• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Andělský dort
Napište svůj komentář k receptu

Andělský dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Neskutečně dobrý a lehký jako obláček. Takový je andělský dort, který se bude bezpochyby vyjímat na vašem velikonočním stole. Přivítejte jaro delikátním moučníkem, na který budou všichni mlsouni ještě dlouho vzpomínat.

Nejlepší mrkvový dort: recept, který zvládne i začátečník

Suroviny

12 porce
    • 10
      ks bílek
    • 1
      ks citron (nastrouhaná kůra a šťáva)
    • 300
      g cukr krupice
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička vinný kámen
  • Krém
    • 200
      ml smetana 30%
    • 200
      g žervé
  • Na zdobení
    • jedlé květy , čokoládová vajíčka, snítky tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse ušlehejte bílky do pěny. Nejprve šlehejte na nižší rychlost a poté ji zvyšte, přidejte vinný kámen a nastrouhanou kůru i šťávu z citronu. Poté postupně přidávejte 200 g cukru, až vyšleháte pevný a pružný sníh.

RADA: Šlehání sněhu

2
Mouku a zbylý cukr smíchejte v míse a pomocí stěrky vmíchejte do sněhu. Těsto přesuňte do nevymazané formy o průměru 25 cm s otvorem uprostřed a pečte 45 až 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Hotový korpus vyndejte z trouby a otočte vzhůru nohama. Položte na mřížku, aby mohl korpus chladnout za přístupu vzduchu a nezvlhl. Vychladlý dort objeďte opatrně podél stěn formy ostrým nožem a vyklopte.

RADA: Co s vybouleným dortem

4
Smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem a poté do ní již jen krátce zašlehejte žervé. Celý dort potřete krémem a ozdobte čokoládovými vajíčky, bylinkami a jedlými květy.

RADA: Velikonoční brownies

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort třípatrový

Dort třípatrový

Duhový dort

Duhový dort

Dobošův dort

Dobošův dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Hladká mouka Jedlé květy Smetana Vinný kámen Žervé
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

66
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
36
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
29
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
25
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
25
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Andělská očka
Andělská očka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
  • Recepty.cz
  • Andělský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact