• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Andaluzská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Andaluzská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Andaluzská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks nakládané kapie
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky.
2
Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza.
3
Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ariska | 15. 4. 2012 17:47

    mohu poprosit o upresneni, jak velkou (s jakym obsahem) sklenici ? a jak to ma vypadat,kdyz se usleha zloutek s olejem ? i kdyz jsem na to vzala slehaci metly,tak porad to vypadalo jako tekuty rozmichany zloutek :-(

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:36

    Tak ji zkuste a uvidíte sama. Budete se olizovat za ušima :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:35

    Také mi to tak přišlo, ale po ochutnání to bylo perfektní. :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 30. 6. 2011 15:33

    Chutná i ke kuřeti :-)

  • Aninka | 23. 6. 2006 23:21

    Skvělá omáčka, je trochu pracnější,než jiné omáčky. Ale chutově dobrá.

  • Lada Hrabovská | 10. 5. 2006 19:14

    Drahá paní Lado,zdá se mi že jste zde nejpravidelnější spisovatel receptů.Ale co je hlavní,tak to je to,že jsou vaše pokrmy opravdu dobré a chutné.Můžete takto pokračovat a já budu mít za chvíli skvělou novou a chutnou kuchařku. Vaše čtenářkyně Lada

  • Anonym | 2. 5. 2006 16:39

    vazena Darino, az to ochutnate, pak teprve muzete tvrdit, jestli to chutne je nebo neni, nebo vy to poznate od pohledu? uplne klasicke GAZPACHO, ktere je tady v Andalusii narodnim pojmem. bezne se pije napr. jako polevka, ale dobre vychlazena. Ja osobne doporucuji, na horke letni dny neni nic lepsiho a je to dietnejsi nez zmrzliny

  • darina sablij | 18. 2. 2006 12:49

    nevypada to chutně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Nakládané kapie Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Brokolicový krém

Brokolicový krém

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
61
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
29
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Rodinné tajemství Tomáše Zástěry: Bez bráchy by neměl práci snů!

Rodinné tajemství Tomáše Zástěry: Bez bráchy by neměl práci snů!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Ananasový koláč naruby
Ananasový koláč naruby
Ananasový salát
Ananasový salát
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Andělská očka
Andělská očka
Andělská roláda
Andělská roláda
Andělské zvony
Andělské zvony
  • Recepty.cz
  • Andaluzská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact