• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Andělský dort
Napište svůj komentář k receptu

Andělský dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Neskutečně dobrý a lehký jako obláček. Takový je andělský dort, který se bude bezpochyby vyjímat na vašem velikonočním stole. Přivítejte jaro delikátním moučníkem, na který budou všichni mlsouni ještě dlouho vzpomínat.

Nejlepší mrkvový dort: recept, který zvládne i začátečník

Suroviny

12 porce
    • 10
      ks bílek
    • 1
      ks citron (nastrouhaná kůra a šťáva)
    • 300
      g cukr krupice
    • 125
      g hladká mouka
    • 1
      lžička vinný kámen
  • Krém
    • 200
      ml smetana 30%
    • 200
      g žervé
  • Na zdobení
    • jedlé květy , čokoládová vajíčka, snítky tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Ve velké míse ušlehejte bílky do pěny. Nejprve šlehejte na nižší rychlost a poté ji zvyšte, přidejte vinný kámen a nastrouhanou kůru i šťávu z citronu. Poté postupně přidávejte 200 g cukru, až vyšleháte pevný a pružný sníh.

RADA: Šlehání sněhu

2
Mouku a zbylý cukr smíchejte v míse a pomocí stěrky vmíchejte do sněhu. Těsto přesuňte do nevymazané formy o průměru 25 cm s otvorem uprostřed a pečte 45 až 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3
Hotový korpus vyndejte z trouby a otočte vzhůru nohama. Položte na mřížku, aby mohl korpus chladnout za přístupu vzduchu a nezvlhl. Vychladlý dort objeďte opatrně podél stěn formy ostrým nožem a vyklopte.

RADA: Co s vybouleným dortem

4
Smetanu vyšlehejte dotuha s vanilkovým cukrem a poté do ní již jen krátce zašlehejte žervé. Celý dort potřete krémem a ozdobte čokoládovými vajíčky, bylinkami a jedlými květy.

RADA: Velikonoční brownies

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort třípatrový

Dort třípatrový

Duhový dort

Duhový dort

Dobošův dort

Dobošův dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Hladká mouka Jedlé květy Smetana Vinný kámen Žervé
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Apple crumble

Apple crumble

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

54
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
47
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
43
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
43
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Největší hvězdy letošních Varů: Michael Douglas, Dakota Johnsonová a švédská legenda

Největší hvězdy letošních Varů: Michael Douglas, Dakota Johnsonová a švédská legenda

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Další doporučené recepty:

Andělská očka
Andělská očka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
Andulčina pomazánka
Andulčina pomazánka
Anglická gulášová polévka
Anglická gulášová polévka
Anglická pečeně (Carvery)
Anglická pečeně (Carvery)
  • Recepty.cz
  • Andělský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact