• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Andaluzská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Andaluzská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andaluzská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks nakládané kapie
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky.
2
Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza.
3
Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ariska | 15. 4. 2012 17:47

    mohu poprosit o upresneni, jak velkou (s jakym obsahem) sklenici ? a jak to ma vypadat,kdyz se usleha zloutek s olejem ? i kdyz jsem na to vzala slehaci metly,tak porad to vypadalo jako tekuty rozmichany zloutek :-(

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:36

    Tak ji zkuste a uvidíte sama. Budete se olizovat za ušima :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:35

    Také mi to tak přišlo, ale po ochutnání to bylo perfektní. :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:33

    Chutná i ke kuřeti :-)

  • Aninka | 23. 6. 2006 23:21

    Skvělá omáčka, je trochu pracnější,než jiné omáčky. Ale chutově dobrá.

  • Lada Hrabovská | 10. 5. 2006 19:14

    Drahá paní Lado,zdá se mi že jste zde nejpravidelnější spisovatel receptů.Ale co je hlavní,tak to je to,že jsou vaše pokrmy opravdu dobré a chutné.Můžete takto pokračovat a já budu mít za chvíli skvělou novou a chutnou kuchařku. Vaše čtenářkyně Lada

  • Anonym | 2. 5. 2006 16:39

    vazena Darino, az to ochutnate, pak teprve muzete tvrdit, jestli to chutne je nebo neni, nebo vy to poznate od pohledu? uplne klasicke GAZPACHO, ktere je tady v Andalusii narodnim pojmem. bezne se pije napr. jako polevka, ale dobre vychlazena. Ja osobne doporucuji, na horke letni dny neni nic lepsiho a je to dietnejsi nez zmrzliny

  • darina sablij | 18. 2. 2006 12:49

    nevypada to chutně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Nakládané kapie Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Maková bábovka

Maková bábovka

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Slané cukroví

Slané cukroví

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

354
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
148
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Linecké cukroví IV.
Linecké cukroví IV.
26
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s…
24
Rybí špíz s nudlemi shirataki
Rybí špíz s nudlemi…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Ananasový koláč naruby
Ananasový koláč naruby
Ananasový salát
Ananasový salát
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andělská očka
Andělská očka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
  • Recepty.cz
  • Andaluzská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact