• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Andělská očka
Napište svůj komentář k receptu

Andělská očka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andělská očka
Nahrát fotku
 

Suroviny

40 porce
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks pomerančová kůra z
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 60
      g máslo
    • 3
      lžíce malinová marmeláda
    • 0,50
      balíček tmavá poleva asi 75g

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu hodinu odpočinout. Z těsta vytvarujeme asi 30-40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Tmavou polevu rozpusíme a spodní část vychladlého pečiva do ní postupně namáčíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělská roláda

Andělská roláda

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Kokosová očka

Kokosová očka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 15. 12. 2014 18:11

    Taky se pridam. Super recept a moooc dobry, ale opravdu by to chtelo vice mouky, i me se roztekly :-( Takze ve finale z toho byly placky, ale na chuti to nic nezmenilo. Super

  • Eva | 23. 11. 2014 18:06

    Super metoda, člověk při pečení zhubne a pak se může v klidu cpát. :-D

  • Martin | 23. 11. 2014 16:15

    Milé dámy moje rada proti roztékání je přidat trochu víc mouky a když vezmete trubičku na stříkání větrníků je to mnohem hezčí .. Jinak recepis fakt úžasnej

  • svišť | 12. 5. 2014 19:30

    Zkuste dát příště plech před pečením (i s cukrovím) do lednice nebo na půdu, jestli máte, pak se neroztečou. Já když peču, tak na jednom plechu pracuji, druhý mám v troubě a třetí na půdě. Když se ten v troubě upeče, dám tam ten z půdy, ten právě naplněný na půdu ...atd.

  • Simona | 20. 12. 2013 16:14

    Ted se mi to take stalo :-( roztekly...

  • Zuzka | 17. 12. 2013 11:51

    Vykoušela jsem, těsto bylo moc dobré ikdyž se mi to nevím proč rozteklo na plechu takže nepoužitelné. Ovšem my jsme ho snědli a pochutnali si. Neví někdo proč to nedrželo tvar? Kde jsem udělala chybu?

  • Natysek | 7. 12. 2013 18:48

    Jak se rika tem cokoladovym? :-\

  • píča123456789 | 7. 12. 2013 10:49

    píči lol :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D lamy lamský 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • re | 3. 10. 2013 20:53

    er

  • Astoreth | 20. 12. 2012 08:51

    Moje nejoblibenější cukroví, dělám ho každý rok s různými marmeládkami :) akorát to množství na 40porcí vůbec neodpovídá. Dělala jsem z dvojnásobku a i přesto jich bylo na jeden plech :)

  • balamka | 17. 12. 2012 12:07

    vyzkousela jsem a mohu jedine doporucit je to super mnamka uz se tesim na dalsi <:-)

  • Kerstin | 17. 12. 2012 09:49

    Výborný recept. Nádherně voní a ještě lépe chutnají =)

  • Charlie | 13. 12. 2012 23:41

    Hmm, tak se mi taky roztekly :( ale naštěstí to nevadí, holt místo kuliček z toho mám čtverečky, ale jsou moc dobrý :))

  • Thinuviel | 6. 12. 2012 15:45

    Chuťově je to moc dobré cukroví. Chutná dokonce i mě a to já na cukroví moc nejsem... Bohužel se mi při pečení úplně roztekly :-( Pekla jsem přesně podle návodu.. příště asi zkusim dát do těsta trochu víc mouky...

  • Andrea | 3. 12. 2012 17:46

    Zkoušela jsem přesně podle receptu a v troubě se mi uplně roztekly, takže s nima nešlo nic udělat a letěly do koše :'(

  • Kiki | 22. 11. 2012 16:14

    Budu to dělat, ale není lepší tu marmeládu přidat do důlků až po upečení ? Třeba jako u sádlovek, taky uděláme prvně kuličky s důlky a po upečení dáváme marmeládu.

  • Ela | 3. 1. 2012 10:21

    Výborný recept, ještě jsem přidala skořici a moc chutnaly!

  • Ivetka_F. | 23. 12. 2011 17:01

    vynikající!!!! neskutečně úžasný!! <3

  • nnln | 22. 12. 2011 13:16

    Do palačinek i kynutého těsta se dává špetka soli běžně. Zvýrazní chuť.

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:20

    Se solí? :-\

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:20

    Dobré ale přišlo mi trochu málo sladké. Takže asi 2.

  • amoletka | 20. 12. 2011 11:27

    Dělala jsem poprvé a výborné, povedly se <:-)

  • Jana | 19. 12. 2011 12:45

    Prosím Vás jak je děláte,já jsem je udělala,ale hrůza úplně rozjeté asi málo mouky nebo co,tak nevím co jsem udělala špatně Jana :-)

  • katka | 16. 12. 2011 13:17

    tak jednoduché a moc chutné!!!! jenom doporučuji.

  • renca23 | 11. 12. 2011 13:59

    Zkoušela jsem tento recept, spíš než očka mi z toho vyšly placičky, ale chutově velmi dobré.

  • Kacka | 7. 12. 2011 14:09

    Recept se mi moc líbil, a proto jsem ho zařadila mezi letošní vánoční cukroví. Ovšem 200stupnu na 15minut - je hodne. cukroví je tmavší, než bych čekala. Naštěstí chuť je dobrá :)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:27

    Když jsem se na recepty.cz přihlásila, byl tohle první recept který mě dostal. Ale nestačila jsem to okomentovat a teď jsem tu. Tenhle recept musím udělat na školní jarmark! :-)

  • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:05

    Dávala jsem tam marmeládu až po upečení a očka byla výborná. Jednoduché cukroví se kterým pomáhala dcerka a po upečení nandávala marmeládu.

