je opravdu nadherne nadychana. Pokud ji budete zkouset do klasicke vymazane babovkove formy, tak vysledek neni 100%.