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:05

    To musím zkusit!!!!!!!!! :-))

  • gabik | 12. 12. 2010 18:51

    mam otazecku, kam se dava ta poleva ? asi jsem nejaka opozdena a nerozumim tomu :)

  • janah | 10. 12. 2010 16:27

    Pekla s dětmi (3 a 2 roky), byla to zábava, zvládali a ještě máme dobré, chutné a pěkně vypadající cukroví. Takže já doporučuji, i když spíše pro méně náročné. Ale myslím, že zůstanou na našem repertoáru i pro příští Vánoce.

  • janka | 8. 12. 2010 16:40

    zkusim to,těším se a doufám,že mi to doma nikdo nehodí na hlavu :-P

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2010 07:08

    U nás se ,,očka,, neosvědčila :-( ,vadila nám ta chuť pečené marmelády,lepila se na zuby... .Sice se snědla(jako vše-jsme dost žraví :-D ),ale...

  • caddi | 5. 12. 2010 10:31

    tak ja udelala kulicky velokosti zaludu ,... ted su zvedava na vysledek :-\

  • Monika | 4. 12. 2010 13:14

    "Kuličky zrovna peču... jsou to spíš pořádné placičky, ale chutnají dobře. S tou velikostí vlašského ořechu bych to moc nepřeháněla...stačí velikost lískového ořechu. ....jinak z toho budete mít spíš koláčky! ;-)

  • DJVojta70 | 4. 12. 2010 10:38

    Nic moc, recepty se sem mají dávat nový a né ty co už jsou jinde, vymyšlené nebo od někoho známeho který je vymyslel a né z knihy a dát tomu jiný název jsem mladý kuchař,ale docela se v tom vyznám. Vařím už ňáký ten pátek. Hodnotím za: 2

  • Jarka | 31. 10. 2010 18:05

    Udělejte si z pevnějšího drátku (očko ) to znamená asi tak 20 cm drátku stočte na konci utvořte kroužek na který položite kuličku Ponoříte do čokolády nechte trchu skápnout (nebo čok.sfoukněte) a položte na papír, chce to ale trochu cviku tak a´t se vam daří.LÍDA

  • venyss venyss | 10. 12. 2009 17:28

    Stejný recept mám v knížce, je to dobroučké, dala jsem do jedné půlky džem a do druhé nugetu :-). Je to rychlé, kuličky držely.

  • martina berková | 7. 12. 2008 14:41

    tak i přes rozporuplné komentáře jsem zkusila a kuličky drží , pekl se mnou 6ti letý syn, přesto se dílo zdařilo a bavilo nás to.

  • Lenka Hrmová | 12. 12. 2007 20:21

    Peču také, a jak píše Lenka, vždycky mi z toho vyjdou placičky. Marmeládu dávám, až když to vyndám z trouby. Chutově jsou vynikající a manželovi na tvaru vůbec nezáleží. Musím je schovat, jinak by do vánoc nezbyly.

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 15:20

    Marcelo, napíchněte kuličku na párátko, ponořte do čokolády a pak nechte na papíru uschnout. Nebo ji dejte na lžičku, ale při této metodě je velká spotřeba čokolády.

  • MARCELA | 12. 12. 2007 14:41

    Já mám zase starost s namáčením do čokolády. Uvítám nějaký dobrý typ na to, abych když namáčím kuličky do čokolády nepotopila i prsty a pokaždém namáčení je nemusela utírat, abych ty další neměla opatlané z boku. Dík za radu.Marcela

  • Anonym | 21. 12. 2006 07:32

    Já jsem pekla z "Pudinkového lineckého těsta od cukrářů" (recept je na konkurenčním Labužníkovi -www.labuznik.com) a kuličky se hnuly jen velmi nepatrně. Pekla jsem z něj i klasické linecké, část obarvila kakaem, a z jiného těsta už péct nebudu.

  • Zuzana | 17. 12. 2006 12:26

    Mně se z toho taky staly placičky, a to jsem si dala pozor, aby byla trouba předehřátá, jak psala paní Stodolová

  • Anonym | 16. 12. 2006 13:09

    Moc dobré cukroví, jenom jsem ho tam nechala trochu dýl a po chvíli zjistila, že je mírně spálené.. I tak ale dobře chutná ;-)

  • Eva Stodolová | 8. 12. 2006 12:07

    Vím kde je chyba, jeden plech se mi rozjel na placky a druhý byl pěkný. je to teplotě musí se to péct při 200 stupních v předehřáté troubě. Jinak docela dobré.

  • Gabriela Klementová | 15. 12. 2005 14:58

    Dnes jsem je udělala.Je to rychlé,chutné a pěkně to vypadá

  • Lenka | 13. 12. 2005 19:40

    Pekla jsem 15 minut při 200 stupních jak je uvedeno v receptu.

  • Alina | 12. 12. 2005 20:35

    Chyba byla určitě v pečení

  • Lenka | 12. 12. 2005 19:12

    Dnes jsem je udělala a docela mě to zklamalo. Na plechu před vložením do trouby to vypadalo krásně, ale zhruba po pěti minutách pečení se z kuliček staly placičky nevábného vzhledu. Nevíte někdo, kde by mohla být chyba?

  • linda scholtyssek | 9. 12. 2005 08:21

    rychle hotove a chutne. daneho mnozstvi jsem mela 30 kulicek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Malinová marmeláda Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Sůl Tmavá poleva Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

105
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Ananasový salát
Ananasový salát
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluzská omáčka
Andaluzská omáčka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
Andělský dort
Andělský dort
  • Recepty.cz
  • Andělská očka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact